Santa´s Christmas balls! ;-)

Litt alternativt julegodt for oss som ønsker god OG sunn bakst i julestria!

Disse er så enkle og raske og lage at de nesten burde vært i alle hjem. De smaker nemlig så sinnsykt godt at du ikke skulle tro at de gjør kroppen godt. Trikset er dadler. Dadler bruker jeg til nesten alle godterier jeg lager som ikke skal i ovnen, da de er supersøte men samtidig veldig næringsrike. Bare for informasjonens skyld så inneholder dadler både A, K og B vitaminer, folat, Cholin og en masse mineraler! MEN, ettersom de er såpass søte som de er, så er det viktig å ikke spise for mye likevel. Vi må alltids passe på blodsukkeret vårt og ikke minst vil vi ikke bli smellfeite på dadler 😉 Men, i moderate mengder er dadler et kjempe sunt og godt alternativ til sukker, som etter min mening gjør smaken hundre ganger bedre enn det hvite sukkeret 🙂

Disse ble lagd i hui og hast igår da vi hadde gjester på besøk;

IMG_2197

De ble veldig godt mottat skal jeg love dere 😉

Dette trenger du for å lage mine Santa´s Christmas balls;

Foodprosessor

10 dadler

Håndfull med valnøtter

Håndfull med pekannøtter

2 ss kokosolje

1 ss chiafrø

(evt litt hampfrø og råkakaonibs om man ønsker. Jeg bruker alle ingrediensene fra vår egen webshop da disse faktisk skal være de rimeligste i Norge :-))

Miks alt dette sammen og rull de til mellomstore kuler, som vist på bildet.

Rull de gjerne i råkakao og kokosmasse, eller bare kokosmasse. Jeg gjorde begge deler, så alle kunne få velge sin favoritt 🙂

Nå som det snart er julaften må jeg lage et par sorter til, da det er jeg som skal ha hele familien til jul i år, og da tenker jeg å lage puffet ris med råsjokolade og kokosmakroner. Har dere noen flere tips til sunne og lettlagde julegodter?

Ha en nydelig lørdag og husk å pust i all julstria! 😉

3 Comments

 1. Hei!
  Har kjøpt produkter fra dere, men oppdaget at det plutselig har gått ut på dato:/ har det noen betydning?

  1. Hei ☺️ Det har INGEN ting å si, det er tørket mat:) men fikk du det nå nylig av oss? For da må du jo få nytt:) Men nei, det betyr ingenting..

   Ha en superduper kveld!!

 2. Så bra!
  Det er nok noen måneder siden, tenkte bare ikke på å sjekke holdbarheten da. 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *