Jeg gir dere en enkel, og sunn middagsrett til imorgen! :D

Forrige uke ble jeg inspirert av en oppskrift, som jeg følte jeg ville teste ut. Jeg er så utrolig lite kreativ på matfronten for tiden, jeg er rett og slett litt mat lei. Det kommer noen sånn tider i løpet av året, hvor jeg bare ikke klarer å være kreativ på matfronten. Så da må jeg ut å hente inspirasjon!

Denne gangen falt det på en oppskrift fra bloggeren Lykkebobla, som hadde laget en pai av søtpotet, med kun noen få ingredienser, og alt helt sunt. DEN ville jeg prøve. Enkelt, raskt, og så har jeg en svakhet for quiche og pai. Og den ble kjempe god!

Til denne oppskriften brukte jeg:

Bunnen :

250 g søtpotet

Ca. 100 g speltmel

Skrell og kutt søtpoteten i biter. Kok poteten mør og mos den med en gaffel. Rør inn melet.

Press bunnen ut i en paiform, smurt eller dekket med bakepapir. Forstek paiskallet på 180 grader i ca. 15 minutter.

Topping:

5 sjampinjonger

1 liten gul løk

Sjampinjong og løk kuttes i biter og stekes lett i en panne

1 håndfull med grønnkål til å strø over

Legg grønnsakene på paiskallet

Hell over en blanding av 4 egg, 100 g tykkmelk (øko fra Røros, som du får i de fleste dagligvare), salt og pepper

Tilslutt drysser du over med en valgfri ost, jeg valgte chevre. Men i originaloppskriften har hun hatt over fetaost.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter

Jeg hadde ingen paiform, da den ligger pakket ned etter flyttingen et sted, så jeg brukte bare en vanlig, litt mindre, ildfast form.

Virkelig en middag, eller en lunsj, for både store og små! 😀

IMG_9960

Ha en fantastisk kveld!

– Caroline

2 Comments

 1. Hei! Hvordan er matopplegget ditt? Spiser du mye av det samme på samme klokkeslett? trenger litt hjelp ettersom jeg ikke aner hvordan jeg skal legge det opp! :)Hvordan ser en dag ut på matfronten for din del? Henter mye inspirasjon her! =)

  Klem

  1. Hei Nina 🙂 Jeg går for tiden på 5:2 dietten, hvor jeg spiser mindre to dager i uken, og resten av uken spiser jeg stort sett hva jeg vil, når jeg vil, men alltid sunt da 🙂 Jeg har aldri spist til faste klokkeslett, men kroppen min blir sulten ca samme tidspunkt hver dag uansett. Jeg spiser frokost, lunsj og middag. Store frokoster, store lunsjer, og mindre middager 🙂 Er da alltid supermett! Spiser alltid sunt, så og si 🙂 Unner meg en croissant, og musliboller en gang iblant, med god samvittighet! 😉 Men spiser stort sett sunt altså, da jeg har lært meg å lage masse digg mat, uten sukker, mel og melk 😀 Du finner mye under oppskrifter, så kommer det også mer etterhvert 😀 Alt er alltid økologisk, men det er også fordi jeg ikke vil betale for at dyr skal stå i bur hele sitt liv. Så spiser kun mat hvor dyrene enten har levd vilt, eller går fritt på gårder. Det er viktig for meg 😀

   Typisk dag for meg;

   frokost; fruktsalat med nøtter
   lunsj; hjemmelaget knekkebrød eller brød, og kaffe med mandelmelk
   middag; mye grønnsaker, villfisk, eller vilt kjøtt 🙂

   Glad jeg kan inspirere <3

   God klem

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *