Barn skal ikke trenge å dele alt med hverandre! Dette er grunnen…

Jeg leste en artikkel på Facebook tidligere idag, som virkelig traff meg, og jeg vil gjerne få dele den videre, da det er en litt viktig ting å bli litt obs på.

Den handlet om det at vi voksne lærer barn at det eneste riktige er å dele alt med hverandre, leker og ting.

Gjør vi dette når vi er voksne?

Nei.

I barnehagen til Oliver, Montessori barnehagen, har de denne filosofien, hvor barn ikke skal behøve å dele, om de ikke vil. De skal få lov til å leke ferdig med leken, og fullføre energien i det de holder på. En utrolig fin filosofi, som jeg synes vi bør tenke litt over.

For har dere egentlig tenkt over hvor feil det er at de alltid må dele lekene sine med andre, selv når de faktisk holder på med den selv?

Ta oss voksne feks. Må vi dele alt med alle, om noen vi kjenner skulle komme bort og ville ha det vi holder på med? Dere ler litt nå? For det hadde jo vært veldig rart 😉

Men dette lærer vi altså barna våre! Alle deres leker og ting, er egentlig allemannseie.

Rart? Hvem startet egentlig den andre filosofien om at man skal dele alt? Også verdt å tenke over, da det viser hvor slavisk man automatisk følger normer og regler, når de kanskje ikke engang er noe bra for oss. Vi mennesker er så programmert til å bare følge etter alle andre automatisk, at vi glemmer å tenke selv.

Dette prøver jeg å endre på, med denne bloggen min. Å styrke enhver person, og hjelpe dere til å se dere selv, og deres eget potensiale som er unike hos dere alle. Og i dette tilfellet er det viktig å se ting i perspektiv. Hva er det egentlig vi holder på med noen ganger? Man må jo le litt!

Så med dette vil jeg få poengtere hvor viktig jeg synes det er å lære de små at de skal slippe å måtte dele noe, om de ikke har lyst, før de faktisk er ferdig med det de holder med selv. At nestemann faktisk må vente på tur, evt om barnet ikke bare må gå videre til neste leke.

Hva synes dere om denne filosofien?

Artikkelen kan dere lese her 😀 

Ha en superduper kveld 😀

Ps; Har startet 2016 for fullt idag og bare spist økologisk, og 90% rawfood. Føles fantastisk!! Skal alt dele med dere veldig snart!! 😉

Love Caroline

4 Comments

 1. Hei Caroline! Hadde vært supert om du delt noen oppskrifter på den freshe maten din:-) En annen ting jeg lurte på var om du kunne skrive om mat og penger. Så du nevnte i et annet innlegg at dere hadde et matbudsjett på 5000. Jeg elsker å spise sunn og økologisk mat, men klarer ikke å holde meg til 5000 i måneden, og vi er en familie med en ett-åring akkurat som dere. Hvordan får du til sunn og god mat på budsjett?

  1. Hei Tonje 😀

   Dette skal jeg selvfølgelig gjøre, matbudsjettet 😀 Prøve å få gjort det allerede ikveld!:D
   Oppskrifter kommer litt her og der, og tenker å lage en abonnementsløsning for de som virkelig vil lære, så de kan få tilgang på masse! 😀
   Mer info kommer <3
   Ha en fantastisk start på nyåret imens!
   Klem fra Caroline

 2. veldig fint innlegg:) godt nyttår til deg og dine:)

  1. Å så hyggelig, tusen takk, og godt nytt år Mimi! <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *