Skal jeg gidde dette lenger???

Jeg føler faktisk at dere lesere skuffer meg noen ganger! Jeg må få lov til å si det. Deler jeg drama, og problemer i sikte, så klikker dere dere inn som galinger, og det betyr at jeg har gjort en god jobb, i bloggverden. Når det er ting jeg virkelig vil dele, som påvirker meg dypt, feks den kjempe triste artikkelen forrige uke, om hvordan muslimene føler seg i Norge, og hvordan de blir behandlet av så alt for mange, så gidder ingen å klikke seg inn. Ting som dere faktisk bør bry dere om! Jeg prøvde å endre overskrifter TRE ganger, for å se om det skapte reaksjoner. Ingenting. Det skuffer, og det sårer!

Så dette innlegget blir for min egen del. Jeg vil få det ut. Det spiser meg opp innvendig å sitte med noe jeg faktisk har meninger om.

Noen av dere kan kanskje gjette hva det er jeg vil prate litt om. Jeg forkaster jo urettferdighet. Det skrives jo om i alle medier as we speak, og ja, det handler om selveste Donal Trump. Utsagnene han hadde i forigårs har gjort meg så dårlig, trist, og jeg har rett og slett vært skikkelig uvel i hele går.

For de av dere som ikke har fått det med seg så forteller Trump at om han ville blitt valgt til president, så ville han utestenge alle muslimer fra USA (1,8 milliarder mennesker), og de muslimene som faktisk er i USA, skal bli ctemplet/chippet, og være under full kontroll. 30% stemmer på Trump.

Er det bare meg som ser Hitler og jødedommen i revy? 

Jeg vil nesten ikke skrive mer.. Klumpen i halsen er så stor. Jeg får så JÆVLIG vondt av disse stakkars barn, og unge som vokser opp i en verden hvor de nesten blir forhatt i så store dele av verden! For det er barna, og de unge jeg sørger for. De uskyldige.

Noen av de disse uskyldige barna blir forsøkt drept på asylmottakene de har flyktet til, fra krigen i deres eget hjemland. Asylmottak med kun barn blir påtent, for å slette dette folkeslaget. Dette i vårt eget land, og vårt kjære naboland. Men dette er bare en smule av alt det som skjer med disse menneskene. Bryr vi oss?

muslim-girl-crying

Jeg ser for meg den lille gutten vi så på forsiden av avisen, han som lå i strandkanten vasket opp. Han som fikk meg til å hulke av smerte, fordi jeg så min lille Oliver i han. Jeg ser Oliver i alle barn. Alle barn blir lille Oliver for meg. De er alle så utrolig uskyldige, og fulle av kjærlighet, fordi de enda ikke har blitt ødelagt av en utrolig ond verden. De vet ingenting enda, men utenfor deres forståelse så råder det så mye hat, at 30% av USA er enige at alle muslimske barn, aldri skal få lov til å besøke deres land. Jeg tenker ikke på de voksne. De forblir usynlige i alt dette. Det er barna jeg tenker på.

2015-09-03-1441310836-9336836-AylanKurdi-thumb

Dette er ikke veien å gå. Vi kan historien alt for godt, og vet at dette kun kan bli verre, om mennesker som Trump faktisk kan få viljen sin.

Igår var det mange som ble såret. Tenk den enorme energien Trump klarte å skape, ved bare å si noen få ord. Verden rystes. Selvom alt for mange hyller mannen. Skuffelsen over menneskeheten er til å føle på.

Hvor er vi på vei hen? 

Hvordan klarer man å komme dit at man tar et helt folkeslag over en kam? Skal et helt folkeslag straffes for enkeltgruppers handlinger? Skal barn straffes for voksnes handlinger? 

Det er nesten så jeg brekker meg. Så sterkt føler jeg på dette. Bildet av gutten på stranden dukker opp på netthinnen.. Nå renner tårene.. Hvordan kan man bli så blind, så full av hat?

Hva er det neste, skal vi utrydde alle muslimene? Hvor er det egentlig veien går? 

Jeg vet virkelig ikke, for jeg trodde faktisk ikke at mennesker kunne synke så lavt. Og klarer de å synke så lavt, så er det nesten ingenting som overrasker meg lenger. Og det er den mest skremmende tanken jeg tror jeg noen gang har hatt før.

Jeg skammer meg på menneskers vegne. 

Dette innlegget får sikkert ingen klikk. Det er jo ikke dette folk gidder å lese om! Sorg, smerte, utlendinger, muslimer, krig. Det er ikke spennende nok. Vi gir egentlig litt f i andre. Selvom vi alle felte en tåre for gutten i vannkanten.. Han traff.

maxresdefault

Men han er borte… Og det ble vår medlidenhet også…

Sånn som tilstandene er nå er han faktisk heldig som fikk lov til å unnslippe…

Det er virkelig til ettertanke….

16 Comments

 1. Lars Selnes

  Hei 🙂

  Jeg setter pris på det du skriver, viktige temaer du tar opp. 🙂

  Dessverre så er det sånn at ved å tenke for mye på negative ting, så blir man veldig tappet for Energi… Dessuten så er det sånn med oss mennesker at vi får mer av det vi fokouserer på, og går i retning av det man ikke ønsker også dersom man fokuserer på problemer og ikke løsninger. Dette er ikke bra cellekommunikasjon og dårlig informasjon for helsa pga lave frekvenser negative tanker og følelser gir på lang sikt.

  Sørg for å fokusere mer på det som gjør deg glad og løsninger, da er du alltid i Vortexen din og i flowstate. 🙂

  Ha en FANTASTISK DAG! <3

  Namaste

  1. Christina

   Caroline , jeg skjønner at du er opprørt og all ære være deg , at du setter ord på det . Du kan være trygg og sikker på at mennesker som Donald Trump aldri slipper til og jo mer han prøver , jo dypere synker han ,
   Isteden for å slippe han inn i din verden , fokuser på at vi ser de menneskene som virkelig trenger oss og det er du fantastisk god på 🙂
   Han er ikke verdt en tanke en gang – la oss gjør verden til et sted for mennesker som virkelig bryr seg.
   Når det er sagt så er jeg enig i , at det å se bort fra hårreisende utsagn fordi det forstyrre idyllen, er heller ikke noe god løsning – la oss fokusere på gode gjerninger og de mange menneskene der ute som faktisk gjør en forskjell 🙂
   Much Love & Hugs

   1. Ikke så opprørt 🙂 Innvendig er det alltid fred, men det er bare så skuffende at mennesker kun vil lese det overfladiske.. Men jeg er jo enig at man ikke skal fokusere på det negative, de negative, og jeg gjør jo det ytterst sjelden. Men nå, muslimene, flyktningene. Jeg kan ikke bare ignorere det. Det er for stort. Mennesker trenger å bli påminnet om å sende all den kjærlighet vi kan, og det er bloggerene som når lengst vises det. Så da må jeg bare prøve å bruke den lille stemmen jeg har, til å få folk til å tenke seg litt om, hva det er som faktisk skjer, og få all den kjærligheten vi kan samle, så sterk som bare mulig, å sende den dit det trengs <3 😀
    Håper vi sees på nyåret!!! Ha en nydelig helg, kjempe stor klem <3

  2. Hei Lars 😀
   Du har så rett, tusen takk! Jeg vet jo egentlig dette, men samtidig så vil jeg prøve å vekke folk, som lukker øynene, slik at de kan finne kjærligheten til disse menneskene som sårt trenger all den kjærligheten de kan få nå. Og med mennesker som lukker øynene så sendes det ingen kjærlighet. Derfor håper jeg at noen av mine innlegg, som er ytterst få, kanskje kan belyse, sette ting i perspektiv, slik at folk kan åpne hjertet sitt, og sloss med kjærlighet.

   Jeg fokuserer alltid på det som gjør meg glad, men jeg bryr meg veldig om de som blir behandlet urettferdig også <3

   Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere, det betyr masse ;D
   Ha en nydelig helg videre! 😀
   God klem fra Caroline

 2. Jeg tror bare det er fordi det er så mye om dette overalt på internett og nyheter. Vet det er veldig mange som bryr seg <3 Og det bildet av nydelige lille på 3 år, fikk mange til å våkne. Men ja, hvis Donald blir president, så vurderer jeg ennå sterkere å pakke sekken og finne ut hvor neste satellitt-oppskytning går fra. Nå er tiden for at de som føler det er håp igjen for jordkloden, står sammen. For dette kan gå skikkelig ille 🙁 Og som nevnt, så er det mange som har våknet. Ser små lyspunkt rundt omkring. Men ja, man har sett hva mennesker kan gjøre, og det er så ille, så ille…. Men, bare blåse styrke på de som kan gjøre en god forskjell. *Håpe*Heier på deg, og synes du er superspennende å følge med på. Er på samme reise selv, og det er shit tøft og spennende. De det siste punktet (spennende..); fordi jeg nå vet, etter å vært innom det alternative – at det finnes magi :):) Trenger verken røyke sokk eller spise vaskemiddel (ikke prøvd noen av delene altså:), kun åpne øynene. Klem <3

  1. Du jar så rett Carine 😀 Og tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere! Deilig er det å le litt i det hele og 😉 Setter enormt pris på alt du sier, og jeg skal søren meg heie på deg og!! Flink er du som har kommet så langt! (og det uten å røyke sokker og spise vaskemiddel!!!;))
   Skulle det være sånn at trump får noe som helst makt, så si ifra, så skytes vi opp sammen! Hørt det er mange kule planeter som vi kan erobre, og starte en helt ny flokk med kule, kjærlighetsfulle, og litt mer intelligente skapninger!! 😉 (vi må ha med noen menn og da…)

   Ha en fantastisk helg!!!
   God klem fra Caroline <3

 3. Marielle

  Er så enig med deg. Historien ser ut til å gjenta seg, og det er VI som kan gjøre noe med det. Jeg ber for at sløret skal lette hos menneskene, at vi skal våkne.

  1. Ikke sant? Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere Marielle, jeg setter utrolig pris på det!
   Ha en nydelig helg videre 😀

 4. Jeg forstår din frustrasjon. Men, jeg har ikke kapasitet til å lese om elendighet. Jeg har tatt et valg, Jeg velger å lese om ting jeg liker å lese om, ting som gjør meg glad. Jeg leser bla ikke VG, Dagbladet osv. Jeg leser ikke blogger som skal engasjere og ta opp slike temaer. Jeg liker å lese om hva mennesker tenker om livet – slik du gjør I mange av dine blogginnlegg og hva mennesker gjør til daglig ( litt mer kjedelige ting)
  Man kan kalle meg uengasjert, og at jeg lukker øynene for all ondskapen I verden, jeg vet at den er der.. og jeg ber for disse menneskene når jeg legger meg om kvelden. Jeg forsøker å være et godt menneske og dele det jeg kan. Men, jeg leser konsekvent ikke om elendighet og jeg ser ikke på bilder om elendighet. Derfor leser jeg ikke innlegg I din blogg som er slik. Et helt bevisst valg fra min side – Det var faktisk et nyttårsforsett jeg hadde for ca 5 år siden. Det finnes mange måter å bry seg på enn å se på bilder og lese/høre om elendighet. Og så er jeg ikke så veldig opptatt av hva andre måtte mene om det. Jeg bare bryr meg ikke – jeg har mine egne meninger. Som jeg heller ikke deler noe særlig.
  MEN, når det er sagt så er det veldig viktig at dere bloggere som orker å lage slike blogginnlegg fortsetter å gjøre det – for dere har jo stor påvirkningskraft og det er jo fint og opplyse og minne leserne på at det er ikke alle som har det like bra som oss her I Norge. Det er veldig bra at dere gjør det. Jeg vet jo at dere ikke gidder det når mange ikke leser det. Men, det tar jeg ikke innover meg. Dere gjør vel ikke dette for å få lesertall uansett, vil jeg tenke meg. Dere ønsker kanskje å nå fram med et viktig budskap.
  Det er min grunn. Enkelt og greit.

  1. Vet du Mimi, jeg er jo faktisk helt enig med deg! Det valget har jeg faktisk bevisst tatt selv. Og har skrevet om det før på bloggen! Men! Nå har det seg sånn at jeg kanskje skriver 3 sånne innlegg i halvåret.
   Innlegg om helse får heller ikke mange klikk, og der sitter jeg med en kompetanse og forståelse, som veldig mange ikke har. Det jeg deler er nyttige tips som veldig få vet om, som kan hjelpe oss mot alle disse miljøforurensningen, og samtidig beskytte våre barn:)
   Men ja, vi er enige! Samtidig så er det et par ting jeg mener jeg bare må skrive om <3
   Takk for at du kommenterer Mimi, jeg setter utrolig pris på det 😀
   Ha en nydelig helg!!

 5. Nysgjerrig

  Jeg leser de fleste av dine innlegg. Også det du nå refererer til. Jeg synes innlegget er både viktig og godt skrevet, men jeg har forståelse for hvorfor dette ble mindre lest enn dine andre innlegg. Som Carine er inne på i en kommentar over; vi får servert veldig mye krig og elendighet gjennom nyheter.

  Jeg leser langt mer aviser og nyheter enn jeg leser blogger. Jeg holder meg daglig oppdatert på innenriks- og utenriksnyheter, politikk, økonomi og næringsliv. Jeg synes det er viktig å både lese om- og se på bilder av elendigheten som foregår ute i verden. Vi kan ikke sitte her i verdens beste land og lukke øynene. Når jeg besøker din blogg er det et kjærkomment avbrekk fra nyheter, jobb og hverdagsstress. Jeg kobler ut og finner mye nytte og inspirasjon i de personlige innleggene dine. Jeg digger dine trenings- og motetips, samt dine videoblogger. Kanskje er det flere som meg? Lesere som titter innom for et avbrekk, og kanskje allerede er oppdatert på nyhetsbildet, og ønsker noe annet. Kanskje hjelp til selvutvikling- noe jeg synes du er svært dyktig på gjennom bloggen. Dette var bare noen tanker fra min side. Alt i alt synes jeg du har en utrolig bra miks av tema. Fortsett som du gjør. Personlige meninger om urettferdighet er helt riktig en gang i blant. Fortsett med det.

  Når det er sagt, må jeg si det skulle vært morsomt å kjørt en markedsundersøkelse på bloggen din. Jeg tror du har langt flere lesere enn det kommentarfeltet gir inntrykk av. At det ikke flommer over av kommentarer tror jeg er et kvalitetstegn. Jeg mistenker nemlig at det er svært mange oppegående personer som følger bloggen din. Jeg tror du har lesere som ikke uten videre setter seg ned og gulper opp kommentarer, men som bruker tid på å tenke seg om før de skriver noe. Dette krever tid, og da uteblir kommentarene nettopp av den enkle grunn. Har du noen gang tenkt på det? Jeg håper jeg har rett i mine antagelser om at du har mange lesere, for denne bloggen er virkelig god. Om bloggere ikke hadde tjent penger på annonsering, er du en av få bloggere jeg faktisk tror kunne lansert bloggen som et betalbart abonnement.

  Ønsker deg en god helg 🙂

  1. Hei nysgjerrig <3
   Tusen takk for et kjempe fint innlegg, det setter jeg utrolig pris på!
   Jeg har analytics, så jeg ser hvem som leser hva, og du har veldig rett i det du skriver. Og du ga meg faktisk noen ideer og! 😀 Så kommentaren din her var virkelig til ettertanke! Noen ganger klarer man ikke å se det som ligger rett foran seg, fordi man tenker på alt mulig hele tiden. Og derfor setter jeg så pris på lesere, som noen ganger kan belyse meg, og minne meg på det jeg allerede vet inni meg 🙂 Så tusen takk!! 😀
   Mange gode tanker altså, og jeg setter pris på tilbakemeldingen om hva du faktisk ønsker å lese <3

   Tusen takk for at du tok deg tid, det var godt å lese!
   Ha en nydelig helg videre 😀
   God klem!

 6. Hei! Takk for en fin blogg!
  Jeg leser ulike blogger av ulike årsaker. Jeg finner interessante temaer hos alle. Din blogg liker jeg fordi den gir meg inspirasjon rundt trening, livsstil og hvordan være den beste utgaven av meg selv. Så da må du ha meg unnskyldt for at de dype artiklene rundt alvorlige temaer ikke er det som får meg til å klikke inn på din blogg. Det alvorlige får jeg nok av på nettet ellers. Klem Birgit

  1. Takk for tilbakemeldingen Birgit 😀 Jeg tar det til meg, alt dere sier 😀

 7. Karoline

  Du har så rett Caroline! Jeg er innom bloggen din hver dag…:) gode innlegg å lese.

  1. Å så hyggelig, tusen takk Karoline 😀 Skjønner at de færreste vil lese om litt tyngre temaer, så får bare prøve å holde det så positivt som mulig her inne 😉 <3
   Håper du får en fantastisk dag!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *