Er du sammen din sjelevenn, eller din lifspartner?

Eller trodde du kanskje at dette var en og samme person?

Nei, det er faktisk ikke det.

En sjelevenn er veldig misforstått, og det er den termen vi bruker når vi tror vi søker den rette, eller har møtt “the one”. Men! Det som viser seg er at vi kan ha mange sjelevenner. Og skal komme til oss gjennom hele livet. Noen oftere/sjeldnere enn andre. Sjelevenner er de vi møter, som vi får en helt unik connection med. En så sterk connection at det faktisk kan være litt forvirrende, da det fort kan oppstå dype/sterke følelser, og følelsen av noe du aldri har opplevd før. Sjelevenner deler ofte enormt mange likheter, og de “connecter” på et helt annet nivå enn noen andre du har møtt. Det er passion med stor P!!!

Et forhold med en sjelevenn kan fort bli preget av sjalusi, bli for for intenst, og rett og slett være usunt for oss. Mange sjelevenner får det til å funke, og får et utrolig sterk forhold, men veldig mange har kun et kort vennskap/forhold. Å møte en sjelevenn mens du er sammen med lifspartner kan skje, og da kan det kan fort oppstå en indre konflikt. Men mer om dette, og hvorfor vi møter de får du lese mer om lenger ned.

Soulmates-1024x7682

En lifspartner er den du møter som du også får en stormforelskelse for. Dere kan være veldig ulike, og “connecter” kanskje ikke så dypt, men dere har veldig mange av de samme trygge verdiene, og får et godt, tillitsfullt og solid forhold, som kan vare livet ut. Det blir lite svingninger emosjonelt, og du kan forholde til deg til denne personen 100%. Kjærligheten er sterk, men det er ikke den dype passion forelskelsen. Dere blir gjerne bestevenner, og partnere. Solide foreldre!

Men hvorfor er disse to forskjellige, og hvorfor møter vi begge to? 

Jo, sjelevenner kommer til oss fordi de skal lære oss noe. Og de kommer akkurat når de skal i livet ditt. Når du har noe du skal lære. Og de kommer aldri et sekund for tidlig. De kommer alltid med et budskap, og oppgaven vår blir å forstå hva lærdommen er. Veldig mange mennesker vet ikke om dette i det hele tatt, og kan misforstå disse følelsene som oppstår. De som ofte jobber med seg selv på et dypere plan kan klare å finne ut av hva dette er, men det er likevel vanskelig når dype følelser oppstår, med en person som forstår deg som ingen andre har gjort før.

Lifspartneren har også masse å lære deg. Men det er sjeldent på et dypere, spirituelt plan.

Når sjelevennen du har møtt har lært deg det du skal lære, har personen ofte en naturlig måte å måtte gå videre på, selvom dette ofte kan være tøft følesesmessig. Her gjelder også magefølelsen, den har alltid rett om det er på tide å gi slipp på denne sjelevennen.

Vi kan møte mange mennesker på vår vei, og det sies at vi møter alle mennesker for en grunn. De har alle noe å lære oss. Det å gjenkjenne det vi kan lære av dem er spennende. Det kan være de enkleste ting som “sånn vil jeg ikke være”, eller dypere lærdom som vi kan ta med oss hele livet. Vi møter også mennesker til riktig tid, og vi er alltid på forskjellig sted i oss selv utviklingsmessig, så ta til deg all lærdom. Det er sånn vi vokser, og blir den beste mulige versjonen av oss selv.

soulmate-quotes-1

Jeg har kopiert ut en liste fra en av mine favorittblogger på nett, hvor du kan gjenkjenne en sjelevenn VS en lifspartner;

“Soulmate Relationship

 • You feel a deep, spiritual connection to this person almost like you have known them for a long time.
 • You have flashbacks or deja vu moments where you feel that you have been together before.
 • You seem to understand each other and have a similar way of thinking.
 • You may have similar flaws or habits, or you both had similar challenges during childhood.
 • Your connection is intense and so too is the relationship. Often it can move from extreme highs to extreme lows.
 • You feel in sync with each other even when you are not physically together. There may be a feeling of having to team up together to conquer something.
 • You know intuitively what the other is thinking or feeling. You feel very in-tune and connected with their thoughts and actions.
 • Your relationship is emotional, challenging and can bring things out in you that you didn’t know existed.
 • You may experience huge shifts and changes in your life when you first meet this person.
 • Your relationship may not last forever but the love is always there.

Life Partner Relationship

 • You feel attracted to each other physically and resonate with each others values.
 • You enjoy getting to know each other and learn about your differences and similarities- everything about each other feels new and exciting.
 • You get along like best friends- your relationship does not suffer from extremes.
 • Your relationship is based on logical or intellectual decisions.
 • You resonate with each others beliefs, ideas or religion/philosophy.
 • You both feel a sense of financial and emotional stability by being together.
 • Your relationship is based on being physically present and creating new memories.
 • You feel the need to marry or start a family in order to ‘cement’ your relationship. “

Les hele artikkelen her.

Husk, alt er relativt, og vi alle opplever alt forskjellig. Den eneste som kan fortelle deg hva som er riktig for deg, er kun deg selv. Alltid. Noen ganger er det faktisk bedre å holde ting for seg selv, og finne ut av ting selv, da mange ikke kan forstå hva det er du faktisk går igjennom. Godt tips! <3

Er du sammen med din soulmates eller lifspartner? Merker du forskjellen? Har du kanskje møtt begge deler?

Del gjerne, jeg er kjempe spent på å høre! 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *