Men hvem er du egentlig? Du som dømmer.

“Herre, tilgi henne, for hun vet ikke hva hun snakker om”

Slik lyder ordene fra en av leserne i helgen. Andre har skrevet “Åh, du er den typen ja”. Mange har gitt meg et stempel etter å ha lest innlegget om Stordalen, og samtidig fått meg seg ett og annet av mine innlegg. Aktivist!! Lød en annen.

Jøss, de får sagt det!

Men du. Hvem er egentlig du?

2

Hvem er du som kommenterer, og dømmer meg. Hvem er du som mener at min blogg er på grensen til å være humoristisk?

For hva gjør jeg egentlig? 

La oss oppsummere.

Jeg skriver om lykke. Glede. Engasjement. Følge magefølesen. Følge drømmene sine. Spise rent. Bry seg om hvordan vi behandler dyr, og bør spise bærekraftig mat. Glede andre. Hjelpe med å gjøre verden til et bedre sted. Fighte krig med kjærlighet.

Holding_Earth_in_Hands

Og du. Hvem er du? Og hva gjør DU for å få andre til å ha det bra? Hva gjør DU for å bidra til en bedre verden? Og hvem er DU til å kritisere andre som gjør den jobben DU også burde vært med på å gjøre? Hva gjør DU for å glede andre enn deg selv?

Verden idag… Hvor gikk det galt? 

Hvordan ble vi mennesker så kyniske. Så overfladiske. Så slemme! 

Når mistet vi troen? Troen på at vi sammen kan få til en forandring? 

Mennesker skremmer meg. Mange lever i en boble som jeg ikke skjønner hvordan man klarte å komme seg så dypt inn i. Og det sprøeste er vel egentlig hvordan de i denne boblen tror det er sånne som meg som har fått ting helt feil for seg. Hvordan vi jobber med konspirasjonsteorier, og jobber som destruktive aktivister. Hvordan klarer man å se ting så feil? Det er jo et helt vrengt virkelighetsbilde.

Hallo! Dere må våkne! Vi sloss for at alle sammen skal overleve! At vi alle skal få en bedre helse! At planeten vår ikke skal dø ut fordi DU er en av de som tilgriser den, og skader den. Vi jobber på spreng for at mennesker ikke skal bli sykere. For at våre barn skal vokse opp under tryggere omgivelser. Hvordan kan du ikke se det? Vi bruker ikke tiden vår på å ødelegge kjære dere. På å finne på teorier om miljø, og mat. Vi bruker tiden vår på å hjelpe! Hvordan kan man tenke at vi som kun sprer glede, og kjærlighet har baktanker om å ødelegge, og sabotere? Hvor triste tanker er ikke det å gå rundt med? Ser du ikke at du heier på feil lag? Ser du ikke hvor vi egentlig er på vei hen?

12270502_10156333466235397_1181905437_n

Men du. Vi trenger deg ikke. Vi er milliarder av mennesker som jobber med dette. Vi sitter ikke på barnerommet og snakker om konspirasjoner. Det er store deler av verden som jobber aktivt med å hjelpe planeten. Sammen snakker vi sammen, uten å snakke sammen. Jeg skjønner at det ikke er mulig å forstå, men for vi som er med å hjelpe, vi forstår. Og det er alt som betyr noe. Det er snakk om noe langt større enn mange kan forstå. Og dere er faktisk avhengig av oss for at neste generasjoner skal kunne overleve. Ler du nå? Det er helt greit, jeg ler av deg og. Men jeg sender deg også masse kjærlighet, og ønsker deg alt godt. Jeg mener det! Jeg har da ikke behov for å unne deg noe annet?

Men det er en ting jeg vil be deg om. Du som dømmer. Du som hater oss som prøver å hjelpe til. La vær å kritiser. La oss holde på. Vi gjør deg en tjeneste, så istedet for å vise hvor usikker du er, og hvem du egentlig er, så bare la oss andre holde på med å hjelpe disse dyrene. Om det betyr så ufattelig mye for oss. La oss få lov til å hjelpe til med et bedre miljø, så vår planet KANSKJE har en sjanse. La oss få lov til å spre kjærlighet, uten av du skal le deg ihjel, og tenke hvor dumme vi er. La oss få lov!

People-holding-hands-helping-each-other-in-love

Det er vi som vil gi barna dine et bedre sted å være. Det er i hvertfall det vi sloss for. Så bare la oss få lov til å prøve i hvertfall?

Vi sloss med kjærlighet. Fordi vi tør. Sånn er det bare! Aksepter det, og ta deg heller en kopp kaffe, og se hva vi kan utrette fra sidelinja.

Ha en fantastisk dag, og lenge leve oss “sloss” for en bedre verden! <3

maxresdefault

16 Comments

 1. Jaaaa. <3

 2. Jeg trenger ikke blogge lenger, Caroline skriver alt jeg tenker og litt til <3 Fantastiske innlegg. Ikke rart jeg er glad i den jenta :* Tusen takk for at du orker å ta alle kjipe kommentarer. Vet at de preller av, men vet også at vi kan få opp temperaturen litt pga de 😉 I love you so <3

 3. Hans Petter Nenseth

  Men vet du nå hva du prater om da? Gå tilbake til bloginnlegget ditt om overgrepsanimasjoner.
  Forholt du deg til kilden til det du kritiserte, eller forholdt du deg til hva andre mente om kilden?

  Nå er riktignok dette bare et eksempel fra én av blogpostene dine, men er det slik du bedriver kildekitikk er altså ikke meningene dine mye verdt generelt.
  Humoristisk? Nei, ovehodet ikke, ikke om du har et visst nedslagsfelt og mange naive lesere som faktisk tror det du skriver.

  Merk at det er ganske grunnleggende det jeg kritiserer deg for, det går ganske enkelt på din troverdighet.

  Tenk over en ting. Når du undersøker noe, har du da egentlig svaret på forhånd? Og bruker det som e tilpaset din forhåndsbestemte mening, eller går du inn i ting med et åpent sinn? Er du forberedt på å forandre mening om motefenomenet økologisk mat, som har vist seg å ha svært lite for seg?

  Har du i det hele tatt tatt i betraktning at det i beste fall er omdiskutert?
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Knuser-okomyter-5565048.html

 4. Håkon Mosseby

  For å gjøre det riktige – bør man ikke da finne ut hva som er riktig?

  1. Riktig for en selv, ja. Men å dømme andre, NEI. Jeg vil jo si at de som sloss med kjærlighet har kommet hakket lenger enn de som sloss med makt, og krig. Dette gjelder generelt alt. Har du tenkt over hva som kunne skjedd om alle bare viste kjærlighet til hverandre fra imorgen av? Ja, jeg vet det ikke ville skjedd, men det betyr ikke at man skal gi opp, da en verden uten nestekjærlighet er en verden som vil dø ut ganske så raskt..

   1. Hans Petter Nenseth

    “Riktig for en selv, ja. Men å dømme andre, NEI.”
    Du tok ikke 5 flate for å dømme Tjomlid på uredelig grunnlag. Har du glemt det alt?

    “Jeg vil jo si at de som sloss med kjærlighet har kommet hakket lenger enn de som sloss med makt, og krig.”
    Jeg og vil gjerne si det, men er det slik? Se på Europa nå, se på Syria, se på kommentarfeltene i avisene når flyktninger omtales. Hvor er kjærligheten, og hvilke seire har den?

   2. Jeg har lest så mange innlegg på Tjomlid sin blogg, som bare har revet i alt i kroppen min, så han har jeg virkelig INGENTING til overs for. Og det sier jeg vel så og si aldri om noen. Så den må vi legge død. Der må vi bare være enige om å være uenige.

    Det finnes dessverre altfor mange mennesker som overhodet ikke ser hva de holder på med, og dette ser vi daglig, og eksempelvis om krigen i Syria ja. Og det er ikke disse menneskene jeg referer til. Orker ikke å lese i kommentarfeltene lenger, er jo ikke annet en depressivt å lese hva folk kan lire av seg.

   3. Håkon Mosseby

    Beklager, men kjærlighet er ikke – og kommer aldri til å være – nok. Til det er vi alle så alt for menneskelige.

    Poenget mitt er: når du leser/ser noe som er fælt – har du ikke en plikt på deg til å forsikre deg om at det som skrives et riktig før du rykker ut med fordømmelse?

   4. Jeg mener at det jeg har skrevet er riktig, så du må nok bare akseptere at vi er uenige.

    Tro kan flytte fjell, og jeg velger å tro, for å holde meg positiv.

 5. Håkon Mosseby

  Kan du stole på kildene dine?

  Hva kan få deg til å endre mening?

  1. Det er heller det at jeg ser hvem han er når han skriver. Hvem han er som person.

   Men hvorfor er det så viktig for deg å endre min mening? Er ikke det det samme om jeg liker han eller ikke?

   1. Hans Petter Nenseth

    I denne saken har du i allefall vist deg svært uvitenskaplig. Du baserer ditt inntrykk av Tjomlid på magefølelse, via ting andre har skrevet om ham, som heller ikke liker ham.
    Du er nok i stand til å forandre mening, men du har muligens danset på roser så langt og aldri hatt behov for det. Og da er det klart det er skummelt, du kunne jo miste ansikt.

   2. Nei, jeg gjør ikke det! Jeg baserer overhodet ikke på magefølelse, jeg baserer det kun på det han selv har skrevet på bloggen sin.
    Og mitt liv har vært alt annet enn en rosa sky, som er grunnen til at jeg har fått den mentaliteten jeg har idag, og grunnen til at jeg har begynt å blogge. Så i stedet for å dømme, kritisere, og bruke unødvendig tid på å kommentere, så bør du bruke tiden på noe mye bedre, noe mer konstruktivt og positivt.

    Liker du ikke det jeg skriver, så trenger du heller ikke lese. Så enkelt. Vi har alle forskjellige meninger, og det er helt greit. Det er lov å være enig om å være uenig. Så slipper man å bruke energi på noe så tullete som disse kommentarene. Vi har veldig klart forskjellige livssyn, og priorieteringer, og det betyr ikke at det er din virkelighet som er riktig, og at min er en fantasiboble. Arrogant, og naivt og tro at din virkelighet er den eneste som er riktig.

    Nå er vi ferdig!

    Ha en nydelig dag videre!
    Caroline

 6. Hans Petter Nenseth

  “Jeg baserer overhodet ikke på magefølelse, jeg baserer det kun på det han selv har skrevet på bloggen sin.”
  I såfall har du en tekstforståelse på høyde med et smultringshull.

  “Så i stedet for å dømme, kritisere, og bruke unødvendig tid på å kommentere, så bør du bruke tiden på noe mye bedre, noe mer konstruktivt og positivt.”
  I grunnlaget dreier dette seg (for meg) om noe så positivt som å beskytte barn fra vaksinemotstandere. Altså ta troverdigheten fra dem. Og det er disse folka som har kjørt i gang den kampanjen mot Tjomlid, en kampanje du åpenbart fallt for. Du sier du har lest det han skriver. Jeg tror du lyver.

  “Vi har veldig klart forskjellige livssyn, og priorieteringer, og det betyr ikke at det er din virkelighet som er riktig, og at min er en fantasiboble. Arrogant, og naivt og tro at din virkelighet er den eneste som er riktig.”

  I denne sammenhengen lever du åpenbart i en fantasiboble, ja. Kall meg gjerne arrogant, men den naive av oss er ikke meg.
  Det er snakk om at en person beskyldes for å være alt fra forsvarer og fremmer av pedofili, til å faktisk være det, ved å “tilpasse” meningene hans, mens han selv sier at han på ingen måte forsvarer eller fremmer pedofili.
  Selv du forstår vel at begge deler ikke kan være sant?
  Tror du det er Tjomlid eller Fallet som lyver?

  1. Du får meg til å humre. Din generasjon som tror de vet alt 😉

   Men ønsker deg en kjempe fin helg, og en nydelig dag!

   Caroline

 7. Håkon Mosseby

  Beklager at jeg ikke har svart deg på en stund, ikke at det ser ut til å bety så mye, jfr. kommentarene over.

  Men altså;
  Det er ikke svært viktig for meg å endre meningene dine, men de er basert på grove feilslutninger, tvilsomme kilder og fordomsfullhet.

  Du skriver at du ser hvem han er i det han skriver, og dette får du deg til å skrive under en bloggpost hvor du anklager andre for grunnløs dømming? Regner med at du ser selvmotsigelsene dine her?

  Hvis du i det hele tatt ønsker å diskutere dette bør du selv vite hva som skal til for å endre meningene dine. Hvis du enten ikke vil endre dem eller ikke vet hva som kan endre dem, da er det ikke meninger – deg er dogmer. Og dogmer er ikke noe grunnlag for diskusjon.

  Så hvis det bare er dogmatisk forhåndsdømming du driver med her, så er det greit. Da skal du ha takk for praten.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *