Er majoriteten faktisk mindre intelligente mennesker?

Det fascinerer meg virkelig hvordan vi mennesker kan være så forskjellige. Eller hvor forskjellig vi kan tenke, er vel det jeg mener.

På Facebook så spres det nå en melding som originalt var Keanu Reves, som oppfordret folk til å leve mer, ikke være så opptatt av å jobbe, og å være snillere mot hverandre. Noe alle har godt av å ta til seg <3

Det som skjer er at en mann legger ved sin historie, hvor han har to familiemedlemmer; En som har spist sunt hele sitt liv, med rawfood, og alt det som hører til. Så har han et annet familiemedlem som kun spiser det han vil, og fråtser i bacon og alt annet han kalte kos. Familiemedlemmet som har spist sunt hele sitt liv, har akkurat gått bort, på grunn av kreft, og av den grunn så viser han til at mat ikke har noe å si på helsen, da familiemedlemmet som spiser usunt var rundt 80 år eller noe sånt, og frisk som en fisk.

Denne meldingen tar helt av, og folk hyller mannen som ber folk gi f i å tenke over hva man spiser, og bare leve.

Hva gjør vi som ikke gir f, lever ikke vi?

Det er her jeg fascinerer meg. Jeg vet ikke om jeg skal tørre å kalle det dumhet, men det er ihvertfall ikke veldig smarte mennesker som kan være med på å spre dette videre. Det er jo dumhet! Og med tanke på hvor mange tusen delinger den hadde, så er det dessverre mange av dere her i Norge… Dere må bare ta det til dere.

For nå skal dere nemlig høre. Genetikk spiller en enorm rolle i helsen vår, og vi kan ha enormt uflaks, og bli syke uansett hvor flink man har vært med å ta vare på helsen vår. Barnsdomsårene våre har mye å si også, så ha det i bakhodet om du har barn. Det er når de er små de skaper sitt livsgrunnlag. Men samma det. Helse er ikke så viktig.

Dere glemmer nemlig to andre store vesentlige poeng! Gleden av å spise sunt, og miljøet vi dreper ved å spise masse usunt.

Hvordan tror dere at disse to individene har/hadde det innvendig? Helsemessig? Tror dere at hun som bare spiste sunt, hadde et grusomt liv? At hun ikke følte seg bra? At hun ikke trivdes med sin livsstil, men kun gjorde det for helsens skyld? Og han? Løp rundt med dens tørste livssgleden, eller en stor sofasitter? Sannsynligheten kan man jo faktisk tenke seg.

Nei, kjære dere. Å ha en sunn livsstil er alt annet enn tvang. Det føles fantastisk. Grunnen til at man ønsker å ha en sunn livsstil er fordi det gir en enorm følelse av tilfredsstillelse. Det gir en glede andre ikke har kjent på. Det gir en ekstra energi, som de som ikke har den livsstilen aldri vil kunne få. Mat er nettopp det. Energi. Jo sunnere mat, jo mer energi inneholder den. Med energi orker man mye mer. Med energi så er humøret bedre. Så er det hodet. Med sunn mat får vi et klart hode. For de som ikke har levd denne sunne livsstilen, så vet de faktisk ikke hva det er jeg prater om. For de som lever den sunne livsstilen, så nikker de nå av bekreftelse. Det skjer nemlig enormt mye med hodet, og tanker når man spiser sunt. Det er som om en tåke letter. Og dette er bare noen av mange fordeler med å endre livsstil. At det faktisk redder planeten vår, og dyrene som bor på den er to andre store fordeler vi bør bry oss om.

Jeg er ingen vegetarianer, men jeg spiser ekstremt bevisst. Og grunnen til det er fordi kroppen min krevde det. Den ville ha en endring, og jeg er glad for at den sa ifra den dag idag, for det var de signalene som har gjort at jeg har fått et helt nytt, og bedre liv.

Det sier vel alle som endrer livsstil, eller? Hmm. Rart med det..?

Oliver smoothie
Denne gutten elsker alt som er sunt, og spiser her sin favorittsmoothie med avokado, brokkoli, eple, sitron, og Chlorella 🙂 Skal sies at han kun har hatt feber 2 ganger i hele sitt liv og er 14 mnd og gått i bhg i 4 mnd!

Med årene med denne sunne livsstilen, så har bare kjøtt blitt mer og mer uapptittelig. Jeg føler meg aldri spesielt bra etterpå. Jeg blir mett på en helt annen måte, og må rett og slett slappe av litt. Kroppen trenger mye mer energi på å klare å fordøye denne maten, som ofte kan like opptil 6-7 timer i tarmen før den klarer å komme fordøyes helt. Det er LENGE for en kropp, når den helst vil bruke tid på alt annet. Litt kjøtt gjør jo ingenting, men idag så spiser vi ALT for mye kjøtt i verden. Så mye at om det ikke skjer endringer, så vil jorden innen 40 år oppleve en enorm katastrofe, og mennesker vil kanskje ikke kunne overleve. 40 år! Det er ingenting! Våre barn har jo såvidt blitt voksne da! Bryr vi oss?

Nå er det jul. Jeg skjønner at det blir en del kjøttspising, men kan vi ikke ha det i bakhodet at dette nå er en siste innspurt før vi trapper ned? Det er virkelig ikke godt for hverken helsen vår, og værst for planeten vår. O ja spesielt planeten vår. Vi driter egentlig alle i helsen til hverandre, men jorden vi bor på, bør dere virkelig gjøre noe for! Hvis ikke overlever vi ikke.

Så skal vi ikke gå inn i et nytt år med å ta i et tak for planeten vår?

Prøve å redde den, så våre barn skal slippe å oppleve en krise som dere er skyld i?

Og dere, den sunne livsstilen dere tror er så skummel/kjedelig/lite velsmakende? Dere tar så feil. Det er en grunn til at alle som går over fra usunn til sunn livsstil aldri går tilbake. Jeg vil faktisk tørre å påstå at potensialet for å lage god mat med sunne ingredienser er enda større enn med usunne ingredienser. Jeg baker og står i, og jeg overrasker hele tiden med oppskrifter, som ingen skulle tro var sunne. Og økologisk, hallo, økologisk SMAKER mye bedre! Bare å prøve seg frem, og se! Økologisk kjøtt? Da snakker vi god mat. Ja, det er dyrere, men da kan dere jo bare halvere inntaket av kjøtt, og heller kjøpe kvalitet på det dere spiser.

Og begynne å spise sunnere betyr ikke å slutte å leve, det betyr det strake motsatte! Det er jo da livet begynner! 😉 Spør HVEM som helst som lever en sunn livsstil. HVEM SOM HELST! Har dere som uttaler dere om sunn livsstil, egentlig prøvd det? Eller bare ser det kjedelig ut å være sunn? Stressende å måtte trene, og bevege seg mer? 😀

Just saying 🙂 Nå er det nytt år veldig snart, og vi bør alle gå inn med et nytt sinn, og bedre viten. For i bunn og grunn så vet vi egentlig bedre, vi har bare glemt det 😀

Sorry for alvorspraten, men det er nå det er viktig å gjøre endringer, så da gjør jeg bare det jeg er her for 😀 <3

Ps; Denne verdenskjente kokken fra Paris har skapt en trend, for å gjøre sitt for verden 😉 (Dette er også kilden for mine påstander ovenfor)

Ha en nydelig førjulstid <3

-Love C

5 Comments

 1. Igår spiste jeg 4 pølser som jeg grillet på bålet under skogstur. Og en del ostepop, og dagen før ribbe. Jeg følte meg helt forferdelig hele kvelden. Gikk ikke på do i hele går, da jeg startet dagen med butikkbrød. Hele veien hjem satt svigerinna mi og jeg å snakket om maten og hvor glad vi er for at kroppen sier ifra når det blir lei seg over sånne valg. Lille frøkna bak reagerte med å kaste opp i bilen. Tvillingene på 2 år er jo ikke vandt med sånt, de fikk smågodt av nissen og vafler av en av tantene. Den ene valgte klementinen i posen. Tante blir faktisk veldig glad når hun ser sånne valg. Idag er jeg slapp og veldig oppblåst. Og i tillegg sliter jeg med å få gått på do. Det sier så mye om valgene i helgen. Det blir ikke mer ribbe i år, ei heller Gilde pølser eller noe annet ræl. Jeg vil gå på do flere ganger om dagen…

  Av hele mitt hjerte håper jeg snart at folk heller tester kroppen med mat over en lang periode. Det er Utrolig godt å alltid føle seg bedre enn jeg har gjort idag. Og det er verdt det 🙂

 2. Jeg ELSKER å leve sunt. Om jeg så skulle få kreft neste år, kommer jeg ikke til å angre et sekund på at jeg lever slik jeg gjør, tar vare på meg selv og dyrene og miljøet og sønnen min og spiser nydelig sunn mat hver eneste dag.
  Viktig og fint innlegg ♡

  1. Jaaaa, kunne ikke vært mer enig! <3 Flere burde turt å prøve sunnhet, fremfor å frykte det, og se på det som kjedelig 🙂 Er ko virkelig det strake motsatte, så vet de det ikke selv! 😉

   Ha en fantastisk jul og et godt nytt år! 😀

   GOD klem!!

 3. Genetikk har jeg sagt f you til for lenge siden (ellers hadde jeg ligget tynt an). Over 30 år med økomat og null kjøtt…nå vegansk og mye raw… Elsker det og skulle jeg dø i morgen ville jeg ikke byttet uansett:-)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *