Nå må dere seriøst meg ta dere sammen!!!

Beklager på forhånd. Jeg er vanligvis veldig ydmyk i forhold til munnbruk, men nå kjenner jeg at jeg blir veldig provosert.

Stordalen ga for to dager siden ut en pressemelding om at alle Comfort hotell i choice kjeden nå kutter ut pølser, og bacon på frokostene. Og hva gjør store deler av Norge? De raser. Boikott Choice hotell, er det noen som til og med sier. Skuffelsene går så dypt i meg.

Herregud for en god nyhet var det tenkte jeg umiddelbart! Og jeg er ikke vegetarianer. Jeg tenkte med en gang på dyrene, miljøet, og hvilken effekt det vil ha når en så stor hotellkjede tar tak. Jeg vet at dette må til for å endre på situasjonen vi nå er i. En krise mange ikke klarer å se.

Men.. Som alt annet, så er det alltid mange meninger. Og det er selvfølgelig greit å ha meninger, men når det nå må gjøres noe i vår verden for at vi faktisk skal overleve, så bør vi heie frem de som sloss for det bedre! Når folk ikke forstår hvorfor han gjør dette, og mener han utnytter det han kan av PR stunts, og at han ikke har noe med andre folks helse, så begynner jeg virkelig å lure, og blir redd for hvordan menneskene har utviklet seg. Hvor dumme man faktisk kan bli.

Er virkelig bacon SÅ jævlig viktig, at det er greit at det ødelegger både helse, dyr, og miljø???

Jeg tenkte faktisk at jeg må gjøre dette enda klarer for dere for dere som kun tenker på baconet deres; Stordalen gjøre ikke dette for å gjøre et PR stunt. Han gjør det fordi han kan hjelpe til, og han ser det ikke alle ser. Han gjør det fordi han er et utrolig godt menneske som bryr seg om dyrevelferd, helse, og miljøet vårt! Petter og Gunhild har alltid sloss for en bedre verden, og vår helse vil selvfølgelig bedres som et resultat av vi spiser mindre dyr, og får et bedre miljø. Om det betyr at vi må kutte ned på kjøttspising, er det ikke verdt det? Gjøre planeten til et bedre sted for våre barn som vokser opp i en ganske så håpløs verden, som den er nå?

Ja, det er gunstig for økt fortjeneste og, men hallo, vi vet jo at de har fightet for dette lenge, så at det er en økonomisk gevinst også er jo bare en bonus! En bra bonus for å ta tak mener nå jeg! Så lenge noe blir gjort for dyr, helse, og miljø så gir jeg virkelig f om de tjener penger på det i tillegg! Hvorfor skal ikke det være greit? Penger fremfor drap, og ødelagt planet? Billig pris.

De kutter jo heller ikke ut alt kjøtt, bare noen få ting, og de er svært opptatt av at alt skal være økologisk i det minste, slik at dyr, og miljø blir ivaretatt.

Så nå får dere alle sammen faen meg ta dere sammen, og vise humanitet, og empati. Dere er ikke en gjeng med psykopater er dere vel?

Vi MÅ gjøre endringer for å endre den retningen vi nå er på vei mot. Ser dere ikke det selv? Er dere så miljøskadet at dere ikke klarer å ofre noen spisevaner for at dyr skal få det bedre, og at planeten vår skal overleve?

Helt seriøst. Ta dere en bolle, og hold kjeft, nå er det nok!

En aldri så streng liten fredagsmelding fra meg, puh!

Beklager igjen, men måtte bare få det ut.

Heia Petter og Gunhild!!!

Artikkelen kan dere lese her i Hegnar!  Artikkelen i Dagbladet her! (bildet er lånt fra dagbladet)

PS; Liker dere snaps så er jeg en ivrig snapper, så følg meg gjerne på carowerg! 😀

Instagram; carolinewergeland.no 😀

47 Comments

 1. Helene Ragnhild

  Så enig Caroline 😀 Det er så synd at folk blir så sinte for dette, da det blir gjort for å redusere kjøttinntaket i Norge, samt øke bevisttheten rundt miljø og dyrevelferd. Jeg tror folk bare vil føle at de får bestemme over eget liv. Vi må fortsette å inspirere til å ha et balansert inntak av kjøtt og lage masse mat uten kjøtt, så kommer forhåpentligvis inntaket til å gå ned 🙂

  1. Amen sista!;) Øke bevisstheten kan ha en enorm ringeffekt, selvom mange tror at dettevil ha lite effekt. Jeg velger å ha tro, og håp, om at dette VIL ha en god effekt!
   😀
   Ha en nydelig helg fine!!

  2. Ruby Bokeli

   Jeg heier på dere, Petter. Dere bidrar til et bedre miljø, både for mennesker og dyr. Tommel opp!!!

  3. Anne Guri Palm Iversen

   Helt enig !!
   Heia Petter Stordalen og heia Choice

  4. Reidar Gaasholt

   Forstår du ikke at Stordalen gjør dette for å tekkes sine muslimske gjester?

   1. Du har fått med deg ETA eller?? Bare svindel og?;) Gunhild og Petter har fightet for muslimer, ikke for helse og miljø?;)

 2. Det finnes grisehold hvor grisene beiter fritt. Så det er fortsatt mulig å ta vare på miljøet og servere bacon. Det vil bare koste litt mer. Bacon og kjøtt fra frittgående griser også bedre og sunnere. 🙂 Bare så synd at det Stordalen gjør her har så innmari liten effekt. Bøndene burde heller ha fått ekstra tilskudd for å drive økologisk og med frittgående dyr fremfor dyr på bås. Og for at det skal skje må de som kjøper inn kreve det. Det må være etterspørsel. Det er der endringen må skje mener jeg.

  1. Ja, det er sant, men da vil selvfølgelig kostnaden blir for høy. Og det er jo en ærlig sak..?
   Og jo, jeg tror effekten her kan bli stor, for å øke bevisstheten til folk er utrolig viktig! Og industrien vil kjenne på det. Og vi kan ikke tenke at “små” tiltak er unødvrndig, for ringeffekten kan bli stor, og vi er rett og slett avhengig av små tiltak, for å få ting til å skje. Små håp! Det betyr ikke at jeg ikke er enig i det du sier altså, jeg bare må ha håp om at det finnes håp på denne jorden. For mitt barns skyld… For mange dager virker vi jo helt håpløse!! 😉

 3. anastasia

  Å begynne å boikotte hoteller på grunn av null bacon høres jo bare tåpelig ut… ikke forstår jeg helt hva det er å bli sint for? :p Jeg elsker jo bacon selv… men jeg ville ikke akk blitt forbannet på et eller flere hoteller som ikke serverte bacon til meg? Og det er nå mulig å klare seg uten litt bacon og pølser i noen dager på et hotell. Det er ikke akk verdenskrise om man ikke får servert bacon liksom:S

  1. Nei, reaksjonene er nesten på grensen til å være humoristiske! Pottetett!! 😉

 4. Hvorfor ikke kutte ut okse/lam og beholde grisen ? Spørs om det helse og miljø det er snakk om her eller om han har andre ting i tankene. Har jo nettopp åpnet hoteller for grisens fiender ))

  1. Hassumbudeia

   Fordi pølse og bacon er mye mindre sunt?

   1. Pølse og bacon er virkelig ikke sunt! Svin er så tungt fordøyelig at den kan ligge opptil 6 timer i tarmene våre. WHO har i høst gått ut med klare advarsler om kjøtt, i forhold til feks tarmkreft, som nå kommer hyppigere og hyppigere.. Blant annet!

  2. Svin er like ille. Så ett sted må man starte..

 5. Bra skrevet!
  bare en liten faktafeil, det er ikke alle choice hoteller, bare comfort-kjeden 🙂

  1. Ah, må rette imorgen!! Tusen takk 😀

 6. Hans Olav

  Miljøet? Eller penger og islamtilpasning? Ja ja, jeg vet jeg er kynisk…

  1. Yes!!! Godt tips! ❤️ Tusen takk Christina 😀 Ha en fantastisk helg!!:-)

 7. Christina

  <3 Jeg anbefaler på det varmeste dokumentaren COWSPIRACY på Netflix – saklig , spørrende og balansert – synd å sette sin egen " freedom of choice " frem for bedre viten – wake up and make the world a better place 🙂

  1. “Cowspiracy” er noe av det mest vinklede og uvitenskaplige sølet som har kommet ut fra aktivister de siste 15 årene…

 8. Tove Nyblom

  Hvis det er på grunn av dyrevelferd, så kan de gå over til å benytte seg av mat som kommer fra økologiske frilandsgriser. Egg fra økologiske frittgående (utendørs) høner og kjøtt fra Grassfeed okser. Dyr som har levd fullverdige og gode liv, den tiden de har hatt.

  1. Det er en god tanke, absolutt. Men ettersom jeg selv har familie som eier choice hotell, så vet jeg med sikkerhet at det blir for kostbart. Dessverre..

 9. Narve Benestad

  Svinekjøtt i alle former og varianter har vært en del av det norske kostholdet i mange hundre år, kan ikke helt se at det at noen baconstrimler på en tallerken skal få jorda ut av bane.

  Ta heller et oppgjør med det som virkelig kan være skadelig, og de spiser faktisk ikke svinekjøtt!

 10. Jon Aasenden

  Jeg ble egentlig litt flau på dine vegne når jeg leste dette, for du har tydeligvis misforstått fullstendig hvorfor mennesker reagerer. Dette handler ikke om mat overhodet, null, ikke så mye som en bacon stripe engang. Det folk reagerer på er at Stordalen forandrer menyen for å tilrettelegge for muslimer. Muslimer som du vet spiser ikke svin. Dette gjøres da midt i en folkevandring hvor brorparten av de som skal innlosjeres har muslimsk bakgrunn eller islam som religion.

  Så jeg er redd dine tanker rundt mat, dyr etc. har lite med virkeligheten å gjøre. Og det er også litt barnslig å tenke på grisen men ignorere okse, ku, sau og fisk. Men som nevnt, maten er det siste folk tenker på her — det handler om et prinsipp, nemlig at man ikke handler mat etter hva besøkende måtte mene. I norge spiser vi norsk kost og det inkluderer gris. Det er hva folk flest sikter til når de ble rasende på Stordalen.
  Årsaken er naturligvis at det spekuleres i statlige subsidier, samt at nordmenn skal få sin diett forandret på bakgrunn av hva innvandrere måtte mene eller føle. De fleste mener nok her at innvandrere får tilpasse seg Norge og ikke omvendt.

  Så da vet du hva det egentlig handler om.

  1. Vet ikke hvor i all verden du får det ifra?? Mim svigermor eier et comfort hotell, så jeg kan med sikkerhet fortelle deg at dette IKKE blir gjort på grunn av muslimer!

   Det blir veldig tynt og si at jeg ikke tenker på sau, fisk, okse og alle de andre dyrene. Dette handler om mye større enn det. Det handler om bevisstgjøring! Dette er bare en start, og alle andre dyr er med i tankene. Men svin er ikke bra for oss, og de startet der også på grunn av kostnader.

   Se det større bildet, ikke pirk på mikronivå.

   1. Jon Aasenden

    Mikronivå faktisk.
    Skal vi se, det er nå lagt opp til at ca. 200.000 flyktninger skal inn i norge innen 2017. En stor del av disse skal bo på hotell.
    Vi snakker nå om kontrakter i millionklassen pr. boende, faste kontrakter med garantert inntekt – noe som ikke kunne være gunstigere for hoteller da det betyr en fast og beregnelig inntekt over lang tid. I visse tilfeller kan det være snakk om 2-3 år.
    Omlag 80% av de som kommer til norge har eller er muslimske, de samme som til nå har klaget på hotellmat ved flere anledninger – spesielt fordi de ikke spiser svin.

    Parallelt med dette går Stordalen ut og forandrer dette. Tror du han er så dum at han lar disse pengene gå forbi ham pga. bacon? Eller tror du han gjør det han er god på – tjene penger?

    Mikronivå faktisk. Vet ikke jeg. Nøff nøff vs. 100 millioner.. da ryker grisen fort vet du.

  2. Er helt enig. Skal han kutte ut gris, bør han ikke ha kjøtt i det hele tatt! Jeg vil selv velge hva jeg spiser til frokost, det er svært sjelden bacon, men mitt valg! Og ja, en merkelig tid å tenke på at vi ikke bør spise gris….

  3. Jon, jeg tror det er deg som har misforstått noe. Vi har enorme klimautfordringer på vår planet! Om vi skal klare å rette bare litt opp på de skadene vi påfører den, må vi ta grep! Det betyr bla. å kutte ned på kjøttforbruket! Vi har i alle dager spist kjøtt, men ikke i de mengder som nå. Med så mange mennesker på jorden går det ikke an å ha et kjøttforbruk som nordmenn (mf) har i dag.

 11. Egil Lothe

  Jeg vil gjerne velge selv hva jeg spiser til frokost. Det finnes heldigvis andre hoteller å velge mellom.

 12. kjetil malmin

  Hva med å kutte ut brennevin, vin og øl. Det er mer skadelig for miljø, helse og er ett stort samfunsproblem enn både pølser og bacon. Men er han villig til å fjerne det.
  Blir lite imponert av dette. Velger nok heller ett annet hotell

 13. Torry Finckelsen

  Hei Caroline, edel tanke. Jeg var inne og tittet på din profil og bilder på FB. Det var ikke mye tanke på dyrene når din kjæreste valgte seg en dunjakke, om du ikke er klar over det så blir dunet til disse jakkene plukket av våkne, levende gjess slik at slike som oss kan kjøpe oss en dunjakke med det rette merket… fei for egen dør, håper han koser seg med en varm dunjakke i kulden. Kanskje du har en selv også 😉

  1. Nei, hans Canada Goose som ble kjøpt FØR jeg faktisk møtte min mann, dvs over 7 år siden var kjøpt uten noen viten om hva som faktisk skjer med gåsen. Men det var siste gang. Og vi vet veldig godt hvordan gåsen behandles fordi vi var på kurs gjennom CHOICE, hvor vi lærte om dette, og bla gåselever. Etter det har vi aldri kjøpt pels, eller jakker hvor vi ikke vet hvordan feks gåsen har hatt det.
   Så ja, vi bryr oss 100%.

 14. Hei

  Man redder ikke verden ved å kutte ut pølser og bacon. Økologiske produkter er en bløff. Kan de som påstår økologisk bacon er sunnere legge frem dokumentasjon? Økologiske egg er i alle fall en enorm bløff, på linje med “supermat”. Bare sprøyt for lettlurte “bevisste” konsumenter. Nei, la folk spise bacon de få gangene de ligger på hotell. Det blir det samme som å kose seg med litt god mat i helgen og være sunn ellers.

  Jeg vil ha bacon de to-tre gangene i året jeg bor på hotell.

  1. Haha, mann med mye kunnskap du! 😉

   Food Matters er en dokumentar for deg!

   Enjoy!

   1. En uavhengig dokumenter om rawfood, detox og annen humbug?

    Hva er det denne filmen forteller som underbygger det som er tema i denne tråden?

   2. En dokumentar laget av utallige leger, professorer og fagfolk? Vet ikke hvem du er, men det kan virke som du er litt naiv? På tide å våkne opp..

   3. Sjekka en trailer på den filmen. Bet merke i “natural healing”, “onde farmasøytiske selskaper”, farlige sprøytemidler osv.

    Dette likner på en kombinasjon av konspirasjonsteorier og alternativ medisin. Disse henger faktisk godt sammen i miljøer som fronter denslags. Ikke at det trenger å være slik, men jeg assosierte med det.

    Filmen er vel og gammel. I nyere tid stiller man spørsmål ved om økologisk matproduksjon i det hele tatt har noen fordeler. Økologiske egg er ikke sunnere, smaker ikke bedre, inneholder ikke mer næring kontra “vanlige” egg. Hønsa har det heller ikke bedre når de er frittgående, da de er utsatt for sykdom, hakking osv. Altså, ingen fordeler.

    Dette med sprøytemidler viser seg også å være overdrevet.

    På tide å spørre seg om disse grepene har noe for seg.

    Har ikke fasit jeg, men svelger ikke alt av helsetrender uten videre.

   4. Det er ikke jeg som ikke er oppdatert, det er deg. En av de største studiene som noen gang er gjort på økologisk frukt og grønt ble utført i England i fjor tror jeg det var, og visste at det var stor forskjell. Såpass stor at det i ettertid var stor diskusjon om hvordan norske rapporter hadde så sprikende resultater fra resten av norden. Rapporten har jeg på dataen, så send meg gjerne mailadressen din om du vil lese mer.

    Selvfølgelig er det en forskjell! Jeg har jobbet med å holde foredrag om forskjellen nå i 4,5 år, og tror du jeg hadde gjort det om jeg ikke sitter på kok informasjon og kunnskap om emnet?

    Hvorfor tror du folk blir sykere og sykere?

    Du er nok en av de som tror på medisin, fremfor å forebygge med mat. Du har gjort deg opp en mening om alternativitet, og ser ikke hvor speilvendt din verden er i forhold til hvordan ting egentlig er. Vi to kan derfor ikke diskutere, og må akkseptere at vi er uenige, og ikke kan komme i nærheten av noen enighet.

    Lykke til i din verden, så skal jeg kose meg i min!

    Ha en fin søndag!
    C

 15. Thore Nilssen

  Petter Stordalen et forretningsmann. At han tilpasser driften etter klientellet som bor der, skulle ellers bare mangle. Hvem ville ikke gjort de?

 16. Sverre Norlie

  En liten kunstnerisk frihet : ” Herre, tilgi henne, for hun vet ikke hva hun snakker om ”
  Jeg presiserer at jeg har i hovedsak bare lest opprinnelig innlegg, ikke hele kommentar tråden.
  -Jeg har nettopp hatt en overnatting på et comfort hotell, og her florerte det av mat med base i svinekjøtt, både pålegg, diverse skinke, og varm mat, kjøttboller, så at det er et ønske fra ledelsen om å redusere inntaket av svinekjøtt faller vel på sin egen urimelighet. Det var heller ingen tydelig informasjon om policy og anbefaling av alternativer til svinekjøtt. Forøvrig en forbilledlig frokost og et hyggelig opphold.

  Lykke til videre med valg av veldokumenterte kjepphester og engasjement ☺

 17. Bjarne Bakke

  Hvem i all verden er Caroline Wergeland?, og hem er hun som er allviter for alle oss andre, om vi ikke er enige med deg, er vi “tullinger” da? Og hva er det med Stordalen og frue som er såååå fantastisk? Alt det den mannen har gjort og kommer til å gjøre har først og fremst med penger å gjøre. Mulig at noen lar seg lure av feite glis og store ord, spesielt Caroline Wergeland har selvfølgelig skjønt det som de fleste av oss andre hvilken eiegod og fantastisk person han er, Beklager at vi føler det slik, men vi må vel få lov til å mene det vi vil, uten at vi skal bli stemplet som uvitende og dumme. Noen av oss har levd litt lenger og har kanskje opplevd litt mer i livet enn det du har, og vi har alle sammen forskjellig bakgrunn. Du burde ta av deg arrogansen og nedlatenheten, og ikke fremstille deg selv så fantastisk og alle oss andre som det motsatte, kan kanskje gå opp for deg en vakker dag at ting er litt mer enn å rakke ned på alle som har andre meninger enn deg.

  1. Vi to lever på to helt forskjellige planeter. Og det er helt greit.

 18. Trond Ramsland

  Redde dyr dersom vi ikke spiser bacon?
  Dummeste jeg har hørt på lenge. Eller mener du at vi skal slutte å spise svin? Liker ikke utviklingen. Folk må få spise det de har lyst på!

  1. Uansett om dyrene nesten tortureres ved slakt, og opplever intense smerter selv i Norge? Er det fortsatt greit?? Er du virkelig så egoistisk at dyr må lide for at du skal få spise akkurat det du vil så billig som mulig???? Skam deg.

 19. Ser ut til at Stordalen endelig tok seg sammen 😉

  1. Haha, ser ut til at det ble for stor masse som ville boikotte han ja! Synd! 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *