Tankene ble til en tekst! Her er mitt første innlegg på 2 år ;-)

Hei alle sammen. Lenge siden sist 😉 

Jeg driver og diskuterer med meg selv om dagen. Jeg har litt lyst til å skrive, å inspirere. Jeg blir oppfordret til det av kjente og ukjente, men den sitter fortsatt litt dypt kjenner jeg. Men nå har jeg da altså hatt noen timer hvor jeg plutselig begynte å skrive, så hvem vet. Er dette den offisielle comebacken? Vi får se. Her har dere ihvertfall noen tanker som måtte ut en aldri så liten januardag.  Jeg har alltid mange digresjoner når jeg skriver. Så bear with me!

Det er to ting som skremmer meg om dagen: Hvor lite kunnskap mange sitter på om ditt eget sinn og vesen. Hvor lite ansvar folk tar over seg selv. 

Og nr to: Vi lever i en verden hvor noen land erklærer klimakrise, mens noen land ikke ser alvoret og fortsatt jobber imot vår egen moder jord. Vårt land er et av de. 

Tidvis er jeg stolt av landet jeg bor i, men enda oftere blir jeg skuffet og flau. 

Jeg ser at vi er i et skifte, og det gjør meg ufattelig glad, men dette er dessverre veldig lite på grunn av Norge eller folket her, de sitter dypt inne i mange skremmende overbevisninger, som tydeligvis gjør oss skinnhellige. Vi er et folkeslag som ligger langt etter, og har store egoer. 

I over 10 år har jeg sittet på sidelinjen, tidvis høylytt på sosiale medier, men fortsatt sittet og observert dette skiftet. Kunnskapen jeg har prøvd å formidle ble latterliggjort, og mange slet med å ta meg seriøs. Venner jeg har hatt hele livet så på meg som en galing. Det gjør de kanskje enda. Og det er veldig greit. Med årene så har jeg møtt så mange likesinnede, som tar ansvar for seg selv, og for det større bildet. Mennesker jeg er så enormt takknemlige for å ha møtt. Det var et skifte som var nødvendig rett og slett. Vet det er mange som sliter med akkurat dette, å ikke klare å bytte ut en omkrets som kanskje kan være usunn for en, i uvissheten om man kan møte noen andre som passer en bedre. Jeg kan si med mye erfaring på dette området. Er man så tøff å kutter ut venner som er energisugere, så møter du på nye som gir deg masse energi. Garantert! Når en dør lukkes. Det bare skjer av seg selv, på de rareste stedene. Heia de som tør å tro på egenverd og hva man fortjener, og tar tak! Heia! 

Jeg har alltid følt at jeg har hatt en innsikt i noe større, både på godt og vondt, uten at jeg trenger å definere det noe ytterligere. Jeg har hatt en intuisjon som har vært så sterk, og vist seg å stemme i såpass mange tilfeller, at jeg lar den styre meg. Den kan ofte havne i diskusjon med egoet, men med årene, så har egoet skjønt at den har liten stemmerett lenger. I ettertid har jeg forstått at det er egoet vårt som oftest skiller oss. Og omtanken for andre enn oss selv. For dyr, planeten, helsen. 

Et stort dypdykk i psykologi har tatt meg gjennom reisen til et menneskes ego, våre mønstre, som igjen reflekterer våre handlinger. 

Egoet vårt er årsaken til alle negative handlinger, og vår uvitenhet. 

Er det ikke fascinerende? Er vi alle styrt av vårt ego? Hva vil det si egentlig? Hva er ego? 

Egoet vårt er jeg´et, som tar veldig mange av våre avgjørelser. Det er stemmen i hodet vårt, som vi tenker at er oss selv. Men er det egentlig oss selv? 

Egoet er produktet av følelser, tanker og minner du har samlet over hele livet ditt. Men det er også med på å gjøre med bestemte overbevisninger som gjør at du ser virkeligheten hvordan du gjør og tror at dette er den eneste sanne måten.

Les det to ganger. 

Det vil si. Om du har hatt et liv med utfordringer, og måtte kjempe deg gjennom deler av det, så vil egoet ditt ha fått seg en trøkk, og våre tanker og handlinger eri et resultat av et såret ego. 

Tenk deg det, alle våre tanker og handlinger er oftest et resultat av det egoet vårt forteller oss.

Skummelt? 

Og mine damer og herrer, dette er grunnen til at vi er i en klimakrise! (Svar på min øvre digresjon;))

Hundrevis av år med overbevisninger og handlinger fra mennesker i sitt ego. 

Ja, det er skummelt! 

Men, det er håp! Og det starter med oss selv.

Vi kan begynne å gjenkjenne denne stemmen, og ta et oppgjør med denne stemmen. Hver tanke vi får i hodet, bør gå igjennom et filter, et ego filter. Er dette egoet mitt som prater? Eller er dette faktisk en helt rettferdig tanke eller handling. 

Dette filteret er noe vi alle bør tilegne oss, fordi en annen side av oss selv er og inne i oss. Noen kaller det sjel, noen andre kaller det en høyere bevissthet. Jeg kaller det begge deler. Min høyere bevisshet har med tiden gjort en enorm jobb, og klart å bli større enn egoet mitt. Som er målet. At vi gjør flere bevisste handlinger, enn ubevisste.

Denne høyere bevisstheten vår er vårt sannhetsserum. Realitycheck rett og slett.

Tenker du nå at dette blir enkelt? Think again. Dette er mest sannsynlig starten på den største krigen du noen gang kommer til å komme i, og den varer mest sannsynlig livet ut. 

Og du vil tape, flere ganger. Men du vil og vinne! Målet er å vinne mer enn du taper. Og få et overblikk over hva som faktisk foregår inne i hodet ditt. 

Det viktigste er at du nå skal kunne klare å skille egoet ditt, og din høyere bevissthet. Starting NOW!

Dette vil du ha stor nytte av i parforhold, i jobbforhold og generelt alle forhold du har i livet ditt. Med barna dine og! STOR nytte. 

I parforhold vil du nok fort gjenkjenne egoet ditt, om din kjære ikke gir deg akkurat det du ønsker til det tidspunktet du ønsker. Om det er et kyss, nærhet, hjelp hjemme. Egoet kobles inn. Egoet kan sutre, komme med helt urealistiske tanker. Du har jo klassikerne: Hvorfor kysset han meg ikke hadet idag? Egoet kobles inn, helt uten gyldig grunn. Tankene kommer. Overbevisninger, som mest sannsynlig ikke stemmer i det hele tatt. Det var mest sannsynlig ikke en grunn til det, det bare skjedde. Det kan skje, og det skjer hele tide! Spesielt hos menn. De er ofte veldig enkle, og gjør veldig lite mer overlegg. 

Vårt ego er jo stemmen til vår indre sårbarhet. Har vi vært mye såret, opplevd tøffe situasjoner, kan egoet vårt bli veldig krevende. Mangler vi egenkjærlighet, søker vi ofte denne kjærligheten hos andre. 

Mangler vi egenkjærlighet er vi egentlig tikkende bomber, som har muligheten til å ødelegge mange forhold, ved å agere ut fra dette sårede egoet. Hva kan vi gjøre? Dette er en lang prosess, men du må begynne å jobbe med å elske deg selv. Å elske oss selv frigjør oss fra den avhengigheten og det behovet å måtte få annerkjennelser fra andre Vi alle fortjener å bli elsket av andre, og vi kommer til å bli elsket av andre, men det er den avhengigheten og det behovet av å bli annerkjent, som gjør at vi kan bli et veldig krevende menneske å være sammen med. Å elske oss selv, og være fri for egoets store bekymringer for å ikke bli elsket eller likt, frigjør oss totaltsett. Man blir selvstendig rett og slett, og kan møte likesinnede mennesker i balanse. 

Vi tiltrekker oss ofte mennesker som er i samme sinnstilstand som oss. Det kan være både skremmende, og urovekkende. Men det kan og være en positiv ting, om man møter et menneske som ønsker å forbedre seg. Som klarer å se seg selv objektivt, og man kan jobbe sammen om en trygg og fin selvstendighet. 

Usikkerhet er et ego som har en indre jobb å gjøre. Usikre mennesker kan derfor være mennesker som kan skape mye konflikter i sine omgivelser. De skaper situasjoner ut av veldig lite, og ser det gjerne ikke selv, fordi de er så inne i sin egen boble og overbevisning om hvorfor ting skjer. 

Dette er typisk i verden vi lever i idag. 

Verden idag er rett og slett et resultat av alle våre overbevisninger, fra veldig mange sinn i ubalanse. 

Her kommer og matkrigen inn. Den store matkrigen! Hva skal vi egentlig spise? Dette føler jeg blir et helt annet kapittel, for de som synes det er interessant å lese min mening om nettopp dette, det perfekte kosthold. Om det i det hele tatt finner 😉 

Idag handlet mitt første innlegg om ego, så får vi ta maten nesten gang. Om det er av interesse? Det er mye som koker i hodet mitt, så jeg deler gjerne med glede alt jeg har lært med på denne matreisen de siste årene. 

Takk for at jeg fikk dele, og takk for at dere nå fremover tar ansvar for deres eget ego. Hva dere sier, hvilke handlinger og hvilke overbevisninger dere har som kommer fra deres eget ego i hverdagen 😉 Ta det gjennom filteret deres, og de hvor mye som dere ser at dere kanskje bare har skapt i eget hode, og hva som faktisk er korrekt. 

Takk for at dere tok dere tid til å lese <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *