Er jeg en dårlig kone???

På lørdag var jeg på julebord med venninnegjengen min, en gjeng jeg dessverre ser altfor sjelden. Det er så mye jeg ikke får med meg, med min travle hverdag, og det var virkelig mye å oppdatere seg på. Det som var veldig spesielt var at ingen trengte en update fra meg. Mitt liv leser de jo om på bloggen! Det var faktisk utrolig deilig, for det som jeg fikk var kun oppfølgingsspørsmål til innleggene mine. Spørsmål som ga meg et perpektiv, og et inntrykk av hvordan alle tolker helt forskjellig når de leser mine innlegg.

Det som overrasket meg mest var det at ingen av de visste så mye om Jesper. Mens et par andre jeg har møtt i det siste ment at Jesper har blitt brettet ut. Jeg føler selv at jeg kun har skrevet om Jesper et par ganger, og da med et snev av humor, åpnet oss om hverdagsproblematikk med barn, og hvordan man kan løse enkle konflikter. Men som sagt, alle tolker og leser forskjellig. Noen lager faktisk sine helt egne historier, og tror at dette er min virkelighet. Men nei, ytterst få har skjønt alt som ligger bak, og dette tenkte jeg å fortelle litt mer om nå.

Først; Ja, jeg reiser til Spania. Til våren. Først reiser jeg ned til Tarifa, for å kjenne litt på viben, føle på å bo der, og så ta en beslutning. Jeg føler allerede selv at det er et sted jeg vil trives godt, men det er viktig å teste det ut først. Dette kommer jeg til å gjøre alene. Jesper blir med ned først, bare noen dager, for så å reise hjem og jobbe. Jeg kommer til å ta alt som det kommer, da jeg har jeg jobber freelance, og må planlegge litt som det kommer.

Jesper og jeg går ikke fra hverandre fordi vi velger å gjøre to forskjellige ting, og bo litt fra hverandre. Veldig gammeldags tankegang det å tenke at vi MÅ være sammen 24/7.  Jeg gjør en innsats for oss begge, da vi lenge har ønsket å bo litt i utlandet, men på grunn av hans arbeidssituasjon, så må jeg dra først. Vi har vært gift i over 2 år, og sammen i 7, så å være litt fra hverandre har veldig lite å si. Jeg vil heller si at det er kjempe sunt for oss, og kan styrke forholdet vårt. Noen tenker at det er synd på Oliver, men det vil jeg heller ikke si. Vi vil selvfølgelig begge savne Jesper, men han kommer samtidig til å ha det utrolig gøy, og få oppleve masse! Mamma gjorde akkurat det samme da vi var små. Vi var på samme alder da mamma tok oss med til Spania 3 mnd i året, hvert år. Pappa kom gjerne en måned etter pga arbeid. Jeg har faktisk vokst opp i Spania, om man kan si det sånn, og Spania er mitt andre hjem. Jeg kunne flytende spansk da jeg var tre år, og det er derfor det er så lett for meg å bare dra dit alene. Jeg kjenner til kulturen, språket, og har familie bare få timer unna. Jesper har lenge nevnt at han kunne bodd i Spania, etter at vi har feriert der hvert år med familien min. Pappa har sitt sted ved Valencia, og mammas familie har sitt sted ved Altea (Alicante).

Jeg eier ikke frykt. Jeg vet at det som gjør meg lykkelig, vil gjøre familien min lykkelig. Og Jesper, tro det eller ei, gleder seg til å få litt tid alene. Vi har en gutt som ikke har sovet en hel natt siden fødselen, og Jesper har virkelig gjort nesten 50% av alt nattearbeidet, for at vi skal kunne overleve begge to. Han jobber til sent nesten hver eneste dag, og deretter hjem å være pappa. Han har bygd opp noe stort på jobbfronten, og har ikke fått et øyeblikk for seg selv. Derfor kommer dette til å bli kjempe godt for han og, på sin kant. Første året med baby er utrolig intenst, og vi begge fortjener å bare slappe av litt i hodet, og bare gjøre det som gjør oss lykkelige, selvom det for en liten stund er fra hverandre.

Vi tenker ikke. Tanker er destruktive. Vi føler, og vi ser, og vi er såpass trygge på oss selv at vi vet at alt alltid ordner seg, så lenge vi gjør det som gjør oss selv glade. Oliver kommer til å elske Spania, hvor han kan løpe langt på hvite strender med jevnaldrende små barn, oppleve en helt fantastisk kultur, som jeg alltid har beundret. (Nordmenn har mye å lære av spanjoler. Frie og glade sjeler, som virkelig vet å leve livet).

Jesper kommer ned så ofte han kan.

Og ja, vi skal selge huset! Vi kommer til å legge det ut til våren, og da finne oss noe som er litt nærmere Jespers jobb. Han står over 2 timer i kø hver morgen, så for han så har det blitt et sterkt argument for å flytte innover igjen. Dette er kjempe positivt! Vi har jo gjort tidenes investering ved å bygge hus og flytte hit et år. Taksten er langt over det vi har bygget for, så for oss har dette vært et så godt år for oss, og det å frigjøre den kapitalen vi har tjent, er også kjempe smart for oss. Alt handler om å se det positive i alt, og se mulighetene vi har rett foran oss!

Oliver er så liten, at det er nå vi har muligheten til å svinge oss rundt, og leve litt. Investere, og bygge oss opp. Det vi bor i blir jo låst kapital, så det er nå, før han begynner på skole, at vi må være litt smarte, og “leke litt” med kapitalen.

Nei, vi er ikke det tradisjonelle A4 paret. Eller jeg er ikke en A4 person. Og Jesper elsker alle mine crazy ideer. Han ville kanskje ikke levd dette livet uten meg, men det er en positiv ting. For han lærer nå masse om seg selv, og har blitt en helt annen person enn da jeg møtte han. Han har blitt en selvstendig, sterk, og flott mann, og det er faktisk fordi jeg har pushet han til å sprenge sine grenser hele tiden, og hatt troen på han, selv når han selv ikke har hatt det selv. Jeg dytter han utfor komfortsonen sin hele tiden, og sånn har han sakte men sikkert blitt en skikkelig mann. Og ikke minst er han den beste faren for lille Oliver.

Vi trenger ikke leve slik samfunnet forventer at vi skal leve. Da ender vi ofte opp i bokser, og med rammer, som ofte stopper oss fra å utvikle oss slik vi bør utvikle oss. Vi blir altfor like alle sammen, med samme tanker og meninger, som media “lurer” oss til å ha. Og det er ofte veldig mye negativitet i disse tankene, og menneskene som ikke får frem sitt sanne potensiale, og sitter fast i jobb, og har de samme forpliktelser hver eneste dag.

12270502_10156333466235397_1181905437_n

Min anbefaling, og det på det sterkeste, er å gjøre deg fri. Fri for alt som ikke gjør deg glad. Jeg skjønner at det ikke er gjort over tid, men det å begynne å jobbe mot en plan som vil gi deg en følelse av frihet, og lykke, vil gi deg en helt ny motivasjon. Vi fortjener å ha det kjempe bra! Mange har misforstått helt og tror at man jobber for å FINNE lykke, som blir en evig jakt. Man skal nemlig SKAPE lykken! Og den skapes her og nå. Endringer og tiltak nå. Jakten på lykken blir en evig jakt. Det blir et jag på materialistiske ting, som oftest, som aldri vil gi deg en indre lykke. Lykken har vi allerede, du må bare skape den hver dag. Dette er et typisk ordtak man må oppleve for å føle det.

Skap din egen lykke, skap din egen frihet. Ikke aksepter nederlag, og ikke aksepter å ikke ha det bra. Du fortjener det beste, om det er så at du må flytte på deg! Eller kanskje gå fra en du er glad i. Hver dag er en mulighet til å endre på livet ditt. HVER DAG!

odee_and_craziness___301_by_odeequack-d5qd73i

Så svaret på overskriften, for de som gjerne må ha det inn med spiseskje;

Jeg er en fantastisk kone! Hvorfor? Jeg utfordrer mannen min hele tiden, og hjelper han å se seg selv, og bli sterk i seg selv. Vi har aldri en samme hverdag, og nesten alle dager er fylt med masse latter. Han vet aldri hva som kommer rundt neste hjørne, og selvom han til tider har vært skeptisk til min galskap, så viser det seg ALLTID å være helt riktig 😉 Han tør de kuleste tingene nå, som virkelig imponere meg, fordi jeg alltid har sagt at han må, når han selv har sagt at han ikke tør. Og det finnes virkelig ikke noe bedre enn å få en mann hjem fra jobb som har turt å ta de tøffeste utfordringer, og har fått stående applaus. Så nei, det er ikke synd på Jesper, som mange av dere har trodd/tenkt. Han er faktisk utrolig heldig. Og skulle vi en gang gå fra hverandre, av gud vet hvorfor, så er alt helt greit, fordi vi ikke eier frykt. Alt som er meningen skjer uansett, og det er denne tankegangen som gjør at livet plutselig ikke er så tøft, men en flyt som tar oss dit vi skal, når det skal. Alt handler om vinkling, perspektiv, og å ha tillit, kjærlighet, og NULL frykt. Og du, drit i hva alle andre tenker, de vet da ikke hva som er best for deg!

Dette pluss at jeg vasker, og lager mat hver dag 😉

Nå skal det bakes til dere, så gled dere til innlegg senere idag! 😀

2 Comments

  1. Gabrielle

    Fantastisk er du lærer mye av deg

    1. Å så hyggelig Gabrielle, tusen takk 😀 <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *