Dette gjorde Oliver syk!

Siden Oliver hadde sin første sykdom i august, fikk han dratt på seg en skikkelig forkjølelse, som aldri så ut til å gå over. Virkelig. Han har vært så forkjølet i 4 mnd nå, og ingen har kunnet hjelpe.

Vi har vært hos lege, og hørt med andre fagfolk, men til tross for dyp hoste i så lang tid var det ingenting å gjøre.

Snakk om ubehag for både mor og barn! Spesielt tøft har det vært om natten, da hosten har holdt oss alle våkne hver eneste natt.

Til tross for at legen fortalte at dette var helt normalt, pga barnehagestart, har jeg ikke klart å få roen. En så frisk gutt, som aldri har vært syk før, plutselig aldri frisk??

Nei, jeg klarte til slutt ikke akseptere det.

Jesper og jeg gikk gjennom flere muligheter, og googlet oss ihjel i lang tid. Hva kunne det komme av? Morsinstinktet var sterkt. Noe var galt. I november begynte Jesper også å bli syk. Og ble heller aldri ordentlig frisk. Han ble forkjølet og det gikk aldri helt over. Jeg som heller aldri blir syk, ble plutselig litt forkjølet. Litt for meg er mye, ettersom jeg virkelig aldri er syk lenger.. Og det satt.. Det var først nå jeg begynte å virkelig bekymre meg. Så godt kjenner jeg min egen kropp, at nå visste jeg at noe var galt.

Plutselig en kveld sa jeg til Jesper; “Hva om det er huset”???

Jesper ble ikke overrasket, og svarte “jeg har faktisk tenkt litt på det selv i det siste”.  Ok, det var det jeg trengte å høre, og tenkte at det da måtte være noe med huset. Så jeg googlet. Haha, google as! Hva gjorde de før uten google!!;)

Og google svarte. Nye hus kan både avgi giftstoffer fra maling og treverk, men nå visste jeg at vår maling var økologisk og helt fri for giftstoffer, så det kunne ikke være det. Videre stod det at man burde ta en inneklimatest.

Vi synes det hele ville vært rart, da klimaanlegget skal fikse inneklimaet, men tok en test. Fukttest. Og i et hus hvor det bør være minimum 45-50% luftfuktighet om vinteren og mer om sommeren, så hadde vi 25-28%! Og så lav luftfuktighet kan faktisk gjøre mennesker syke! Og da spesielt små barnelunger. Skummelt! Hvordan kunne man få så lite informasjon om dette av de som leverte/bygget huset?

Og som mor fikk jeg så utrolig vondt av å vite at det var noe som gjorde Oliver syk. Samme dag kjørte vi derfor til Elkjøp og kjøpte luftfuktere. Allerede to dager etter var vi alle bedre!!

Er det ikke sykt? Også over så lang tid??

Nå skal vi i tillegg ta en skikkelig redegjøring, og dette bør visst alle gjøre en gabg iblant om man bor i enten helt nye hus/leiligheter, eller i veldig gamle hus/leiligheter da det kan oppstå fukt og råte, som man ikke kjenner.

Så nå vet dere det! Greit å dele denne erfaringen tenkte jeg, i tillfelle andre kunne kjenne seg igjen.. Skumle, og unødvendige tilfeller..

Nå er Oliver nesten helt fin, og hoster kanskje to host iløpet av en dag, og det er helt normalt;)

Del gjerne for å bevisstgjøre andre!!

Nå er det frokost på oss! Spiste altfor lite til photoshooten jeg var på igår, da det var noen lettkledde bilder, og da ville jeg ikke ha en såkalt oppblåst “brødmage” 😉 haha.. Hva gjør man ikke for noen kule bilder;)

Gleder meg til å vise dere bilder når de kommer!!:D

Ha en nydelig andre søndag i advent:)

Love Caroline

1 Comment

  1. åh – så godt å høre…. Jeg vil bare dele et annet tips – som jo ikke har noe med dette å gjøre egentlig, eller kanskje litt – men, det er homeopat. Da mine barn var små dro jeg alltid til homeopat om ting ikke gikk over. Jeg husker jentene mine hadde hoste I ca 3 uker… sånn hele tiden. vi dro til legen først – men, fikk jo bare høre at det var ikke noe galt og så fikk vi hostemedisin?! Så dro jeg til Homeopat. og jeg tuller ikke- etter 3 dager – IKKE noe hoste og de har ikke hostet siden heller…. Samme gjorde jeg da jentene mine fikk molusker…. etter 2 dager sprakk alle og forsvant. Men, så klart må man gå til lege først da og sjekke – for homeopater er jo ikke leger. 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *