Sånn skal mitt 2016 bli! Det beste året på lenge!

Nå har vi kommet ved veis ende. Nok et år har passert, og jeg skal være ærlig å innrømme at det har vært et tøffere år enn antatt. Men som alle andre år, så kommer man seg igjennom det. 2016 blir nok et langt morsommere år tror jeg 🙂 Horoskopet mitt lover godt, så jeg har høye forhåpninger til både meg selv, og det som skal skje! 😀

Et helt år flyr, samtidig som det har skjedd ufattelig mye det siste året. Oliver var jo bare et spedbarn i fjor jul, og denne julen løper han rundt, og har blitt en liten gutt med stor personlighet. En gutt med masse kjærlighet, som bare vil kose og kysse på de rundt seg. En god klem er noe det beste han vet, og jeg blir overøst med oppmerksomhet og kjærlighet av denne vakre skapningen. Likevel har det vært et tøft år, da babyperioden har vært tøff. Tøft fordi jeg har vært mye alene, og fordi Oliver først nå har begynt å sove om nettene. Uten søvn fungerer man dårlig. Man skal også lære å kjenne et helt nytt, lite menneske, som forandrer seg det sekundet man har fått kjørt inn noen rutiner 🙂

Jeg har også gått et helt år uten en krone i lønn. NAV valgte å gi avslag på foreldrepenger, da de mente at det var veldig “tilfeldig” at jeg ble gravid og fikk lønn på akkurat samme tidspunkt. Og det var faktisk helt tilfeldig. Vi fikk investorer en måned før jeg ble gravid, og jeg hadde prøvd å bli gravid lenge. Så da vi endelig fikk inn kapital og kunne begynne å ta ut lønn, så ble jeg plutselig gravid også. Jeg hadde ikke gått på prevensjon på ett år, så for meg var det hell i uhell å endelig kunne få bli gravid, og at selskapet fikk inn investorer. Til tross for en 4-5 centimeters bunke med bevis fra min advokat til NAV, så har saken pågått i 1,5 år nå, og er per dags dato oppe hos Trygderetten. Maks uflaks! Det finnes virkelig ikke noe mindre hyggelig enn å gå lut fattig under hele barselperioden. Samtidig jobbet jeg fra Oliver var 2 måneder med å drifte selskapet, og dette da uten noe lønn.

Så det har vært et tøft år, men med utrolig mange vakre inntrykk, og opplevelser. Å få se et liten barn vokse opp er noe av det meste givende jeg noen gang har opplevd, og jeg er evig takknemlig for å ha fått en så frisk, og god gutt. Han gjorde hjertet mitt komplett.

Vi flyttet også to ganger i år. Eller, nesten i år blir det. Vi flyttet til Nærsnes i november i fjor, rett etter fødsel, til en midlertidig leilighet, og der bodde vi mens vi har bygget et hus som ble ferdig i juni i år. Det har også vært en utrolig spennende, og lærerik prosess, som jeg anbefaler alle å gjøre en gang i livet. Å bygge hus gir en kunnskap, som det absolutt er verdt å ta med seg videre. Jeg fikk faktisk litt smaken på dette med å bygge bolig/pusse opp, og tenker og gjøre dette litt på si i året som kommer. Vi skal jo selge det huset vi nettopp har bygget, for å frigjøre litt kapital, og bli med på flere prosjekter. Det var flere faktorer som spilte inn for denne avgjørelsen, da det ikke har vært lett for familien å besøke oss ofte, med en så “lang” kjørevei, og i tillegg at Jesper sitter i kø hver morgen i ca 2,5 timer til jobb.

Så mye har skjedd på et år!!

Noe annet som er nevneverdig er jo at jeg begynte å blogge for United Influencers. Dette har vært utrolig lærerikt og spennende, og jeg er utrolig spent på 2016, så mange baller som de har i luften. Her har jeg blitt kjent med meg selv på en helt ny måte, og jeg har funnet en måte å få skrevet på, jobbet med meg selv på, og samtidig hjelpe andre på veien. Jeg har endret bloggen flere ganger, da jeg stadig vekk lærer, og utvikler meg. Og 2016 blir et bra år føler jeg, med kunnskap fra 2015 i bakhodet.

Jesper fikk seg drømmejobben sin i år, som han startet i i April. En stilling som har krevd utrolig mye av han, men som han samtidig har fått vokse utrolig mye på. Hva han ikke har lært i år! Denne jobben fortsetter han videre i, og det blir spennende å se reisen hans videre.

Alt i alt har dette vært et utrolig lærerikt år for oss begge, og jeg kan egentlig ikke forstå hvordan så mye som har skjedd dette året. Plutselig er vi en familie, vi har nye jobber, bygget hus på et helt nytt sted, og valgt å selge og gjøre alt en gang til i 2016. Livene våre har endret seg på alle mulige måter på alle hold. Et år jeg er utrolig glad for at jeg har fått oppleve, men veldig glad for at er over og 😉 Nå er den tøffeste jobben gjort føler jeg, og nå kan vi høste av all innsatsen, både personlig og i arbeid. Det blir selvfølgelig masse hard jobbing videre, men på en helt annen måte.

635845200979031950-1693487873_2016yay

MEN! Jeg har også store forventninger til 2016;

-Super Helse skal få en helt ny start, med nye spennende kort i ermet.

-Jeg kommer til å reise mye, og skal teste ut Tarifa som et potensielt sted for oss å bo fra tid til annen. Jeg har alltid ønsket å bo i utlandet, og Spania er mitt andre hjem, så det er en god start å prøve ut dette vakre stedet på kysten. Jeg har bodd i Spania før, og hadde ikke flyttet hjem igjen hadde det ikke vært for at de ikke hadde videregående skole for meg der. Gleder meg som en liten unge, og jeg skal selvfølgelig dele mine erfaringer, og opplevelser på bloggen. Ikke bare skal jeg dele det på bloggen, men jeg har også blitt valgt ut til å være med i en TV serie om å følge sine drømmer, om den får sendetid på TV (krysser fingre!!).

-Jeg reisen en måneds tid i mars til India, for å besøke lille søster, og få en oversikt på hvordan vi kan forbedre fabrikken vår. Oliver blir med, og resten av familien, mamma, søster, tanter, bestemor, og Jesper, kommer ned de siste to ukene. Morro!!!

-Vi skal finne oss et nytt hus, og investere litt videre med den kapitalen vi nå har klart å bygge oss opp helt selv. Det er kjempe spennende med bolig, og med en familie som også er godt involvert i boligbransjen, så har vi mange med råd, og veiledning rundt oss.

Året 2016 blir utrolig spennende, jeg bare vet det. Så mange unødvendige ting, og tyngre ting har blitt nøstet opp i, og jobbet med i 2015, slik at 2016 virkelig blir et år for høsting.

IMG_1492 (2)

Jeg har også noen høye håp for verdenen. Jeg har jo sett at det har skjedd store forandringer i 2015, hvor flere og flere våkner opp, og ser at vi faktisk må bidra alle sammen for planeten vår. Miljøet vårt. Det er fortsatt mange med hodet opp i rompa, som ikke ser konsekvenser av handlinger mennesker gjør, men de vil det alltid være mange av. Vi som ser får bare ta i et ekstra tak for de som ikke ser. Og det er mange måter å hjelpe til på.

Dette gjelder;

-Dyrevelferd. Spise mindre kjøtt, som vil bedre miljøet vårt betraktelig, og samtidig vil mange dyr få et mye bedre liv. Et verdig liv. Akkurat nå “produseres” det dyr for at mennesker skal spise de, som er langt mindre bærekraftig for planeten vår, enn mye annen mat. Det produseres liv, for at de skal tortureres, og drepes igjen, og så på tallerkenen vår. Høres det groteskt ut? Helt enig, og det er faktisk sannheten.

-Spise mer økologisk, mer økologisk vekst. Mindre sprøytemidler, som ikke bare dreper de ødeleggende insektene, men også biene våre, som vi er avhengig av for å faktisk overleve.

-Mer naturmedisin, mindre konvensjonell medisin. (forebygging vs etterbehandling med masse bivirkninger)

-At mennesker skal begynne å gjøre det som gjør dem lykkelige. Ikke gjøre det som kun er plikt, men også prøve å finne en balanse av det som er plikt, og det som gjør en lykkelig. Kanskje kombinere plikt/jobb, og finne en jobb som man kan brenne for?

-Mindre krig. For å ende krig, så må en eller annen nasjon slutte å hevne seg. Å ikke hevne seg er noe vi lærte helt fra vi var små. Hva lærte vi om hevn? At hevn ikke løser konflikter. Og hva gjør de voksne? Noen må vite bedre, og jeg håper at de “voksne” snart kan forstå at krigen ingen ende tar, og at andre strategier må tas i bruk. Krig koster også så mye daglig, at bare dager med Amerikanske soldater i Irak feks, kan fø en hel verden med mat. Her håper jeg at det vil skje noen endringer i 2016. Jeg forventer ikke mye, bare et lite tegn til at det finnes håp.

Verdenen er i en stor forandring. Men hvilken vei det går er faktisk usikkert. Alt kommer ann på oss. Jeg ser et lys, jeg gjør det, men samtidig så vet jeg hvor avhengig planeten vår er av oss nå, og det skremmer meg litt av folk ikke forstår alvoret. Jeg skal prøve å hjelpe til på min måte, ved å hjelpe andre til å se seg selv. Til å elske seg selv. Kjærlighet til oss og andre. For når mennesker begynner å se seg selv, og å bli glad i seg selv, da skjer det store ting i omgivelsene våres/deres. Mennesker som blir glade i seg selv, og ser seg selv, har faktisk mye vanskeligere for å tenke destruktivt, både personlig og utad. Med kjærlighet til seg selv, ser man ofte verden i nye og bedre øyne, og forstår ofte logikken med helse og velvære. Alt henger egentlig sammen i bunn og grunn, så det er som jeg nevnte, mange måter å hjelpe planeten vår på. Usikre mennesker er de værste, og man vet aldri helt hvor man har de, eller hva de kan finne på. Det er også vanskelig å argumentere med usikre mennesker, fordi de oftest går i forsvar, og samtalene er da vanskelig å holdes saklige, og objektive. Frykt, og usikkerhet er to enda dårligere kombinasjoner, som ofte er å se sammen. Kombinasjonen som gjør mennesker ulykkelige. Usikre mennesker har jo heller ikke troen på seg selv, og gjør derfor ikke det som gjør dem lykkelige, da de ikke har troen på at de kan, eller fortjener denne lykken. Kort fortalt. Jeg har skrevet masse om dette før, så om du lurer på mer angående dette, så er det bare å lese bakover på bloggen under “Tanker og Meninger”.

most-bad-behavior-comes-from-insecurity

Og dette vil jeg prøve å hjelpe til med, ved å dele min indre og ytre reise 😀

Og med dette altfor lange innlegget vil jeg takke for et helt utrolig sterkt år. Et år som har preget meg på alle mulige måter. Et år jeg har vokst utrolig mye på. Tusen takk for alt som jeg får fra universet, som skal styrke meg, og gi meg visdom til reisen videre.

Dere fortjener også en stor tusen takk som følger meg daglig, og gir meg motiverende ord akkurat når jeg trenger de! Så tusen takk til alle dere som titter innom, det er dere som gjør tiden jeg bruker på å skrive verdt det. Håper dere vil følge med meg inn i det nye spennende året.

Og for å avslutte så vil jeg gjerne dele en utrolig kul video av kona til Will Smit, Jada Smith, som svarer sønnen hennes på det enkle spørsmålet; “Hvordan er det å være en mamma, og en kone 😉 Dette er virkelig til ettertanke til det nye året. Året for å sette oss selv først <3

Håper dere setter dere noen skikkelig gode nyttårsforsetter, og at et av de er å begynne å gjøre alt som gjør DEG glad! Uansett om det betyr å bryte barrierer og forventinger fra andre. Ingen vet hva som gjør DEG lykkelig, og det er viktig for alle andre rundt deg, at nettopp du er glad <3

Sans-titre

Masse kjærlighet fra Caroline <3

9 Comments

 1. Det var mange kloke ord:) Godt nytt år til deg, jeg gleder meg å følge bloggen din I 2016, bli med deg på reise og alle andre greier:)
  klem

  1. Hei Mimi! <3 Beklager sent svar, har hatt så utrolig dårlig nettverk, så siden bare har stått og loadet. Men jeg satte SÅ pris på kommenateren din <3 Så tusen takk 😀
   Og ha et fint 2016 selv, det kommer til å bli magisk 😉
   Just believe it!

   God klem fra Caroline

 2. Charlotte

  Du er SÅ fornuftig Caroline, og jeg digger deg! Håper ønskene dine går i oppfyllelse❤️
  du har så rett i tankene dine som du legger igjen på bloggen din, og jeg håper vi kan fortsette å følge deg for du er en inspirasjon for oss som prøver å være på samme stien som deg
  Ønsker deg et riktig godt nytt år med mange fine opplevelser Klem

  1. Hei Charlotte! 😀 Beklager sent svar, har hatt så utrolig dårlig nettverk, så siden bare har stått og loadet! 🙁 Men jeg har tenkt på dere, og ble virkelig glad for kommentaren <3
   Ha en fantastisk 2016!! 😀

   God klem fra Caroline

 3. Christina

  🙂 All the suffering in this world arises from a wrong attitude.
  The world is neither good nor bad .
  It is only the relation to our ego that makes it seem the one or the other.:)

  – Buddhist Wisdom –

  Jeg elsker å følge med på bloggen din Caroline og gleder meg allerede til 2016 og alle mulighetene vi får til å hjelpe mange flere til å være snill og raus mot seg selv – Love & Hugs

  1. <3 Godt nytt år vakreste <3

 4. Godt nyttår!

  Bare et spm. : Tror du på horoskop og stjernetegn?

  1. Godt nytt år 😀

   Godt spørsmål! Jeg tror på det, ja, men det er ikke alt jeg tar like seriøst. Med stjernetegn synes jeg det er ganske så morsomt, da Oftest stemmer overens med personen. Men jeg bruker likevel ikke horoskop til noe annet enn til enkel veiledning for gøy.

   Men jeg vet med sikkerhet at planetenes posisjon påvirker oss, som er en del av horoskopene. Feks ved fullmåne etc, men da er jeg bare litt obs på det som blir fortalt, og legger ikke så veldig mye mer i det enn det. Men interessant er det jo! Men kanskje jeg fordyper meg litt mer i det med tiden, hvem vet 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *