Trives du ikke i jobben din? Jeg har løsningen.

Er du en av de?

Jeg får så vondt når jeg møter mennesker som ikke trives i jobben sin. Hvordan i all verden skal man klare å være lykkelig, om man ikke trives i jobben sin? Et sted man er flere timer i døgnet enn man er hjemme? (om man ikke tenker på når man sover). Trivsel for mennesker er alt. Trives vi ikke på jobb, er dette bare starten på en hverdag som bare blir tyngre og tyngre, som blant annet kan bidra til et dårlig hjemmemiljø. Og DET er trist!

Når du ikke er lykkelig, hvordan tror du da at du påvirker de rundt deg? De fortjener ikke å ha en mor, eller en kone som ikke har det bra. Eller en far/ektemann. (Jeg skrev kone/mor, fordi det er flest kvinner som har peilet seg inn her;))

Men hva skal man gjøre med det? Svaret er enkelt. Enklere sagt en gjort, det er klart. Men det er fortsatt noe som MÅ gjøres. Du må bytte jobb. Sånn er det bare. Det er å lett at man skal prøve å endre på arbeidsdagen, men det virker sjelden langvarig. Kanskje du kan bytte stilling internt? Hvis ikke, da må du faktisk se etter noe annet. Noe som gjør DEG lykkelig.

Hvordan skal du gjøre det? Jo, du må sette deg ned å legge en plan. Hvor vil du. Hva vil du. Hva vil du jobbe med. Hva gjør deg lykkelig. Kanskje det ville hjulpet om du laget et moodboard?

Et moodboard er en stor plakat, hvor du skal klippe, og lime inn akkurat det du vil ha i livet ditt. Drømmer, mål, hårete mål. Ja, rett og slett en drømmeplakat. Et drømmescenario for ditt liv. Og det er gøy. Ekstremt gøy! Alt du trenger er å gå innom en bokhandel, og kjøpe med deg et STORT ark, av tykkere kvalitet. Gjerne i en farge. Deretter trenger du kun lim, saks, og masse aviser, og gamle magasiner. Deretter klipper du ut tekster, og bilder du føler treffer deg, og får ned dine drømmer i livet på et papir.

På mitt moodboard var jeg superwoman. Virkelig superwoman. Klippet av hode på en kvinne med kappe, og S på brystet, og satte på mitt eget hode. Deretter var det både biler, båter, hytter, ja rett og slett alt som kunne vært gøy å ha i livet. Masse fine ord om spiritualitet, styrke, selvfølelse også selvfølgelig, men også noe materialistisk, som kunne vært gøy å ha med familien. Hytte på fjellet? Ah, drømmen. Om jeg ikke får det, så gjør jo ikke det noe, men det er gøy, og ikke minst er det viktig å jobbe mot noe.

Dette er et av mange verktøy man kan gjøre, for å sortere ned tanker, starte en prosess på hvor man vil, og hva man vil. For du bør komme deg dit. Du SKAL dit! Samtidig kan det være en plakat som konkret kan være ditt mål, feks om 5 år. Din 5 års plan. Eller kanskje 10 år. Hvem vet. Men å sette mål, og planer er viktig. Og for all del, ikke jobb ett sted du ikke trives. Dette må ikke bare opp på moodboardet, dette må du gjøre noe med med en eneste gang. Trenger du hjelp, så kontakt meg gjerne, jeg er god på å hjelpe andre med å komme ut av en kjedelig jobbsituasjon.

Som jeg skrev i tidligere innlegg idag (sammen med noen effektive rompeøvelser); ikke tenk på hva som kan gå galt, tenk heller på hva som kan gå bra, og hvor mye bedre det kan bli! Eller; Hvor mye det BLIR bedre! For du må bytte jobb om du ikke trives, så enkelt er det bare.

Der er jeg litt streng 😉

Nå er det møte med det tv selskapet jeg såvidt nevnte idag tidlig, wish me luck!!! 😀

– Caroline

3 Comments

  1. Veldig bra skrevet og bra måte å ta i tak i problemet på, men hva om man har det vanskelig å finne en jobb man passer til og hvor skal man finne en inspirerende jobb med et bra team av kollegaer. Når man ikke har utdannelse for har valgt feil. Og vært i praksis cup om Mac og hatt små strø jobber bare, og øke et man mister motivasjonen mye. Man ønsker også å jobbe med noe som lå gjør en forskjell på en god måte, som innspirerer. Jeg finner det ikke og er ikke for kr til noe heller … Men liker å oppmuntre og gjøre en forskjell og hjelpe noen på min vei. , ett noe, men takler ikke for mye stress og mas, eller for mange oppgaver på engang, jeg har prøvd så mye og det nærmeste jeg kommer er brukthandel i fretex, der har jeg vært utplassert lenge på jessheim, men der har de ikke lov å ansette meg:( Hjelp

    1. Hei Helene!

      Du, du må ikke miste motivasjonen! Det finnes alltid muligheter, du må bare finne de. Det ligger mye i det å bare være positiv i første omgang. Da tiltrekker du deg mer av det positive. Er man negativ tiltrekker man seg mer av det. Det er fysikk, loven om tiltrekning. Når det gjelder jobb, kunne du utdannet deg noe videre, for å få mer kjøtt på benet? Og hvis du ikke skulle sett problemer og hindringer, hva er din drømmesituasjon jobbmessig? Det hjelper meg til å kunne gi deg videre hjelp 🙂

  2. Jeg trenger hjelp til å finne en innspirerende, ikke for stressende, eller for mange oppgaver på engang eller systemer inni systemet. Har ikke fullført uttdannelse fordi jeg v Aas kg te feil 2 ganger, men jeg har tatt en masse kurs og vært på opplæring gjennom nsb flere steder for å prøve meg fram, og jeg har trivdes best i Fretex sin brukthandel på Jessheim. Men de får ikke lov å an sette meg… Jeg leter etter en jobb som er innspirerende og hvor jeg kan bety noe for noen og gjøre en forskjell, og hvor jeg kan være meg.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *