Månedsbudsjett på økologisk mat for en liten familie, på 5000 kr!

På forespørsel har jeg satt sammen en handleliste som vi bruker her i hjemmet, som nesten kun inneholder økologisk mat, så langt det er mulig. Inget kjøtt, da vi prøver å kutte ut dette. Er det ønskelig å beholde kjøttet, anbefaler jeg reisdyrskav, og elgskav. Budsjettet skal være på rundt 5000 kr, som er et ganske lavt budsjett for mange familier. Dette holder for oss 3 i huset.

Vi lager en handleliste i helgene, og handler inn alt på mandagen. Evt kan man handle inn alt på lørdagen.

For oss er det super viktig å handle økologisk, da det er så enormt mye giftstoffer på de industrielle produktene, og vi vet faktisk ikke hvor farlig hele coctaileffekten er av alt dette. Vi vet det er farlig, vi vet bare ikke hvor farlig. Og dette skal jeg virkelig ikke gi til sønnen min, det er sikkert og visst. Og etter at jeg og Jesper byttet til økologisk for nå 6 år siden, er veldig sjelden syke, jeg er ALDRI syk, og egentlig er helsen vår generelt utrolig mye bedre. Det er sannheten. Og siden har vi selvfølgelig derfor aldri gått tilbake. Oliver har kun hatt feber 2 ganger i sitt liv, og er nå 15 måneder, og jeg velger å tro at det er et resultat av at han aldri får mat med sukker i, og kun spiser økologisk. Men, kan jo være flaks og…? Eller…Ps, han får annen søtning som honning, og feks kokosblomstsukker, som ikke skader kroppen.

Et tips er å handle økologisk på Kiwi, om dere synes økologisk er altfor dyrt. Det er ofte kun noen få kroner som skiller de, men man blir ofte skremt av de som faktisk har en større forskjell, som feks paprika. Men dette ser man fort, og lærer av. Vi kjøper alltid søtpaprika, den lange, da denne faktisk er billigere enn den runde. På Kiwi så er det 15% billigere, da de har fjernet momsen. Dermed er det enda en god grunn til å kjøpe økologisk 😀

Dette er vår handleliste:

 • Bananer øko, 2 poser
 • Epler øko, 2 pakker
 • Gul løk/rød løk øko, 1 nett med 3 stk (hva bruker du mest av?)
 • Gulrøtter øko, 1 pakke
 • Poteter øko, 1 pakke
 • Squash grønn øko, 1 stk
 • Agurk øko, 1-2 (kommer litt an på om jeg skal juice)
 • Hvitløk, 1 nett
 • Søtpoteter 4 stk
 • Avokado, 6 stk
 • Blomkål øko, 1 stk
 • Tomater øko, 1 pk
 • Stangselleri øko, 1 stk (om jeg skal juice)
 • Salatblandling øko, 1-2 stk poser
 • Sitron øko, 4 stk (drikker lunkent vann med sitron hver morgen, før noe annet. Les hvorfor her!)
 • Havregryn øko, 1 pose
 • Gresk youghurt, 1 stort spann (ikke hver uke, kun de gangene jeg har lyst på musli)
 • Honning øko, 1 stk (kun 1 gang i mnd)
 • Egg øko 10 stk, 1 pakke
 • Røros smør øko, 1 pk
 • Torskefilet naturell, ca 450-500 g
 • Frosne bær, 2-3 pk til sammen. (Vi kjøper bringebær og jordbær, neon ganger blåbær. Til smoothies, og å lage hjemmelaget syltetøy)
 • Noen få pålegg, som feks øko syltetøy, brunost, leverpostei.
 • Eplejuice øko, 1 stk, drikker dere mye ta 2. (bruker også litt i smoothies)
 • Brødmiks 400g øko, lag selv, 3 poser (finnes i allergiavdelingen på feks Meny)
 • Gulost Jarlsberg/ eller annet valg. Den som er økologisk smaker ingenting dessverre. 1 stk.
 • Kjeks til barn øko, Ellas kitchen, 1 stk
 • Brune bønner øko, 4 pk
 • Linser øko 2 pk
 • Valnøtter 1 boks (Eldorado merket er desidert billigst, og fås i bakehyllene)

Dette er en ca liste på hva vi handler inn ukentlig. Som dere skjønner så kan den noen ganger variere, da det kan være husholdningsting vi mangler. Men det er jo da engangskjøp. Vi prøver også nå å kutte ut kjøtt, og er derfor kreative på matfronten, og klarer oss veldig bra. Nøkkelen er å ha en fast middagsliste, som går igjen hver uke. Noen endringer gjør man kanskje underveis.

Denne listen ligger på rundt 1300 kr, men inneholder noen få ting som man ikke trenger ukentlig. I tillegg kjøpte vi dette på Meny, og Kiwi er da billigere. OBS; finn en stor Kiwi, så vet du at du finner alle varene.

Håper det kan være til hjelp! <3

Har nå fått bekreftet at jeg kan lage en abonnementsløsning til dere som vil ha oppskrifter, planer, og treningsvideoer hver uke/måned. Prøver å få dette klart til februar til dere, og da får en veldig rimelig intropris 🙂

Imorgen får dere forresten min deilige juiceoppskrift, som jeg og Oliver koste oss med idag 😀 Nærings BOMBE!

Ha en fantastisk kveld!! 😀

Love C

1 Comment

 1. Ååå, så fint, takk for at du skrev om dette! Jeg bor i en liten bygd med lite øko-varer, men har spurt om de kan ta inn mere økologisk! Ellers handler jeg ivrig på iherb innimellom for å sikre sunne og ordentlige varer i hus!
  Nå skal det handles inn og lages masse sunn mat 🙂 <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *