“-My dream was to walk on the moon, be a part of history, and here I am. I did it!”

Idag handler mitt portrettintervju om vakre Ingrid Hancock Bjerknes, som bor i Oslo, og er 29 år. En kjempe sjarmerende jente, som har beina godt plantet på jorden.

Da jeg intervjuet Ingrid var jeg faktisk på besøk i deres pop-up butikk nede på Aker Brygge. Fem selvstendige jenter har innkvartert seg i en butikk, stylet den opp, og skal være der i september for å promotere og selge produktene sine. En genial idé, for de som kanskje ikke har butikk, og vil lage et markedsstunt å synliggjøre seg i en bestemt periode. I våre dager er virkelig alt mulig å gjøre, og man kan være kreativ innen markedsføring.

Vi satte oss ned i en sort sofa, som var like fancy som resten av butikken de har skapt på så kort tid. De imponerer, som vanlig 😀

Hva har du startet/skapt?

“Jeg har vært med på å implementere cupcakes på det norske markedet siden 2010”. WOW tenker jeg, veldig imponerende, med tanke på hvor stort cupcakes er i Norge idag.

“Jeg har skapt et behov hos bedrifter ved å bruke cupcakes som et markedsføringsverktøy, i forbindelse med lanseringer, interne arrangementer etc…, og å nå ut til kunder på en innovativ måte”, fortsetter hun. «Brandawareness». Produktene er med på å skape blest ifm. en markering på en ny måte som skaper oppmerksomhet. Når Cupcakes blir avbildet i sosiale medier med bedriftens logo, da får bedriften en større markedsverdi for investeringen i å kjøpe cupcakes, fremfor å kun dekke kakebehovet der og da.

Hancock Cupcakes heter min merkevare, og er rett og slett en cupcakebusiness”.  Jeg kjenner jeg blir mer nysgjerrig. Det finnes så mange konsepter der ute, og jeg er veldig glad jeg har begynt på denne spennende reisen med å få intervjue så mange spennende mennesker, med så mange forskjellige kunnskaper og ideer.

Hva fikk deg til å starte med cupcakes?

“Jeg var keen på å starte noe selv, jeg har faktisk alltid hatt lyst til å starte med noe selv. Det som var viktig var å finne et produkt som er lett å starte med, ha lav risiko og kost i forbindelse med oppstart. Så måtte det være noe som gikk på bestilling, så jeg kunne slippe varelager. Og da tenkte jeg at jeg ville finne noe som ikke var i Norge fra før, for å få god oppmerksomhet rundt det. Ingen kommersielle aktører i Norge hadde startet salg av cupcakes før meg, og i USA fikk Cupcakes mye fokus på den tiden pga den første Sex og Singelliv filmen. Cupckaes var da helt genialt til bedriftsmarkedet, som jeg siktet mot pga volum. Et produkt som aldri går av moten, og det ble også veldig populært blant private i bryllup, og andre tilstelninger.” Jeg har nå sammen med en partner – Lily opprettet et datterselskap spesialiserer seg på designerkaker, cookies, makroner og bryllupskaker. Det morsomt å utvide produktporteføljen å levere ihht. forespørseler fra kunder.

Smart dame var det jeg ble sittende å tenke. Skikkelig business woman. Kult!!!

Ingrid  -Hancock

Hvorfor valgte du å bli grunder?

“Jeg hadde lyst til å styre mitt eget liv. Ingen skal fortelle meg når jeg skal på ferie, haha 😉 Jeg har bodd i Brasil i fire år, og jeg møtte da så utrolig mange innflytelsesrike mennesker, som ga meg motivasjon til at jeg også skulle klare dette. Hvorfor skulle de klare det, og ikke jeg tenkte jeg!”

“En annen hendelse som også påvirket meg stort, var under en middag, på en konferanse i New York, hvor jeg satt ved siden av Buzz Aldrin, den andre mannen som gikk på månen etter Neil Armstrong. Jeg kommer aldri til å glemme den samtalen jeg hadde med han, da han spurte meg hva jeg gjorde, og hvor jeg ville i livet. Jeg fortalte han at jeg ønsket å jobbe for meg selv, men at jeg ikke helt visste innen hva enda, og det var da han kom med den setningen, som jeg aldri kommer til å glemme”; “Well, you know what? My dream was to walk on the moon, be a part of history, and here I am. I did it”. Og så fortsatte han; “When you set your mind to something you want to do, just think of me, what I did, and do it”. “Og det var det pushet jeg faktisk trengte. han gikk jo på månen”! Og sånn ble Hancock Cupcakes til.

Visste du at du skulle starte for deg selv da du var yngre, eller var det noe som kom til deg i senere tid?

” Jeg har alltid visst at jeg skal starte meg selv. Helt siden jeg var liten så ville jeg alltid gjøre alt selv. Jeg var rett og slett litt vrang mot foreldrene mine, fordi jeg ville bestemme så mye selv, haha. Jeg er også eldst i flokken, så det kan hende at det også har noe å si, jeg vet ikke helt. Men jeg har faktisk alltid visst det”.

Dette synes jeg er veldig interessant, for flere og flere jeg spør, sier de alltid har visst det. Akkurat samme som med meg. Kan det faktisk være at mange oss bare er vi født for å være gründere? Virkelig til ettertanke… Blir spennende å intervjue flere, og se hva de faktisk svarer på dette spørsmålet, tenker jeg..

Trives du med å være grunder?

“Ja. Det er både opp og ned selvfølgelig. Det kan være veldig hektiske perioder, å ha ansatte kan være litt problematisk til tider, og det økonomiske går som alt annet, opp og ned. Men hittil har bedriften overlevd sine 5 første år, så det er gøy og noe jeg er svært takknemlig for. Jeg har solgt helt sykt mange cupcakes, sier hun med et lurt smil om munnen.

“Men jeg er avhengig av at et helt apparat som fungerer. Sjåfører, leverandører, ansatte. Når alt dette går som det skal, da er jobben min utrolig hyggelig, og ikke så veldig komplisert”, fortsetter hun.

Hva er positivt med å starte for seg selv?

“Det å styre sin egen hverdag. Du er veldig fleksibel. I fjor reiste jeg for eksempel flere uker til utlandet fordi jeg har en bedrift jeg kan styre fra hvor som helst, så lenge hele apparatet fungerer, og jeg har pc og mobil. Jeg jobber med markedsføring og salg, det er utrolig gøy. Dette må være den største fordelen.

Hva er negativt med å starte for seg selv?

“Du er jo hundre prosent ansvarlig for alt. Går noe galt, så kan du ikke skylde på noen andre, og du må selv ta ansvaret uansett hva. Så det har jo selvfølgelig både positive og negative sider, men de de positive veier jo veldig mye mer enn de negative enn så lenge… Nå har det vært en del stress de siste månedene, for folk er litt dårlig på holde tidsfrister, og bestillingsfrister, og i en bedrift som dette hvor alt lages skreddersydd på ordre, så begynner det fort å koke litt. Når ordre kommer inn sent, blir det mye stress på hele apparatet, og det kan fort bli tungt over tid.

“En annen ting som kan være negativt, er at mange skal komme med innspill, og gi tips og råd. Det i seg selv er jo positivt, men man kan da lett bli påvirket til å ta noen valg, som kanskje ikke viser seg å være økonomisk lønnsomme for akkurat din bedrift. Og dette er viktig lærdom å ta med seg. Man må stole på egen magefølelse, og prøve å ikke la altfor mange med innspill, påvirke deg. Mye kan virke smart, selv om det kanskje ikke er det for nettopp deg. Et tap er for eksempel et stort showroom vi har på Majorstuen, som dessverre ikke blir brukt like mye som vi ønsker. Men man lærer jo hele veien, og justerer seg deretter”.

Hva er et du vil fortelle de som ikke vet hvordan det er å drive for seg selv? Hva er hemmelighetene som ingen snakker om?

“Det er jo ikke bare fryd og gammen, som mange tror. Mange tror at de kan klare alt selv når de starter opp, men det går faktisk ikke i lengden. Ikke om man vil vokse. Man må faktisk ta tiltak som å “outsource” de tingene du ikke er best på selv. På denne måten kan man fokusere på det du er best på, som faktisk er det som skaper verdi for bedriften.”  Dette er gode tips tenker jeg. Jeg har jo også prøvd å gjøre nesten alt selv, og så jo hvordan det gikk.. Jeg ble jo utbrent på et punkt! Dette må man ta til seg.

Ville du startet for deg selv igjen, om du fikk muligheten til det?

“Jaja. Det kunne jeg lett gjort, hvis ideen er god nok. Nå har jeg jo lært hva jeg skal gjøre, og hva jeg ikke skal gjøre, så andre gangen ville gått mye lettere håper jeg. Man vokser veldig på de erfaringene med å starte noe selv. Jeg er jo et helt annet sted nå enn da jeg startet opp bedriften da jeg var 23 år gammel. Så ja, helt klart”.

Hva er dine tips til andre som sitter med en liten grunderspire i magen? Evt fallgruver de må passe på? 

Til dette spørsmålet har jeg valgt å filme de jeg intervjuer. Dette så de kan bli litt flaue, neida 😉 Dette så dere kan møte de personlig, møte de face-to-face, og få et kort inntrykk 😀

I tillegg så vil hun gjerne si disse siste ordene; 

“Ha tro på deg selv, og ha masse med ståpåvilje, for med tro på deg selv, så kan du klare så og si alt”!

Ingrid har to prisbelønnede bøker «Cupcakes – lag dem selv» og «Cookies- lag dem selv» utgitt hos CappelenDamm. Begge vant «årets dessertbok» for Norge i den internasjonale konkurransen «Gourmand International» hvert sitt år 2011 og 2013.

Ønsker du å bestille Cupcakes og kaker til for eksempel. En bursdag, bryllup eller andre feiringer se på hennes nettsider;

www.hancockcupcakes.no

www.byhancock.no

– Håper dere likte intervjuet! Jeg har virkelig mange spennende intervjuer på planen fremover, og neste uke skal dere få møte Gloria, som har designet sin helt egen kleskolleksjon, og gjør det idag kjempe bra i Norge. Og Gloria, hun er en unik liten sjel. Bare å glede seg, virkelig 😉

Ha en nydelig søndag!

– Caroline

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *