Trikset for å bli den kuleste mammaen i barnehagen!

Nå florerer det av skillingsbolleoppskrifter, og ettersom ingen av de er noe bra for helsen vår, tenkte jeg å vise dere at dere lett kan lage sunnere skillingsboller, og spise de med langt bedre samvittighet. Det trenger ikke å gå utover sødme, og smak i det hele tatt. Er egentlig ikke store utfordringen å lage sunnere mat. Du bytter rett og slett bare ut de usunne ingrediensene, med sunnere varianter.

I barnehagen til Oliver får de ikke lov til å ha med bakevarer med sukker i, så dere kan tenke dere hvor glade de ble superglade da jeg hadde bakt til hele barnehagen, og de for første gang kunne kose seg med bakst uten sukker 😀 Kuleste mammaen!!!! 😉

Her er min “hemmelige” oppskrift;

5 dl økologisk speltmel

5 dl økologisk hvetemel (kan evt erstattes med deler havremel)

4 ts kardemomme

6 ts Helios bakepulver

3 økologiske egg

3 dl økologisk fløte

250 gram økologisk smør, romtemperert

1 dl vann

6 ss kokosblomstsukker, eller evt som jeg brukte idag, Økologisk Maplesyrup (ca 2 dl). Smak deg frem til sødme.

Bland det tørre sammen.

Deretter har du i smøret, og elter alt sammen med feks hendene, eller en foodprosessor.

Deretter blander du inn eggene, fløten, og 1 dl vann.

Ha litt mel på kjøkkenbenken og kjevl ut deigen i to store firkanter. Hell over, eller pensle på litt smeltet smør, strø på kokosblomstsukker, og deretter strø over med kanel. Rull firkantene sammen til lange pølser, kutt de opp med ca 4 cm mellomrom, og legg de på en stekeplate. Der former du de forsiktig med fingrene, slik at de ligner kanelboller. Pensle de gjerne helt på slutten med rått egg (bare ha i ett rått egg i ett glass, og dypp penslen i glasset). Da får de en fin gyllen farge. Stek deretter bollene på  200 grader i 15minutter.

Mine ble ikke de fineste idag, da jeg dessverre hadde litt dårlig tid, noe jeg angrer litt på 😉 Men smaken ble F-A-N-T-A-S-T-I-S-K!!! 😀

IMG_1425

Ønsker du å fryse ned noen av bollene kan det være lurt å kun steke noen av de i kun 7-10 minutter, så kan du steke de ferdig neste gang du skal varme de opp 🙂

Kjempe gøy om du vil legge ut resultatet ditt på instagram, og tagge meg i bildet, så jeg kan se hvor flinke dere er! 😀

Min instagram er @carolinewergeland.no

Ha en fantastisk tirsdag! 😀

3 Comments

 1. Jeg er så glad for at jeg kom over bloggen din! Ser jo nå at jeg skulle kommer over den for lenge siden, men bedre seint enn aldri.
  Både med tanke på alle oppskriftene dine, hvordan du virker som menneske (er fantastisk er!), og treningene dine. Er det virkelig mulig å få så bra resultater som du med et sunt kosthold og 15 min hver dag med tabata øvelsene dine? Fantastisk! Da kan jeg bare kjøre på, for har en mammamage som gjerne vil strammes opp og en føderumpe som gjerne vil få tilbake spretten 🙂
  Gleder meg til å følge deg videre!

 2. Tusen takk for at du svarer meg, det setter jeg sååå pris på☺. Det jeg mente var at jeg er vant med å løpe intervaller, det ser ut til at jeg får bedre resultater av det, altså å gå ned i vekt. Men da har jeg ikke igjen noe av å først løpe intervaller så øktene dine etter det?? Det er nok maten jeg sliter med som du skriver. Jeg spiser hver tredje time ca, dette fungere for meg. Jeg spiser havregryn med melk til frokost. Veldig forskjellig hva j spiser til lunsj, forskjellig til middag også. Frukt og yoghurt som regel til mellommåltider. Knekkebrød heller yoghurt til kvelds. Men det er godteriet i helgene jeg sliter med, er såå glad i godis, sikkert derfor jeg ikke går ned?? Fatter ikke hvordan j skal klare å holde meg unna. Noen tips og råd? Takk for at du er du☺☺. Marit.

  1. Bare hyggelig 😀 Det som er med disse øktene er jo at det ligger forskning bak det å trene KUN maks 10 min. for å gå ned i vekt. Så det er noe i det.
   Og ja, maten har 80% å si. Leste du det med den Lifesum appen? Der kan du jo taste inn det du spiser og se hvor mye det er du spiser iforhold til ha du forbrenner. Godteri hindrer jo selvfølgelig.. Men du spiser også mye melkeprodukter, som også ikke er helt bra.. Prøv å bytt til mandelmelk, eller feks havremelk. Og du trenger heller ikke mellommåltider! Dette er jo bare masse kalorier, og da bruker du opp kvoten din iløpet av en dag. Spis heller tre større måltider, frokost, lunsj og middag. Kroppen blir utslitt av at vi spiser så mye, og de som sier man skal spise for å holde forbrenningen oppe, har hoppet over et par viktige ledd i dette med kropp og helse. Kroppen trenger hvile mellom spising.

   Hva med 5:2 dietten? Enkleste dietten i verden, og da kan du kose deg litt ekstra i helgen 🙂 søk på den på bloggen min 😉

   God klem!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *