Hvordan lage verdens (ja, verdens!) sunneste sjokolademuffins!

Jeg har klart det jeg aldri hadde trodd. Jeg har laget verdens sunneste sjokolademuffins. Så gode, så saftige, jeg er rett og slett imponert over meg selv 😀 Hvis dette ikke er veien til en manns hjerte, så vet ikke jeg! For å ikke nevne barna, som nå kan kose seg med de deiligste bakverk, og samtidig holde seg sunne, og friske. Jeg må nok begynne å bake litt oftere, note to my self. (Ps, ikke nevn ingrediensene til de som skal smake, da blir de nok fort skremt. Og la dem heller bli imponert over hva man kan gjøre med sunne ingredienser;))

Du trenger;

 • 2 små bokser med brune bønner (fås i alle dagligvare, feks Go Green sine)
 • 2-3 dl havremel (evt havregryn stavmikset. Havremel får du nå i de fleste dagligvare, ved siden av mel, og havregryn)
 • 2-3 ss råkakao (eller vanlig kakao)
 • 50 g smeltet smør (kjøp øko smør, og gjør kuene happy!)
 • 1 dl valgfri søtning. Jeg brukte agavesyrup, men maplesyrup er også super, eller også honning. (smak deg til hvor søt du vil ha røren, og evt øk mengden)
 • 1 egg (kjøp øko egg, og gjør noen høner happy også!)
 • 2 små ts Bakepulver (kjøp øko her, og du gjør helsen din happy! Mange man skal gjøre happy om dagen!;))

Slik gjør du;

Sett ovnen på 150 grader. Skyll de brune bønnene i vann, og ha de i en foodprosessor. Evt bruk en stavmikser. Kvern de godt, og ha de i en større bolle. Deretter har du i resten av ingrediensene, og rør godt. Røren skal ikke være flytende, egentlig ganske så fast, og klebrig. Men likevel et snev av klissete. Smak deg til den sødmen du vil ha. Blir røren for tynn, så har du bare i mer havremel.

Deretter har du røren i muffinsformer, og da helst i den stivere typen. Jeg brukte et brett med “muffinshull”. De av papir kan fort bli for løse. Evt. kan du ha røren i en form, og lage en kake av det i stedet. Mange muligheter 😀

Sett de inn i midten av ovnen, i ca 25 minutter. 20 minutter, om du vil ha de i mer brownies stil.

Enklere kan det ikke få blitt dere! Supersunt, og så godt! Det er virkelig mulig!

Skal jeg lage flere av denne typen oppskrifter, som både er sunne, og supergode, så er det bare å dele innlegget på knappen under, så skal jeg love dere mange flere 😀

IMG_9943

Sharing really is caring <3

Ha en fantastisk dag!

– Caroline

7 Comments

 1. Linda Klefbeck

  OMG!!!!
  Denne må testes, elsker alt som smaker sjokolade 😉
  Og nå som sukker og søtt er “bannlyst” fram til 1.desember, så trenger jeg noe til å dempe kveldcravingens!!!
  Du har noen fantastiske overskrifter/teasere på facebook/insta som gjør at jeg må titte innom bloggen din, og takk for treningsøktene du deler! Korte og super effektive, stor hjelp til en travel småbarnsmamma.

  Du er en super inspirasjonskilde altså 😉

  1. Ååå, nå ble jeg veldig glad! Tusen takk!! <3 Du burde jo lage disse med en gang, så kan du se at du kan kutte ut sukker lenge før den tid! Det er myye du kan spise og lage istedet! Feks med kokosblomstsukker 🙂 Sjekk ut Iampure.no, så har du jo en hel nettbutikk med godis til deg, som du kan spise med den beste samvittighet 🙂 jeg spiser ikke hvitt sukker, ikke gjort det på 6 år nå. Med mindre jeg er ute og spiser, men det er jo så sjelden. Men jeg koser meg med masse godt fordet, og bevarer helse samtidig 😉 Alt handler om å bytte ingrediensene bare, så kan du leve mye morsommere enn før 😉 Just try it 🙂 <3 Ha en nydelig dag, og takk for at du tok deg tid til å kommentere 🙂

 2. Dette må jeg prøve, men tror du man kan bytte ut bønner mot kikkerter? 🙂

  1. Det tror jeg faktisk! Har prøvd det før i andre oppskrifter! 😀

 3. Testa muffinsene i dag. Blei kjempegode! Takk for oppskrift, Caroline 🙂

 4. Mmmm, de ble knallgode! Har spist muffins nesten hver dag i en uke, og det med god samvittighet 🙂 🙂

  1. Å så hyggelig!! 😀 Det ble jeg glad for å høre 🙂 Skal se hvilken oppskrift som får komme ut idag da 😉

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *