Supersunn elggryte med “stønnegaranti”! ;)

Dette har vært en av de rettene som har hatt desidert best respons når jeg har hatt middagsgjester 😉 En rett som får alle til å stønne!

Jeg tuller ikke.. Det har utelukkende vært masse stønning når denne retten har kommet på bordet, og jeg må nesten le hver gang. Like perfekt å servere hjemme en hverdag, som på en skikkelig koselig hyttetur 😀

Denne gryteretten er laget med min helt spesielle hjemmelagde saus. Og det er sausen som får gjestene til å stønne 😉

Vi hadde dette faktisk til middag idag, da vi feiret første snøfall, med stearinlys, tent peis, og denne nydelige retten 😀 SÅ godt!!!

Dette trenger du;

1 pose med elgskav.

1 paprika (jeg bruker den økologiske “søte” varianten, den som er litt lang)

1 liten klump fersk ingefær

1 gul løk

Champignoner

1 boks Creme Freche, eller 1-2 fyldig kokosmelk for de som vil lage denne sunnere. (Helst en som er litt kremet. Smaker supergodt!!)

Flytende honning

Soyasaus

Pepper

Søtpotet og Tyttebær som tilbehør.

Slik gjør du;

Først skjærer du søtpoteten i litt tykkere skiver, og legger de i en kjele med kokende vann. Disse skal nå koke til de blir myke.

Deretter hakker du opp grønnsakene, inkludert soppen, og steker det på middels varme i en panne med litt smør i. Ingefæren skreller du, og skjærer opp i bittesmå biter. Ha det også i pannen. La dette småfrese litt, før du har i elgskaven.

Krydre godt med pepper, og hell ca 2 ss med soyasaus over. Stek kjøttet til det får en brunlig farge, men ikke helt gjennomstekt.

Hell over enten creme frechen, eller den sunnere varianten med kokosmelk.

Ha i ca 1 ss. med honning, rør rundt, og smak. Er den ikke smaksfull nok, så ha i mer soyasaus. Men pass på, og smak heller til en gang for mye, slik at gryten ikke blir for salt. Finn den smaken som passer deg best 😀 Evt ha i litt mer honning også.

Gryten er nå ferdig, så du kan nå begynne å mose søtpotene. Dette gjør du enkelt med en håndholdt potetmoser, da de er så myke. Ha i en ss med smør, og litt kokosmelk her og. Ha gjerne i en klype med havsalt/himalaya salt for å fremheve den gode søtpotetsmaken.

Nå er maten ferdig. Raskt, og veldig enkelt!

Serveres med tyttebær syltetøy 😀

IMG_7886

Håper den faller i smak!

Ha en fantastisk mandags kveld 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *