Hvordan kle seg for suksess!

Fra mitt ståsted så blir jeg trist når jeg går gatelangs i Oslo. Kun en miniatyr brøkdel av befolkningen orker å bry seg når de kler på seg om morgenen. De forsvinner. Helt.. Folk anonymiserer seg. Når jeg ser hvordan kroppsspråket er, så ser man at mange av de gjør det bevisst. De gjemmer seg, vil være usynlige, nesten som om de ikke fortjener noe bedre.

Jeg får vondt… Jeg har vært der selv.. Kjenner igjen kroppsspråket…

Nei, nå har jeg lært. Og jeg har blitt flink. Dress for success, dress to impress, dress to shine. Kle deg alltid med baktanke.

Klærne våre har så ENORMT mye å si for psyken vår. Hvordan vi kler oss viser hvem vi er. Personligheten vår. Vi kan alle ha dager hvor vi gir litt mer f, eller bare ikke har tid til å mikse og matche, HELT i orden. Her snakker vi om langttidsbekledningen. Dette påvirker deg langt mer enn du tror. Et klesplagg kan faktisk dra deg ned psykisk. Samme om du kler deg døds fint en dag, da vil det dra deg opp. Det har vi alle sikkert kjent på.

Hva vil føler, hvordan vi er, utstråler vi dessverre gjennom hva vi tar på oss. Mange vil skjule seg, mange vil vise seg. Her finnes det store forskjeller. Unge og usikre viser gjerne mer hud og kler seg i bitte små klær, som kunne passet en chihuahua, mens eldre og usikre gjerne kler på seg større plagg enn den str de egentlig er. Med min interesse i mennesker har jeg observert dette i mange år, og jeg er sikkert på at jeg kunne laget et kjempe spennende tv program innen dette. Ett viktig tema, som burde vært belyst oftere. Istedet blir vi bombadert alle steder med lekre modeller, som blir våre rollemodeller. Ikke greit, men sånn er det og kampen mot det har vart så lenge, at det nesten ikke er vits i å prøve å endre på det. Det er oss selv vi må jobbe med.

Mitt budskap idag er at vi må ta et tak i oss selv for å komme oss videre. Klesstilen har faktisk mye å si på hvordan du føler deg, og for at vi sammen skal klare å komme oss til det stedet hvor vi skal føle oss lykkelige, og helt fri for destruktive tanker, så må vi også føle oss vel i det vi går i. Ikke bare vel, men føle oss amazing! Hva som er amazing for meg, kan være en helt annen amazing for deg, så her handler det om å begynne å kle seg i det DU mener du ser fin ut i. Ikke gjem deg, du er jo her for å skinne!

Inspirasjon. Finn din inspirasjon. Er det noen du synes kler seg bra? Følg han eller henne på instagram, eller andre sosiale medier, og bli inspirert. Bruker personen mye merkeklær? Ikke tenk på det, du trenger ikke ha SAMME klær, bare etterligne med det du har i skapet!

Min inspirasjon finner jeg ofte på instagram. Jeg har jo hatt et ønske tidligere om å bli stylist, så egentlig styler jeg mye selv, men likevel elsker jeg å få inspirasjon andre steder. Antrekk jeg ikke har tenkt på selv, som gjør at jeg plutselig får brukt helt andre klær i garderoben min, som jeg vanligvis ikke ville brukt. Vips så får jeg helt nye kombinasjoner, og det er faktisk ofte takket være instagram.

Ha en baktanke med hvordan du kler deg. Hvorfor du tar det på. Er det for å holde deg varm, er det for å imponere, er det for å føle deg vel, er det for å fremheve det du liker best ved kroppen din? Hva er baktanken? Ha en baktanke.

Dette er bare en liten del av et stort bilde. Det handler om å bli bevisste generelt. Våkn opp. Lev her og nå, og lev hver dag med stort engasjement og glede. Gjør du noe som IKKE gjør deg glad, så for all del stopp med det. Vi er ikke her for å gjøre ting som ikke gjør oss glade. Vi kan gjøre akkurat hva vi vil, om vi bare putter energi i det å finne frem til det som vil gjøre oss glade. Uansett om det er jobb, eller med familien. Vi har et valg, alltid.

Min venninne Vibeke Skofterud skrev noen vise ord nå nettopp som jeg tenkte å dele, vi er nemlig på veldig samme tankebane, og er vel derfor vi har fått så god kontakt 😀

“Vi har en tiltenkt tid på jorden og hvorfor gjør vi ikke den tiden skikkelig minnesrik. Altfor mange vet ikke og husker ikke hva de har gjort de siste to ukene fordi fokuset hele tiden er at ting skal bli unnagjort. Valg taes uten at de vet hvorfor. Uten baktanke. 10 000 valg i løpet av en dag og dessverre er de hos de fleste av oss ubevisste. Livet skal ikke bli unnagjort. Tilstedeværelse og kvalitet bør være i alt det man gjør. Uansett om det er å smøre brødskiva eller være på jobb. Det er noe karakterbyggende ved å alltid ha et mål om å være den beste utgaven av seg selv. Men da må man selvfølgelig også vite hvem man er. Folk vet jo ikke det en gang. Hva gjør deg glad.. folk kan ikke svare.”

Ikke rart jeg har blitt så glad i denne dama!! 😀 Dette skrev hun til meg personlig da vi snakket om det å leve livet, men jeg vet at hun skriver masse inspirasjon på bloggen sin og, så ta gjerne en titt innom den og! 😀

Her var min inspirasjon til antrekk her om dagen, manglet bare hatten, men den ville ødelagt frisyren min, så droppet den 😉

collage1234

Jeg ble inspirert. Skjørtet har jeg aldri fått brukt før, og heller ikke skoene. Jeg hadde faktisk en mørkere olaskjorte på meg, men den klart Oliver å kaste avokado på sånn ca 5 minutter etter at jeg hadde tatt den på. Så da ble det en lysere variant. Story og my life;) Idag kom det flvende grøt på buksen min, så fort jeg hadde fått den på.

Caroline Berg Eriksen har en klesstil jeg liker veldig godt, og ofte blir jeg inspirert av elementer fra hennes antrekk. Klassisk, og elegant. Ellers bare blar jeg gjennom instagram. Ser, koser meg, og planlegger hvordan jeg kunne kombinert antrekk. Jeg handler aldri nye klær lenger, da jeg ikke har tatt ut lønn dette året, og det har faktisk ikke være et problem i det hele tatt, da jeg har mange skatter å ta i bruk.

Håper at dette innlegget kan inspirere, og del det gjerne om du mener at det kan inspirere andre du er glad i 😀 Det er virkelig på tide at vi våkner opp, og lever det livet vi skal med glede og entusiasme. Gjør alt med en baktanke, og se lyst på fremtiden. Og husk, penger definerer ikke oss. Jeg er suksessfull som bare det, og det uten en krone på kontoen. Alt jeg ønsker å gjøre får jeg til helt uten penger. Alt sitter i hodet 😉

Ha en fantastisk dag, og dere; dress to impress, every day!

Love C

2 Comments

 1. Du har så rett! Skulle ønske at folk kastet de grå joggebuksene de går rundt med og generelt alle gråe plagg. Det er ingenting som er tristere enn å se folk gå rundt som skygger. Jeg merker med en gang forskjell på humøret om jeg har på meg mer farger eller ikke. På vinteren er det spesielt viktig å få brukt farger og ikke svart, hvit og grått. Dagny Thurmann-Moe er en inspirasjon i fargebruk og gjenbruk.

  1. Hei Mari! 😀
   Ja, ikke sant?? Dagny har inspirert meg og, og jeg har også blitt så mye flinkere til å gå med farger. Det gir jo masse energi! hadde bare folk visst 😀 Vi kan faktisk lege sår med farger og klær, rart med det 😀
   Ha en nydelig helg, og takk for at du la igjen en kommentar <3
   God klem fra Caroline

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *