Pappakroppen, HELT seriøst?

Nå ble det to dager på rad med litt frustrasjon her, men hva i all verden er det som skjer? Pappakroppen? Er det liksom blitt en greie?

Dette er den evig lange diskusjonen om kropp, som konstant dukker opp. Og jeg har absolutt mine egne meninger. Jeg har jo selv jobbet så hardt for å komme tilbake til min egen kropp! Mammakroppen har jeg visst nå. Og dette er selvfølgelig ene og alene mitt valg. Men jeg gjør det jo fordi jeg elsker å føle meg sunn og frisk! Og se frisk ut! Jeg ser sunn ut, og folk vet med en gang de ser meg, at jeg trener og har en sunn livsstil. For dette synes! Du ser jo det ganske så raskt, om en person lever en sunn livsstil eller ikke? Skinnet kan absolutt bidra, det vet jeg, men oftest klarer man se å se forskjell på tynne mennesker, og sunne mennesker. Man trenger ikke være tynn for å se sunn ut, men ihvertfall ser jeg ganske raskt om en person lever et sunt liv eller ikke. Og jeg er utrolig opptatt av å leve sunt! Sunt vil si å leve på det som ligger naturlig for oss, og alt som ikke er naturlig unner jeg meg en gang iblant med vel viten om at dette ikke gjør kroppen min godt, men det er da et bevisst valg.

Pappakroppen, det er en slapp kropp, og den er overhodet ikke sunn. Er dette noe vi skal heie frem? Hadde det vært oss kvinner som skulle ha sett sånn ut som et faktisk mål, da hadde vi virkelig fått høre det! At idealet var å være smålubben, ligge på sofaen og ta i et tak når det passer oss selv?

Jeg mener som sagt ikke at alle skal være tynne, jeg mener at man skal se ut som man trener og lever sunt. Denne mannnen på God morgen Norge så virkelig ikke bra ut kroppsmessig. Sånn kropp tenner meg virkelig ikke. Ikke fordi den er lubben, men fordi den er usunn. Jeg blir faktisk en smule kvalm av smålubne kropper som jeg vet er pågrunn av pølser, pils og pizza. DET er ekkelt! En små lubben kropp som lever sunt ser helt annerledes ut. Jeg har vært sammen noen menn gjennom livet mitt, og jeg har alltid vært bevisst på at de skal leve sunt. Et par av disse har hatt en god del fett på kroppen, men likevel sett utrolig bra ut, fordi de har hatt muskler under, og ser friske og raske ut. De har trent og hatt riktig fokus, og da kan man godt være lubben og se veldig bra ut. Sunnhet er sexy! Så det er ikke fettet det kommer ann på, for dette er jo kun en ren kalkulasjon på hvor mye man spiser i forhold til forbrenning. Her snakker jeg om livsstilen. Og livsstilen til pappakroppen som nå står i fokus er pizza og pils kroppen! Æsj!

Men de mennene som higer etter dette, og damene som higer etter dette må bare få lov til å fortsette altså, det er 100% deres eget valg. Men det sier mye om både den damen og den kvinnen. De lever ikke livet sitt til sitt fulleste, og går glipp av mye gøy, uten at de kanskje er klar over det selv. Å være aktiv er kjempe gøy, men tungt om man ikke har en sunn kropp som er vant til å være i aktivitet.

Vi bør heie frem helse, og sunnhet! Og ja dette bør absolutt være et fokus! Selvfølgelig! Man er ikke gal eller har et rart fokus om helse står i fokus? Tvert imot!

Flere i min familie har holdt seg helt unna denne “helsegalskapen” som de kaller det, som vår andre halvdel i familien holder på med. Altså trening og spise sunt. De spiser akkurat det de vil, når de vil. De er også overvektige. Det er jo det som skjer når man ikke bryr seg. Og de er syke støtt og stadig og når de er syke så varer det lenge. De har mye vondter og overvekten setter preg i hverdagen. Immunforsvaret er dårlig og svetten renner ved litt aktivitet. Men dette er normalen og vår andre halvdel i familien som er betraktelig mer helsebevisst er aldri syke, alltid i akitivtet, orker alt og ser veldig mye sunnere og friskere ut. De virker også veldig mye lykkeligere. Men for de andre i familien er dette ekstremt og veldig unormalt.

Hvordan kom vi dit? Hvor maskinlaget mat, altså industriell mat er det som er normalt, og vi som er bevisste på hva vi spiser, vi er de som er spesielle?

Jeg er utrolig glad for den livsstilen jeg har, som gir meg nok energi til å leve et liv som veldig mange aldri ville klart. Det sier selv mine venninner, som ikke skjønner hvordan jeg får kabalen til å gå opp. Jeg forteller da enkelt at jeg er 100% bevisst på hva jeg putter i meg. De dagene jeg spiser noe jeg vet ikke er godt for meg kjenner jeg det kun et par timer etterpå. Virkelig, jeg kjenner at det gjør noe med meg, og jeg kan kjenne at jeg får dårlig energi og blir tung. Dette er noe jeg kjenner raskt etter årevis med sunt kosthold. Da får man en kjennskap til kroppen sin, som er langt over det “normale” idag, og jeg kan kjenne med en gang om noe ikke er som det skal. Så skal jeg ha dette nivået jeg har nå med så mye jobb og samtidig en familie å ta vare på, ja da må jeg være flink med kosten. Hvis ikke funker ikke kroppen min!

Jeg synes vi skal begynne å heie frem til som jobber hardt for å holde seg friske og raske. Jobber daglig med å holde kroppen sin sterk. Heie på de som har tatt valget med å virkelig vil jobbe med kroppen, og da med blod svette og tårer som feks Treningsfrue! Hun er en kul dame! Jeg vil overhodet ikke trene så tungt som henne og ha så mye muskler, men det er selve gleden og passion for det hun gjør som jeg digger! Hun er sunn, sterk og utstråler det!

Disse er de vi skal heie på! Vi skal heie på kvinnen og mannen som står på, og gjør alt de kan for familie og fellesskapet og samtidig passer på sin egen helse og kropp. Vi skal heie på de som fronter helse, og er med på å bidra til positivitet i samfunnet! Dette er så viktig for vår fremtid! Man må se fremover, ikke bare her og nå. Og helse er absolutt fremtiden, for uten helsen vår blir vi syke, overvektige og presterer på et langt lavere nivå. De som står på hardest, MÅ fokusere på helsen sin, hvis ikke får de ikke det de vil til. Energien strekker ikke til.

Disse bør få applaus. Ikke de som ligger på sofaen og er en helt vanlig 24/7 mann/kvinne. Vi skal ikke dømme dem heller, de har tatt sitt valg og skal få lov til å leve med dette valget, helt klart. Men de skal ikke heies på! Det er det som er poenget. Fokuset blir helt feil! Helse kommer ikke gratis, og magemuskler kommer ikke bare med et par timer i gymmen i uken. Magemuskler skapes på kjøkkenet! Maten vi spiser har 70-80% betydning på hvordan vi ser ut. Treningen er de resterende 20-30%. Det krever innsats og vilje.

Så kjære dere, hei nå frem de som virkelig tar i for å bedre helsen til folk. De som aldri gir opp og sprer positivitet med energi og livsglede. De fortjener det, og de hjelper alle oss andre å gjøre oss til enda bedre mennesker. De er ikke gale, de er bare bevisste. Det er en veldig vesentlig forskjell. Noen er mer “ekstreme” enn andre innen trening og helse, men det er da bare positivt for deres del? Ikke noe å kritisere? Skift fokus, spre positivet, ikke negativitet, og kom deg opp av sofaen! Det vil gjøre deg enda litt lykkeligere, du bare vet det ikke enda 😀

Ha en fantastisk dag og lev livet fult ut! 😀

pic2 fra løplabbet

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *