Sånn føler vi oss etter 3 uker uten kjøtt! :D

(retten på bildet har faktisk Jesper laget, og fant sin inspirasjon til å overraske meg, på 4 stjerners middag! Kult??)

Herregud, først må jeg bare si at det har vært lenge siden sist. I det siste har jeg fått mange små roller, og vært statist i mye rart. Alt fra Hotell Cæsar, til spillefilmen Snømann, som er en Hollywood produksjon! Utrolig spennende, og veldig gøy 🙂 Men det tar også mye tid. Så da har jeg prioritert bort bloggen en stund, og hatt litt fokus på annet. Det har faktisk vært godt, om jeg skal være ærlig 😉 Og jeg vil faktisk ikke bare blogge uten å ha så mye å si lenger.

Men nå har jeg noe å fortelle! Jeg har nemlig nå hatt tre uker uten kjøtt, i min nye vegetarianer tilværelse. Ikke bare jeg har gått all in, men Jesper og Oliver også. Og hvordan føler vi oss?

IMG_1907
Spirulina er feks supert, for å sikre seg et godt inntak av jern! Spirulina inneholder også over 60% proteiner, og myye mye mer. Hadde det bare smakt bedre… Mitt eget merke, I am pure, får du her 🙂

Amazing!! Kan ikke prate for Oliver, da han ikke kan prate enda, men for meg og Jesper føles det faktisk utrolig bra. Vi er ikke overrasket over å føle oss så bra, men vi er faktisk veldig overrasket over å ikke ha savnet kjøttet i det hele tatt. Vi har faktisk ikke tenkt på det! Vi har handlet inn all mat mandagen i uken, og jeg har laget de deiligste retter. Dette bidrar jo til at man ikke tenker over at det ikke er kjøtt i, så lenge maten smaker godt, og at man blir mett. Vi spiser masse fisk, og vi passer på å få i oss masse proteiner til hvert måltid.

For å gå i litt mer detaljer, så har kroppen min det utrolig bra for tiden. Har massevis med energi, og glede, og både jeg og Jesper føler oss mye lettere. Dette var det første vi faktisk var enig om da vi skulle snakke litt om hvordan vi følte oss, at vi føler oss så lette. Er det ikke rart? En annen litt rar detalj er jo fordøyelsen, hvor alt går veldig smidig 😉 Om man kan si det sånn. Jeg har vel egentlig alltid hatt en fin fordøyelse, da jeg har vært sunn så lenge, men jeg merker fortsatt forskjell fra før og etter kjøtt. Vekten går jo også ned, og det ganske så raskt. Det er faktisk sånn at jeg må passe på å få i meg NOK kalorier, og det er virkelig første gang! En kul følelse, da jeg som matvrak virkelig kan spise og kose meg med masse mat. Søtpotet er feks en kjempe kul matvare, om man er søtsugen. Søtpotetfries med feks guacamole?

Å kutte ut kjøtt har vi gjort for å bidra til et bedre miljø, noe som faktisk er kritisk. Vi MÅ begynner å kutte ned kjøtt, alle mann, og gjør man ikke det, så bidrar man faktisk til å ødelegge planeten vår. Og sånn bør ingen mennesker være. Vi må alle ta i et tak for vår overlevelse, og spesielt for våre barns skyld, slik at de faktisk kan overleve. Ja, det er faktisk så alvorlig! Men, dette er også for å få opp bevisstheten på hvordan dyr behandles, for at mennesker skal få kjøtt. Det finnes faktisk mange, mange mennesker som har totalt mangel på empati, som elsker å slå, og mishandle dyr, bare for gøy. Og disse jobber dessverre ofte på slakterhus. Dette er ikke bare ute i den store verden, men også i vårt lille land. I de fleste slakterhus pågår det handlinger mot dyr, som garantert ville fått mange fler til å kutte ut kjøtt. Og det er faktisk en grunn til at det ikke er normale vinduer på slakterhus, men høye små vinduer. Det er ikke pga at dyrene ikke skal få se ut, det er faktisk for at vi ikke skal kunne se inn, og de hva det er de gjør.

Hva kan man gjøre for miljøet, og dyrene? Reduser inntaket av kjøtt, og skal du/dere spise kjøtt, så kjøp det fra happy animals. Dyr som har levd et godt liv. Økologisk som det også kalles. Kjøttet er mye sunnere, og smaker veldig mye bedre også, som en ekstra bonus 😉

Vår uke denne uken ser sånn ut, om dere trenger inspirasjon;

 • Mandag: Ovnsbakt torsk i masse smør, med revet gulrot, kokte poteter, agurksalat, og stavmikset avokado.
 • Tirsdag: Søtpoterfries, guacamole dip, Asiatisk salat (uten couscous!), grønnsaksstenger av gulrot og agurk, og en dip av gresk youghurt, oliveolje med basilikum, og masse krydder.
 • Onsdag; Gryterett av kikerter, aubergine, brune bønner, mais, små potetbiter, rødløk, paprika, og kokosmelk. Krydre masse som du ønsker. Vi valgte currypaste og litt kokosblomstsukker (bruk gjerne honning)Ha gjerne nanbrød til. Kanskje lage en raita til om man vil?
 • Torsdag; Pannekaker av havremel, 3 egg, og rismelk. Blåbærsyltetøy til feks.
 • Tacofredag; Taco, men uten kjøtt, og heller med røde bønner. Bønnene stekes som vanlig i tacomix krydder (helst økologisk, da den er 10 ganger sunnere). Guacamole, rømme, og lefser. (vi kjøpte FRI lefser på glutenfri avdelingen på Meny, som er fri for tilsetningsstoffer, gluten, og annet drit)
 • Lørdag; Økologisk laks (fås på Rema 1000), og rotgrønnsaker (fåes også på Rema i frysedisken). Stekes i ovnen med feks fløte, og smør. Saltes med himalayasalt/krydres godt.
 • Søndag; Vegetarburger. Jeg kommer til å bruke denne oppskriften her, da jeg har smakt denne før, og den er sykt god. Burgerbrød kan du også lage selv, og da har jeg brukt denne, som er supersunn :)) Du kan jo også ta vanlige brød fra butikken, de litt grovere, om du vil gjøre det litt enkelt en søndag 😉

Så her ser dere! Det er fult mulig å kutte ut kjøtt og spise godt! Og dette er bare noen av de oppskriftene jeg har funnet 😀 Dette er en luksusmeny spør dere meg! Muligheten er så mange, da de samme ingrediensene kan brukes til å lage andre retter.

IMG_0185-e1444662211844-focalcropped

Gikk dere glipp av den økologiske handlelisten min til en familie på 3, finner dere den her 😀

Husk, all reduksjon av kjøtt er bedre enn ingenting! Selvom jeg virkelig kan anbefale dere å prøve det på det sterkeste. Følelsen er helt unik, og må bare prøves 😉

Imorgen legger jeg ut en liten oppdatering fra min busy uke, med noen kule brudebilder, som jeg fikk fra en photoshoot idag 😀

Ha en fantastisk kveld! 😀

Peace&Love C

4 Comments

 1. Hei! Takk for nok et fint innlegg, og for menyen! For min del kan du godt legge ut sånn flere ganger, da det er topp med litt middagsinspirasjon!! Er det forresten noe spesielt du spiser til frokost og lunsj? Jeg har blitt litt ensporet der, så det kan også der hjelpe å høre hva andre spiser:) Stå på, du gjør en formidabel jobb!:)

  1. Hei Silje 🙂 Så hyggelig tilbakemelding, tusen takk!! 😀
   Jeg skulle faktisk gjerne ha skrevet masse, og delt alt, men jeg har så lyst til å leve av dette. Og da uten å måtte gjøre masse reklame, som gir inntekt. Heller det at man kan betale en liten sum for at jeg skal hjelpe de som vil, fulltid, men oppskrifter, trening, og coaching. Det er jo det jeg kan! 😀
   Når det gjelder ukesmenyer, så går de igjen noen uker, til vi blir lei her, så inntil videre er det den vi har her enda 😀

   Ha en nydelig søndag videre!! <3
   God klem fra Caroline

 2. Det skjønner jeg veldig godt, og det høres veldig lurt ut å gjøre det på den måten. Jeg følger med videre jeg:)

  1. God klem tilbake:)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *