Nordmenn må **** meg skamme seg!!!

“Det er bare å sende de tilbake, de blir ikke savnet uansett..”

Dette er en av mange kommentarer som stod under Aftenpostens artikkel som ble delt av en godt voksen kvinne i går kveld.

En kvinne jeg har på min facebook, la ut igår en artikkel som ble publisert i Aftenposten i går, om at flere av flyktningene fra Syria ønsker å reise fra Norge til Tyskland, fordi de føler seg så dårlig behandlet. Denne artikkelen ble delt, og det var dette som skulle til for at nordmenn igjen skulle få vise seg fra sine beste sider. Stygge kommentarer ramlet inn. Utelukkende stygge, og krenkende. Helt uten forståelse, og resonnering.

Bildet av gutten som ble vasket inn på strandkanten ligger fortsatt brent inn på netthinnen min.. Men er det bedre å overleve å bli behandlet som søppel?

Jeg kjenner jeg blir så utrolig skuffet, og forbanna over hvordan vi nordmenn kan oppfører oss i denne flyktning katastrofen. Nå mot flyktningene som har klart å komme seg hit til Norge. I de siste månedene har jeg faktisk tatt til tårene to ganger etter å ha lest på kommentarfelt, hvordan nordmenn omtaler flyktinger som ønsker å komme til vårt land. Noen mennesker eier virkelig ikke empati i det hele tatt. Og det gjør meg så vondt, når jeg daglig leser om familier med små barn som dør på havet, på flukt fra krig.

I artikkelen i går gjaldt det flyktninger som nå ikke klarer å være i landet vårt, fordi de får blir behandlet så dårlig. Mennesker som har opplevd tilstander, og grusomhet vi aldri kommer til å forstå omfanget av.

Artikkelen skriver at de klager over dårlig mat, og at de ikke får penger til en brus, og røyk, og dette er det som skal til for å terge nordmennene. Det lille der som skal til for at kritikken hagler.

I artikkelen står det også at det som reageres på av en familie som nå vil videre, er at de overhodet ikke blir behandlet bra, at det er de ansatte som behandler dem så repsektløst, og at når de prøver å ta opp et problem så blir de ikke engang sett på når de prater til dem.

Altså, dette er mennesker, akkurat som oss! De har ikke valgt å vokse opp i et land med krig, og de har ikke gjort noe som helst galt. Når de da endelig kommer til et land med håp, og blir behandlet som dyr, får så lite respekt, så selvfølgelig reagerer de! Det handler ikke om den brusen, eller den røyken som Aftenposten skriver om, det handler om hvordan de føler seg behandlet.

Er det ingen andre som forstår det? Tror dere virkelig at de vil reise videre fordi de ikke får en brus, eller røyk??? Ærlig talt, dere må da klare å lese litt mellom linjene?

Jeg ble så sint da jeg leste alle disse kommentarene, som utelukkende kom fra godt voksne mennesker, som virkelig burde vite bedre. Så sint at jeg la igjen en skikkelig sint kommentar, og ba de skamme seg, og ta seg sammen. Det gjør jeg aldri. Men jeg klarte bare ikke å la være. De burde vite bedre!

Jeg blir så utrolig flau over å være norsk, når jeg nesten hver dag ser hvordan vi ser på oss selv som så mye bedre enn alle andre. Og hvordan vi klarer å uttrykke oss om hvordan flyktningene bør være så utrolig takknemlig, om hvordan de bare kan ha seg vekk om de ikke tolererer hva som helst, og hvordan de bør akseptere alt når de tross alt kommer fra såpass dårlige kår.

Skamme dere burde dere!

Dette er mennesker! Og alle fortjener å bli behandlet med respekt. Blir man behandlet med respekt så vil de fleste mennesker tåle en hel del mer, enn når man blir behandlet som dyr.

Videre står det i VG idag, at flere og flere trekker søknadene om asyl i Norge tilbake, og ønsker å reise videre, da både til Tyskland og Sverige som visstnok behandler flyktningene bedre enn oss nordmenn.

Flaut, flaut, FLAUT!!!

Leste også på Facebook at mange skylder på flyktningene for terrorangrepet i Paris. Ærlig talt!! Nå må dere gi dere.

Jeg skammer meg sånn når jeg leser hvordan godt oppegående mennesker kan være så stygge mot mennesker som opplever krig og terror. Mot familier som står frem i Aftenposten, og forteller hvordan de blir behandlet.

Skjerp dere!!!

Vi skal vise medmenneskelighet, og ekstra stor respekt til mennesker som er så utrolig uheldige å få servert et liv vi aldri kommer til å forstå grusomheten av, og hvor heldige vi faktisk er som bor så trygt som vi bor. Vi bør beundre disse menneskene som flykter, og jobber så hardt for å få et bedre liv for familiene sine.

I stedet kritiserer vi utelukkende…

Skam dere….

(bildet er lånt fra Aftenpostens artikkel)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *