Et smart “mattriks” jeg lærte i India, for å få til enkle, smaksfulle middager!

Jeg ELSKER enkle retter. Men det må smake godt. Er ekstremt opptatt av å kose meg, så det enkle må aldri gå utover kosen. Viktig! 😀

I India, hvor min søster bor, blir jeg alltid så imponert over hvordan de kan lage så utrolig enkle retter, som bare smaker så sykt godt. Så sist gang jeg besøkte søster, så observerte jeg nøye da mannen hennes kokkelerte. Virkelig stalket mannen på kjøkkenet, stakkars. All in når jeg skal lære altså! 😀 Og sannelig lærte jeg ikke noen triks!

Det første trikset er å hakke grønnsaker, og frukt i bittesmå biter. Alt skal være smått. Salatene er ikke som vi er vant til her, hvor alt er stort, og så blandet. I India skal alt kuttes bitte, bitte lite, og deretter blandes. Og smaken? Totalt annerledes. Nesten som om de har i en dæsj med magi. Ranjit, mannen til min søster, mener det er det at de gjør ting med ro, bruker god tid, og gjør det med hele hjertet. Han kan absolutt være inne på noe, for maten hans ****** i munn! (unnskyld, men det er faktisk sant…)

Og idag skal jeg dele en mine enkle favorittretter, som er så sunn som den kan få blitt, samtidig som den smaker utrolig godt. Virkelig en vinner for å lure i både små, og store rå grønnsaker til middag.

Du trenger;

1 stor avokado

1 stor mango

1 stor paprika

1 rødløk

1 bunt med fersk koriander

Couscous (fåes i alle dagligvare)

Slik gjør du;

Det er virkelig så enkelt at alt bare skal kuttes opp i små biter. Couscous er så enkelt å lage, og så mye sunnere enn ris, så den kan du fort bli glad i. Kan brukes til nesten alt!

For å lage couscous koker du opp litt vann. Deretter tar du av gryten, og heller couscousen oppi. La den stå 3 minutter med lokk på. That´s it! 😉 (Nøyaktig måling av mengder står på pakken).

Ha gjerne litt olivenolje, og litt havsalt/himalayasalt i couscousen, og rør godt, før du heller alt sammen over i en salatbolle. Nå har du muligheten til å krydre den akkurat slik du vil, men sånn som den er nå, helt naturlig, er også kjempe godt. Du kan også ha litt fersk sitron skvist over, eller kanskje ha i litt chevreost, eller fetaost. Mulighetene er mange. Med denne retten har du en basisrett du kan bruke i kombinasjon med mye annet.

Den inneholder masse næring, slik at både du, og familien din sikrer seg et sunt kosthold, uten å måtte “presse” i dem grønnsaker til hvert måltid. Et annet tips er å ha dette i wraps, varme det et par minutter i ovnen, og vips har du en til rett. Kanskje lage en liten saus til? Eller bare litt rømme over? Ja, som sagt, bruk kreativiteten med denne basisretten, og du kan ende opp med 5-6 middager av samme rett.

IMG_0182

Ha en nydelig mandagskveld! 😀

– Caroline

4 Comments

  1. Hei hei☺. Håper at du får sove i natt, forstår så din frustrasjon. Håper du svarer på kommentaren min som j la ut i går når du får tid☺☺. God bedring til nydelige. Klem Marit.

  2. Hei hei☺. Håper at du får sove i natt, forstår så din frustrasjon. Håper du svarer på kommentaren min som j la ut i går når du får tid☺☺. God bedring til nydelige. Klem Marit.

  3. Christina

    <3 Takk for fantastisk inspirasjon 🙂

    1. Ååå <3 Bare hyggelig min vakre venninne 😀 Og takk for utrolig fine sms igår. I just love you!! ha en nydelig dag! God klem

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *