Lag dine egne baderomsmøbler i “drivved”!

Nå er endelig innlegget her! 😉

Her skal dere få oppskriften på å lage egne baderomsmøbler. Jeg har alltid hatt så lyst på drivved baderomsmøbler, men det koster opp mot 20 000 for det møbelet jeg vil ha, og da blir jeg litt irritert, når jeg man kan lage det selv for et par tusen kr. Jeg hadde lyst til å lage i ekte drivved, men det blir solgt ut på finn så utrolig fort, og jeg har dessverre ikke tid til å plukke det selv, så da gjør jeg det til “look a like” drivved. Det blir faktisk utrolig kult!

Først har jeg laget møbelet, og pusseprosessen og malingsprosessen blir del 2.

Skal prøve å forklare det enklest mulig, men bare spør om dere lurer på noe 🙂

Du trenger;

Sirkelsag (fås kjempe billig på Coop feks. ca 1000 kr. Denne får du bruk for masse om du er glad i å lage ting selv)

Skruer i 2 forskjellige str. Ca 4 cm lange, og ca 7 cm lange. De på 7 cm må være noe tykkere.

Drill

8 skjøtejern, som vist på bildene

8 vinkler som vist på bildet

Vinkellinjal

Vater

Sandpapir i nest groveste og nest minst groveste (husker ikke nr på de i hodet, men det er disse to)

Planker, hvitt tre (helt vanlige tre planker, med 5 cm i tykkelsen).

Slik gjør du;

Mitt baderomsmøbel er ca 140 langt og to planker i bredden. Standard høyde med vask på baderomsmøbel er 85 cm, vi har valgt 90 cm da det er litt finere med noe høyere med stenvask. For å finne høyden på møbelet må du dividere vasken din med 85 eller 90 cm og se hva du sitter igjen med. Deretter trekker du fra den øverste planken du skal ha på, og vår er jo 5 cm tykkelse, med vår vask på 6 cm og øverste toppen på 5 cm. Så: Trekk fra da dette med den totalhøyden du vil ha på møbelet ditt. Vårt er 90 cm;

5+6= 11   90-11= 79

Møbelet må altså være 79 cm høyt. Da er det bare å begynne å måle opp og sage til plankene. Prøv å bruk de plankene som er nærmest målene dine, så slipper du å ende opp med å ha kuttet i planker du kanskje trengte til de lengste målene, som feks hylle. Skal du ha bein på møbelet må hylleplaten være like langt som bunnplaten, og topplaten er da like lang som du vil ha hele møbelet, vårt er da 140 cm som sagt. Når sideplankene er 5 cm tykke, så må hylleplanken og bunnplanken da være 130 cm ca.

IMG_3759

Når du har kuttet opp alle plankene, så skal du sette sammen det øverste bordet, hyllen i midten og bunnen. Disse har jeg valgt å feste på yttersidene, men det kan hende at du må, med tanke på rørene som skal ned i møbelet, at du må feste skjøtene på midten.

IMG_3772IMG_3768

Deretter skal du koble samme det øverste bordet med sidebordene, slik at du lager en ramme. Dette gjør du med vinkler. Se bildet under. Når du skal lage bein, så kan du selv velge hvor lange bein du vil ha, eller om du ikke vil ha bein. Vi har valgt å ha ca 4 cm med bein og festet da bunnen litt opp på sidebordene/plankene. På bildet under ser du toppen vår. Bunnen satte vi på sist.

IMG_3773

Dette gjør dette med alle hjørnene. Etter at dette er gjort måler du opp hvor du skal ha hyllen, og setter opp vinkler her også. Se bildet under.

IMG_3776

På dette bildet er hele møbelet opp ned, så når vi snur møbelet, så vil hyllen ligge i vinklene.

Nå skal du snu møbelet og sette inn hyllen, og deretter feste alt til hverandre med skruer. Først skal du første det øverste bordet ned i sidebordene/plankene. Og deretter skal du feste skruer inn i hyllen, utenfra, slik at hyllen sitter fast i sidebordene/plankene.

IMG_3811IMG_3820

Da var bunnen påsatt også.

Her er min observatør under hele prosessen;

IMG_3782

Nå gjenstår det bare å pusse, lage litt rustikke spor og deretter beise. Beisen har jeg kjøpt i rustikk, mørkebrun. Du skal beise to ganger og pass på å ta en ren kost og “male” over, etter at du har beiset første strøk. Dette for å dra beisen godt ut og får et mye finere resultat. (Tips fra de på XL bygg ;)). Så tar du strøk nr to og gjør det samme. Jo tynnere lag, jo raskere tørker det og jo bedre resultat. Om jeg må ta et tredje strøk, det finner jeg ut av, men de mente det skulle holde med kun et par strøk 😉 Du kan også bruke maling om du vil det. Her er det mange muligheter, og du kan jo også få tips hos en malehandel.

Del 2 kommer ikke før jeg får tid en helg til å pusse og male, men denne prosessen er jo den enkleste, så regner med at del 1 holder lenge for de fleste 🙂

Ps; mitt møbel har litt skeivheter her og der, ettersom jeg IKKE er en proff, og det er faktisk halve sjarmen, så ikke fortvil om ting er noe skjevt her og der 🙂 Alt kan også pusses! God regel 😉 Bare å skape noe selv gir en utrolig god følelse, og det skal du være stolt av!

1-Create

Lykke til! 🙂

2 Comments

  1. Siv Elise Thomassen

    Kult. Dette vil j prøve selv en gang. Takk for god bruksanvisning.
    Du er flink du. D skal du ha

    1. Å så hyggelig!! Tusen takk Siv Elise 😀
      Ha en kjempe fin helg:)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *