Folk synes faktisk synd på meg!

Ja, du leste riktig. Det har seg nemlig sånn at jeg får en del tilbakemeldinger om at noen synes veldig synd på meg. Synd på meg fordi de mener at jeg nå er lost, og flykter fra virkeligheten.

En leser i går rådet meg til å sjekke ut en link om bipolaritet, og tenkte at jeg kanskje var syk.

En ting som er veldig viktig i denne indre reisen, er ihvertfall å ha humor!

Jeg mener virkelig ikke å være hånende, eller slem, men jeg må få lov til å le. Det er det viktigste verktøyet jeg har om dagen. Latter. Takk gud for at vi har latter!!!

Jeg ler fordi nær familie rundt meg tror jeg har klikka helt. Tror jeg trenger hjelp. Så er det nettopp det jeg trenger minst. Jeg har gått igjennom så SYKT mye dritt i livet mitt. Alt fra mobbing, vold, spiseforstyrrelser, selvdestruksjon, destruktive tanker, og fra starten av 20 årene bestemte jeg meg for at noe måtte gjøres. Og det kunne kun gjøres av meg selv. Jeg tok tak. Jeg skylder ikke på alle andre for hvordan jeg hadde det, eller hvordan jeg var. Jeg vet at at vi alle er medskyldige i mye, og med å gå inn i oss selv, og begynne der, så er en enormt stor del av jobben gjort. Det var masse å jobbe med.

Reisen var lang. Haugevis med nedturer. Massevis med motgang, og krangel. Hat. Sjalusi. Den ekstreme usikkerheten, og lite kjærlighet til meg selv.

Ja, alt det som veldig mange sliter med hele livet ut.

Ja, reisen har vært utrolig lang. Men det har vært en reise mot en mål, som jeg endelig har nådd. I disse dager føler jeg at jeg står på pallen med en førstepremie.

Disse som synes synd på meg, og misforstår helt, er familie som vet mye av det jeg har gått igjennom. Sett de store forandringene. Sett hvem jeg har blitt. Likevel klarer de ikke å tenke annet når jeg skriver det jeg skriver, at det er synd på meg. Er det ikke rart?

Jeg tror at det er fordi veldig mange, jeg vil påstå flesteparten, ikke vet om denne tilstanden jeg nå er i. De vet ikke at den eksisterer! Den er kjent, eller hørt om, for de som jobber med eller som feks yoga, selvutvikling, spirituell coaching, åndelig veiledning, ja rett og slett de som jobber i “den” bransjen. Den bransjen som kanskje blir regnet som litt koko. Den bransjen som bare smiler og er glad, gir masse kjærlighet til andre, spiser rent, bryr seg om miljøet, bryr seg om alle andre, ikke er sjalu, elsker seg selv, ja etc etc. Den koko gjengen der!

Er det rart man må ha humor med seg når man jobber med seg selv? Hvem er det vi egentlig dømmer? Hvem er det vi bekymrer oss for? Oss? nei, vi har det nok som plommen i egget.

images (5)

Märta Louise. Hun er et godt eksempel. Tror dere hun virkelig finner på alt det hun holder på med? Engleskolens arbeid? Nei, tro meg. Dama er så jordnær og ekte som det kan få blitt. Hun er ikke gal, da hadde hun blitt tvangsinnlagt av familien sin. Og grunnen til at hun aldri bryr seg om det som står i avisen? Fordi i den tilstanden vi er, som faktisk er den samme, den tåler alt. Man blir så sterk i seg selv, at man lenger ikke bryr seg om hva andre sier. Ja, det kan selvfølgelig være vondt der og da, men det gjør ingen skade. Det er bare uhyggelig å lese hvor stygge andre kan være, men det er en virkelighet man er fult klar over, og det preller bare av. Hun har har gått samme reisen innvendig, og funnet den store kjærligheten som mange kaller det.

Nei, mange mennesker har misforstått helt. Og jeg synes så utrolig synd på de. De som må leve et helt liv med å suge energier ut av andre. Være negative, være sjalu, hate, bekymre seg over andre, slenge dritt. Det må være så utrolig slitsomt å leve sånn! Og vi alle vet at det hele bugner i usikkerhet. Den grusomme usikkerheten. Jeg har vært der selv. Finnes ikke noe værre. Det skaper så mye kaos, og tar opp så mye unødvendig tid og tanker. Men det kan gjøres noe med. Og det er der man kan skille mellom mennesker. Mennesker som faktisk ser seg selv, og som bestemmer seg for å gjøre noe med det. Jobbe for det bedre.

last ned

Usikre mennesker er ødeleggende for andre, og kan rett og slett være farlige, og derfor er det så utrolig viktig å prøve å se seg selv. Ta seg selv i det. Akseptere usikkerheten, og gjøre noe med det. Det er den beste gaven vi kan gjøre for oss selv og andre. Med mindre usikkerhet i verden, ville det sakte men sikkert bli en helt annerledes verden.

last ned (1)

Rart hva EN følelse kan gjøre for hele gjorden?

Krig? Er ikke det skapt av usikre mennesker?

Nei, vi alle må jobbe med oss selv. Det er der alt starter. Veien til kjærlighet til oss selv. Veien til fred.

2

Og nei, det finnes ikke synd på meg. Jeg er faktisk en av de heldigste menneskene på denne jord akkurat nå! Tenk at jeg aldri ga opp, og bare jobbet med meg selv i så mange år! Og reisen fortsetter hele mitt liv. At det skjer mye i livet mitt hele tiden er fordi jeg liker at det skjer mye. For meg er det å leve. Forandringer. Elsker det. Mmm, ja elsker det.

IMG_7998

Til noe helt annet. Må slutte av her. Imorgen skal jeg nemlig spille inn en pilotfilm til et prosjekt vi prøver å få inn på VG TV. Det blir spennende! Så nå må jeg sette meg ned å jobbe litt, så alt blir klart til morgendagen <3

Heier på alle dere som tør å jobbe med dere selv, klarer å elske dere selv tross alt, og klarer å gi 100% kjærlighet til alle rundt dere 😀

Ha en fantastisk dag!

Love C

10 Comments

 1. you go girl:)

  1. Ååå TAKK!!! Og takk det samme <3

 2. Jeg elsker meg selv og jeg elsker deg også 🙂 Det er så godt å ikke bry seg om det andre mener. High five!

  1. Du er så fantatsisk, high FIVE!!!! <3

 3. Godt skrevet! 😉 keep on!

 4. Du er så inspirerende-tusen takk

  1. Ååå, TUSEN takk, så glad jeg ble nå!! 😀 <3

   God klem til deg Lina <3

 5. Du inspirerer! Har syntes at du er tipp topp helt fra jeg traff Marte på trening for mange år siden.. og plutselig en dag sa hun at dere skulle åpne butikk og jeg måtte komme dit for det var akkurat i min verden! Gjett om jeg var innom dere der maange ganger!
  Jeg kjenner meg såå igjen i det meste av det du skriver.. alle tror du er helt kooko.. bare fordi en velger å leve å etter sine egne meninger og verdier! keep up the good work!

  Ses Plutselig 🙂

  1. Hei Marte! 😀 SÅÅ hyggelig kommentar! Den hadde jo helt gjemt seg i alt annet her 😀 Elsket butikken vår. Kjempe trist å måtte legge den ned! Men det var så syrt sted! Og det er så veldig lite lokaler tilgjengelig, da altfor mange leter samtidig 🙂 men kanskje en dag igjen!
   Alle tror jeg er litt koko, og jeg vet faktisk ikke alltid hva jeg skal skrive, for å treffe mest mennesker.. Ikke lett å skrive flere innlegg daglig om noen temaer egentlig! 😉 Men jeg gjør det beste jeg kan, og jeg setter derfor såååå pris på sånne tilbakemeldinger 😀 Så tusen takk 😀 GOD klem

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *