Og slik tok vi endelig knekken på søvnproblemene! (inneholder også mandagsøkten!)

Happy monday! 😀

For en helg! Barnebursdagsfeiring tar på! Nesten fult ut hele helgen, til tross for at vi klarte å droppe lørdagens barnefeiring. 2/3 av barna var syke, og 2 kunne ikke pga hyttetur, og planleggingsdag, og da var det virkelig ikke vits i å ha feiring kun med 3 barn. Så sliten som jeg har vært på grunn av for lite søvn.. Men fult hus var det likevel, for familie og venner kom innom, og det har vært utrolig hyggelig. Veldig lite søvn fortsatt, men i går så startet vi med den omdiskuterte Ferber metoden. Det er en metode som det er ekstremt mye uenighet om, men for de som virkelig har slitt med at babyen ikke sover om nettene, har dette vært den siste utveien. Jeg forstår hvorfor den er så omdiskutert, på godt og vondt, og jeg ser begge sine sider. Men for oss så var dette nødvendig nå, og det var virkelig ikke så ille, som mange skal ha det til. Men dette er jo selvfølgelig individuelt, med forskjellige barn.

Ferber metoden er også kalt “gråtemetoden”, da man kort fortalt skal legge barnet som vanlig, men deretter si natta, og gå ut av rommet. Når barnet er vant med å få “hjelp” til å sove på kvelden, eller at vi har sittet der til han sover, reagerer med hyl og skrik. Og det er dette mange foreldre er i mot. Men det er virkelig ikke så ille. Han blir sint, og gråten er i sinne. Vi gikk inn og ut hvert 5 minutt, deretter hvert 10 minutt, og deretter ventet jeg litt og så det an, da det ble værre da jeg gikk inn, og hver gang jeg ventet litt roet han seg fort selv. Han er 1 år, så gråten kan ikke skade han så lenge den ikke eskalerte, og man hører forskjell på gråt. Hadde han hatt den gråten som vi mødre kjenner igjen, den vondeste, hadde jeg gått inn. Men det var ikke den. Kun sinne fordi han ville ha oppmerksomheten min. Han visste at jeg var rett utenfor døren, fordi han kunne skimte meg, så det var ingen seperasjonsangst i bildet. Og her kommer det fine av det vonde. Da han sovnet, så sov han hele natten med kun en gang våkning. Magisk!!! Og derfor måtte vi igjennom en times gråting, for å få lillegutt til å klare å sove. Jeg vet ikke hvorfor dette skjer, at de plutselig da ikke våkner i løpet av natten, men noe er det, og det er veldig effektivt. Og vet dere hva? Oliver våknet idag MYE blidere enn normalt! Han har jo sutret i mange måneder nå, og etter en hel natt med god søvn, for første gang på måneder, så er han blid som en lerke. Så den ene timen med gråt hjelper ikke bare oss voksne på søvn og humør, men barnet også. Barnet trenger denne søvnen, og nå fikk han en time med litt tøff behandling, for at han fremover skal sove hele natten, være mye mer opplagt, og samtidig vil også immunforsvaret hans bli sterkere, når han får den søvnen han egentlig trenger. Blir jo en kveld til med motstand, garantert, men da går det nok enda fortere over.

Jeg er ingen ekspert, og jeg kan ikke si hva som funker for andres barn, men for mitt barn har dette vært nødvendig, og det var virkelig ikke ille i det hele tatt. En times gråt, og da ikke kontinuerlig altså, det kom og gikk, for å hjelpe han til å sove bedre, er virkelig verdt det.

Alle barn er forskjellige, og det finnes mange metoder. Vi har virkelig prøvd alt nå, da vi hørte at dette skulle være så ille. Men etter å ha gjort det kun en kveld, angrer jeg veldig for å ikke ha gjort dette tidligere. Det stod så mye på nett om hvor jævlig dette skulle være, så for Olivers skyld at jeg ikke har turt å gjøre det. Men det var jo virkelig ikke ille. tenker at det er mye værre for små babyer, som kanskje ikke forstår så mye enda. Oliver forstår jo det meste nå, og vet at vi er rett utenfor. Og døren er ikke lukket. Tv´en er på. Han er trygg, og bare litt bortskjemt på oppmerksomhet på natten, som vi måtte vende han av med.

Dette var dagens lille morgennews herfra! 😉 Vi har sovet mye bedre, og alle her er blide og fornøyde, og klare for en ny uke, med MYE søvn!! (I hope!!).

Nå er er det klart for dagens økt. Denne uken stepper vi det opp, og bruker en sekk, eller en bag, for å gi litt tyngdemotstand. Dere fyller da sekken, eller bagen med bøker og/eller sko, så den veier litt.

Da er det bare å gå igang!

3 runder, 30 sekunder på, 10 sekunder av. Trenger dere tips til hvilken app dere bør bruke, har jeg det her, med veiledning.

Lykke til! 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *