Pizza med skikkelig god samvittighet! ;)

Blir så glad når jeg kan dele oppskrifter som denne til dere! Blitt anbefalt den av flere nå, men var virkelig skeptisk. Skal pizza plutselig kunne bli en supersunn rett??

Oh yes. Hva man ikke lærer. At vi på denne planeten blir så syke av mat, som egentlig kan gjøres helt sunn er jo bare kjempe trist! Alt er snudd på hodet! Vi kan jo egentlig spise akkurat hva vi vil, det handler kun om å bytte ut ingrediensene. Tenk at problemer som miljø, og sykdom kunne vært betraktelig redusert, om alle bare visste?

Jaja, jeg får bare gjøre den jobben jeg kan med å dele sunne oppskrifter til dere, så får dere gjør deres jobb, å dele det videre, og snakke om det i hverdagen 😀

Her er ihvertfall oppskrift på en supersunn pizza, med blomkålbunn. Yes, du leste riktig, blomkålbunn! Og den smakte sykt godt! Merket ikke at det var bllomkål engang! Ja til pizza i ukedager!

Du trenger til ca 3 pers;


1/2 blomkål
2 egg
1 ss olivenolje
(2 ss revet parmesan eller Manchego, kan sløyfes)
2 ss bokhvetemel
1 ts oregano
litt salt

Ha alt i en blender, eller foodprosessor, til en jevn deig. Jevn ut på et bakepapir/stekebrett, og ha den i ovnen i 15 minutter, på ca 250 grader varmluft. Lag deigen ganske så tynn. Jeg lagde den litt for tykk første gangen, og den tynne på gang nr 2 ble mye bedre.

Deretter kan du legge på alt du vil ha av ingredienser.

Jeg hadde på tomatsaus (økologisk tomatpuré, og krydder i en blender), ost, champignon, løk, mais, og paprika. Man kan også ha på noe kjøtt, feks serranoskinke? Mmm! Sett inn i ovnen igjen, og stek ca i 10 minutter, til du ser at osten har begynt å bli gyllen.

Toppes med feks litt fersk ruccula, og kanskje hjemmelaget hvitløksdressing? 😀

(Hvitløksdressing; økologisk rømme, 3 ss majones, 2 ss olivenolje, 1 presset hvitløksfedd, litt salt)

IMG_0974

Ingen grunn til å ikke spise pizza i hverdagen nå lenger! 😀

Ha en fantastisk mandag!

2 Comments

  1. Hanne Marie

    Hei Caroline,

    Takk for at du posted en enklere oppskrift av denne pizzaen enn jeg før har sett 🙂
    Et spørsmål: kokte du blomkålen eller er den helt rå når du har den i food processoren?

    1. Så hyggelig at du likte det Den er helt rå! Ha en kjempe fin helg❤️

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *