Tom Ka Gai, lær å lage en av de mest populære Thairettene på 1-2-3!

Dagens middagtips på 1-2-3!!! 😀

Ah, Tom Ka Gai. Noen flere enn meg som bare ELSKER denne suppen? Thaimat generelt, mmmm!

Tenkte at jeg idag, ettersom det er oppskrift-mandag, at jeg skulle lære dere å lage denne enkle, men super gode thai retten. Den er raskt laget, og er en rett de fleste vil bli imponert av, takket være dens gode, og spennende smaker.

Det var min venninne Susanne som lagde den til meg og en venninne forrige uke, og jeg blir så glad når jeg får retter som jeg helt har glemt at eksisterer. Den er jo virkelig så utrolig god!!

Tenkte denne var perfekt å dele idag, ettersom den også er så sunn som en matrett kan få blitt. Alle ingrediensene er helt rene, og naturlige.

Dette trenger du;

Bunt med vårløk

Paprika (husk å gå for øko)

Bunt med sitrongress (evt tørket om dere ikke vil gå utenfor dagligvaren sitt sortement;))

En god del champignon

Økologisk kyllingfilet, eller evt villreker (ligner på Scampi, bare at de er fisket i havet). Evt ikke ha noe annet enn grønnsakene i.

“Fishsauce” (Finner du i Thaihyllene, hvor du finner alt av sushitilbehør etc)

3 bokser med kokosmelk

2 ferske chili

1 hel hvitløk

Fersk koriander

1 Lime

Smør til å steke med.

Slik gjør du;

Kutt opp alle grønnsakene.

Kutt opp kyllingen i små biter, og stek disse på middels varme i en panne. Ikke stek de helt igjennom, da de skal oppi gryten til slutt, og koke litt. Har du villreker skal disse bare tines, og ha i gryten til slutt.

Sett over en gryte med en god del smør i. Ha oppi vårløken, paprikaen, hvitløken, og chilien, og la dette frese litt på middels varme. Her skal vi få ut mye smak, og derfor må dette godgjøre seg litt. Salt gjerne litt også.

Ha deretter oppi kokosmelken, alle tre boksene. Så kan du ha oppi resten, som champignonen, og sitrongresset. Ha 6 ss med fishsause oppi, og smak deg frem. Har den godt nok med smak? Hvis ikke så har du oppi et par ss til med fishsauce. Skvis litt lime i gryten, for å gi den litt karakteristiske Thai smaken.

IMG_7734

La alt småputre på lav til middels varme i ca 15 min. Smak deretter på suppen igjen, og se om den har fått den smaken du ønsker. Evt ha i mer fishsauce, eller evt salt/pepper.

Retten er nå ferdig. Serverer i små skåler, og kutt opp koriander, og strø pent over. Ha gjerne ekstra koriander i en liten skål, slik at alle som vil ha mer koriander i, kan ta litt selv.

Så enkelt! og så godt!

Ha en god middag! 😀

2 Comments

  1. Hei,

    Vil bare gi et lite tips på suppen som jeg selv har satt veldig pris på etter jeg fikk det.
    Hvis du allikevel tar turen for å kjøpe fersk citrongress anbefales Galangarot (Laos) på det sterkeste! Tilsett 1-2 cm av denne og det løfter frem den der sykt gode Thaismaken vi ofte sliter med å få til på eget kjøkken

    1. Supert tips!! Tusen takk 😀
      Ha en super kveld, og helg 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *