Gode tips til hvordan du kan lage sunn og veldig god babymat! :D

Som de fleste vet nå, er jeg ganske så nøye med mat og helse, og jeg er ikke noe mindre nøye med lillefisen vår ;D Jeg tenkte jeg skulle dele et godt tips til dere som ikke helt vet hva dere skal lage av mat til babyen, når han eller hun skal begynne med fast føde. Jeg har laget en miks jeg mener er næringsrik, men også en favoritt hos Oliver. Han skjelver i ekstase når han ser at han får denne retten, som han får til nesten hver middag. Den kan lett varieres, så lenge man har den gode basen i bunn.

Jeg har vært så heldig å få prøve ut noen produkter hos Lilleprinsen igjen, og da var jeg ikke i tvil om hva jeg trengte; matutstyr! Det er jo så utrolig mye kult på markedet av barnestæsj, til alle døgnets tider. Og matutstyret hadde jeg siklet på en stund 😀

Jeg tok med meg en helt genial maskin, Babycook. (maskinen får du her og nå er den på tilbud til kun 1299,-!)En maskin som først steamer maten du ønsker å steame, og deretter finhakker den maten til puré. Genialt? Så idag lagde jeg da denne retten til Oliver, med denne nye maskinen min.

IMG_6747

Først steamet jeg grønnsakene (bare kuttet opp alt vi hadde og la til litt frosne brokkoli) i maskinen, samtidig som jeg kokte opp en stor søtpotet. Jeg elsker å bruke søtpotet i maten hans, da den faktisk er veldig næringsrik. Den gir også en god og søt smak, til Olivers fordel. Så jeg har nesten alltid i søtpotet i middagene hans.

IMG_6741IMG_6765

Da grønnsakene var ferdig steamet og poteten kokt ferdig, moste jeg poteten og hadde i kokosmelk og kokosolje. Mye fett er bra for nervesystemet, og utviklingen av hjernen. Grønnsakene lagde jeg til puré med maskinen og deretter mikset de to sammen. Vil du ikke bruke søtpotet trenger du kun maskinen. Da slenger du bare alt du vil oppi maskinen og vips så får du en puré. Fakta; Når du steamer maten beholdes næringen mye bedre i maten, enn når du koker den.

IMG_6755IMG_6744

En hel maskin full holder til ca 6-7 dager, hvor du da fyller denne smarte lille frysegjenstanden (link). Et hull for hver ukedag. Og når du skal ta ut mat til han fra fryseren, skviser du bare ut en av “matklumpene”! Easy peacy! Du kan også lagre i små søte beholdere. (Fås her)

IMG_6772IMG_6776 IMG_6781

Oliver fikk et måltid med en gang, fersk og varm. Og han var i like ekstase idag! 😉

IMG_6810
Skjeene er av silikon og kan både tygges på og er lett å bruke. Skjeen får du her. Og skålen får du her. (finnes i mange forskjellige str og modeller)
IMG_6837

På hverdagene pleier jeg å gi han mitt kornbrød med feks litt smør, Hipp økologisk grøt, eller frukt og smoothie. Jeg lager smoothie til alle tre på morgenen, og fyller bare rester i små smoothieposer som kan fryses ned, så har jeg til mange flere dager. Man får med en kul beholder man kan mose frukt i, og skvise de inn i posene. Helt genial den og!! Du kan se og lese mer om den her!

IMG_6588IMG_6616IMG_6611

Er så mye kult å finne altså! Så slipper man å kaste mat, og Oliver elsker å sutte på de 🙂 Vinn vinn! Jeg fant også en kjempe kul drikkeflaske til han, som overhodet ikke lekker. Må nesten ha det da han ble så veldig våt hver gang han drakk fra den vi kjøpte på ikea. Han elsker jo å holde den på hodet! 😉 Flasken finner du her!

IMG_6846

Med brød så griser han fælt, så da er det faktisk godt å ha en liten støvsuger som alltid går rundt 😀

OBS; Husk at du på Lilleprinsen.no alltgid kan benytte dere av koden “grundermamma” og få 10% avslag på prisen <3

IMG_6597

Husk at det er dere som foreldre som legger grunnlaget for helsen til dine barn i fremtiden. Gir du barna dine sunn og næringsrik mat, er det få grunner til at de skal bli syke. Jeg gir aldri Oliver hvitt sukker, dvs søtsaker. Han får ikke kake, is, og alt det der, så lenge det inneholder hvitt sukker. Hvitt sukker bryter ned immunforsvaret og gjør kroppene dere mye mindre motstandsdyktige, så da får jeg heller lage kaker og is som er sunnere for han. Da jeg vokste opp var hvitt sukker like normalt som å spise brød, men nå som jeg sitter på alle denne kunnskapen, så har den virkeligheten forandret seg helt. Men Oliver skal få søtsaker i sitt liv altså, men da vil jeg bruke kokosblomstsukker feks når jeg baker, så får han smake på godsaker som både smaker godt og er kjempe sunt. Krever litt ekstra innsats fra min side, men det skulle bare mangle når det kommer til mitt barns helse. Oliver har fortsatt ikke, på sine nesten 9 mnd lange liv, ikke vært syk en eneste gang, så jeg velger å håpe at han får igjen for det han spiser. Han kommer jo selvfølgelig til å få i seg sukker i fremtiden, og det gjør ingenting når det kun er sjeldne ganger. Litt skader jo aldri 😀

Godt tips; Har barnet ditt mye energi kan mat med mye fett ha en god effekt. Barn med ADHD har påvist å bli mye roligere når de ikke får mat med karbohydrater, men heller masse sunt fett. Også fint å prøve å spise mer fettrik (sunt fett) på kvelden, så blir de roligere ved leggetid og sover også bedre 🙂

Håper dette var til inspirasjon og at dere har hatt en like fin helg som meg 🙂 Å komme seg i orden i huset er HELT magisk, og jeg kjenner at jeg virkelig er hvor jeg skal være i livet, og DET er godt. Just loving life <3

IMG_6668

– C <3

2 Comments

  1. Supre tips! Ett spørsmål- hvorfor kan ikke søtpoteter steames i maskinen sammen med resten?

    1. Jeg tror at potetene trenger mer tid for å bli myke? Jeg vet ikke om jeg har rett da, jeg bare tenkte det? 😀 Poteter pleier jo å bruke litt tid.. Men om man kutter i små nok biter, så kanskje det går? 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *