Ny studie; Sofa på resept!

Dette må da være de beste nyhetene vi NOEN gang har lest kvinner?

“Kvinner bruker mer tid på huslig arbeid. Mennene bruker 186 minutter, mens kvinnene er oppe i 243 minutter. Det er en tendens til dobbeltarbeid hos kvinnene, men det handler også om andre faktorer.”

Endelig har noen tatt til fornuft, og ser hvor superkvinner vi faktisk er! 😉

Neida.. Dette er et seriøst tema, og bør bli tatt seriøst. Om det har noen spesiell effekt vet jeg ikke, da jeg kjenner meg selv såpass godt. Jeg kunne aldri bare satt meg ned etter jobb, slått på tv´n og  bare “fikser du resten av kvelden da Jesper”? Selvom det nå viser seg at er det absolutt riktige å gjøre 😉 Men det får jeg meg nok ikke til å gjøre. Vi kvinner jobber til vi stuper, og det er nok oftest mennene som setter seg ned i sofaen etter jobb, så er det vi kvinner som må ta roret resten av kvelden. Mat, vask, og legging.

Studiet bekrefter nettopp dette;

“-En studie viser at stressnivåene hos menn faller relativt raskt etter firetiden, mens kvinnenes stressnivå først faller mellom klokken 22 og 23, sier Thulstrup.

Mange kvinner stresser for mye med både jobb, barnepass og huslige gjøremål.

Det tyder derfor på at kvinnene fortsatt har det travelt etter de er ferdig på jobb og at de tar på seg et større ansvar for ting som skal gjøres i hjemmet. En annen undersøkelse viser at danske kvinner bruker 243 minutter på arbeid i hjemmet, mens danske menn bruker 186 minutter.”

Så der fikk vi det svart på hvitt! Er det bare meg som smiler litt når jeg leser dette eller? Noen som ser “Print denne artikkelen like godt som meg??” 😉

Altså. Stressnivået vårt kan jobbes med på flere måter, og hadde virkeligheten vært sånn;

dreamstime_m_36976804

og ikke sånn;

dreamstimemedium_35035670

så hadde saken vært HELT annerledes. Men sånn er det nå dessverre ikke!

Så vi bør ta opp kampen. Kampen om fjernkontrollen, og egentid;

1795738-8-1446111680913

Ok. Kanskje ikke fult SÅ avslappet. Realistisk blir det vel mer sånn her;

dreamstime_m_46968503

Verden idag. Flaut!! Og jeg er en del av det. Men likevel, dette bør bli tatt seriøst (noen menn som leser dette nå og kjenner stresset komme av at dama di ikke skal gjøre alt lenger??).

Helt ærlig så gjør det meg faktisk litt godt å holde på hjemme. Å kunne glede familien min med mat, og det som må til for at de skal ha det bra, men jeg skal likevel printe artikkelen ut, og henge den opp på kjøleskapet! Alltid godt å ha et “hvilekort” opp i ermet 😉

Jesper er faktisk ganske så flink til å hjelpe til litt, når jeg ber om det, men vet at det er mange som ikke tar i et tak i det hele tatt, så her har dette noe å vise frem! Make a statement woman!

Artikkelen skriver ihvertfall videre;

“- Sofa på resept!

– Man må lære seg å holde fokus på jobben når man er på jobb, og å holde fokus på familien når man er hjemme. Kvinner skriver flere titalls e-poster sent på kvelden og når de er på jobb tenker de på hva de «må» gjøre når de kommer hjem. Jeg pleier å si at vi alltid skal ha en sofa på resept, sier den danske overlegen.

På Arbejdsmedicinsk Klinik, hvor Thulstrup arbeider, ser man at det er 80 prosent flere kvinner som rapporterer om stress.

Det fører også til at det er flere kvinner som har sykefravær.

Thulstrup oppfordrer kvinner til å senke ambisjonsnivåene eller rett og slett at man bruker noen kroner på hjelp, slik at man får tid til å slappe av på sofaen selv om det kan være vanskelig.”

Jeg skal ta det til etterretning! Mer avslapning, og ønske meg mer hjelp i julegave!

På tide med en sofaaksjon jenter! Få disse mennene til å hjelpe oss mer! Jeg mener.. ALT hjelper!

Artikkelene kan du lese i Side 2 her, i Hegnar her og i nettavisen her!

Del gjerne artikkelen videre, så vi forhåpentligvis kan få denne informasjonen GODT ut til alle menn der ute 😉

Ha en strålende onsdag!

2 Comments

  1. Jeg synes ærlig talt at kvinner må ta litt mer ansvar her og senke ambisjonsnivået og sette seg mer I sofaen. Vi kvinner må slutte å klage på at mannen setter seg I sofaen og slapper mens vi selv fyker rundt og stresser:) Kvinner er små kontrollfreaker. Alt skal gjøres på vår måte… Skal mannen hjelpe til må det liksom bli på våre premisser. Det gjelder å slippe opp ambisjonsnivået litt og overlate noe til mannen.
    Kos dere I sofaen damer:)

    1. Helt enig Mimi! Mye av jobben, og ansvaret om å sette seg ned ligger også på oss, uten tvil 😀
      Sofa på damene!! 😉

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *