Og derfor bør vi klemme MYE mer!

Visste du at en klem varer i gjennomsnitlig 3 sekunder? En “dårlig klem” viser det seg å være.

En klem på 3 sekunder, som vi gir når vi møter mennesker vi kjenner har så og si ingen betydning. Faktisk har den ingen fysisk effekt.

For visste du at man må klemme i minst 20 sekunder for at kroppen vår skal få noe ut av det? Da skiller nemlig kroppen vår ut hormonet oksytocin, som også er kjent for velvære hormonet.

Lange klemmer, og berøringer er faktisk like viktig som mat for kroppen vår, visste du det? Man føler seg automatisk bedre i kropp og sinn når man får en skikkelig god klem av noen. 

Give-me-a-hug

Når jeg leste dette, så tenkte jeg tilbake på de beste klemmene jeg har hatt, og det er så sant. En av mine beste kamerater gir noen av de beste klemmene jeg vet om. Og det er jo nettopp fordi han klemmer meg så lenge, at jeg får en skikkelig god følelse etterpå.

En lang klem kan faktisk motvirke depresjon, styrke immunforsvaret, gjøre deg roligere, og redusere stress. Er ikke DET mange nok grunner til å begynne å gi bort lange, gode klemmer?

Jeg vet at jeg hvertfall skal gi, og få en god lang klem idag! Søndager er jo de beste dagene å kose på, så nå har jeg bare en kjempe god grunn til å legge meg ned i senga med Jesper og bare holde rundt <3

Så nå er det bare å gå å teste ut om det faktisk stemmer! 😉

Del gjerne videre for å påminne andre om at de også må gi en skikkelig god klem videre 😀

Ha en fantastisk søndag!

-Caroline

(Kilder; Boken “Nærhetens Hormon”)

2 Comments

  1. Josefine

    Etter å ha lest dette skal jeg i hvertfall begynne å klemme lengre!

    1. Haha, det skal jeg og!!! 😀 Gleder meg faktisk til å klemme lengre, så jeg kan se reaksjonen til folk jeg gir klemmen til 😉 Ha en fantastisk søndag, og takk for at du tittet innom <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *