Tidenes sjekkliste med tips for å sikre deg høstens strikk, og what NOT!

Nå er jeg ikke i tvil lenger. Det er høst. Høst er faktisk en av mine favoritt sesonger, for etter sommeren, til tross for at denne var en kald en, så lengter jeg litt etter gode, varme gensere, og å kose meg godt inn under et pledd, med en god kopp te. Eller kanskje kakao med krem, nam! Mørket kommer tidlig, stearinlys i hele huset hver kveld, og vi kan legge oss tidlig med god samvittighet, og se serier til vi sovner. Rart jeg elsker høsten? For å ikke nevne naturen, alle de vakre fargene. Fargene preger faktisk mange av antrekkene jeg går med for tiden. Under ser du enda ett av mine favorittantrekk. Høst, høst, høst. Jeg elsker fargen brunt, og liker når det går ton i ton. Jordfarger. Jeg kunne faktisk kamuflert meg i skogen md det antrekket under, haha 😀

Å kle seg riktig handler om et par enkle tips; Less is more, ton i ton, og kanskje en liten fargeklatt kan passe inn til tider. For meg er det enkleste ofte det beste. Det er ikke vanskelig, om man er flink til å tenke på hva man allerede har i skapet, når man handler inn nytt tøy.

(Trenger du hjelp til styling, er det bare å ta kontakt, jeg tar også oppdrag, og hjelper gjerne til med innkjøp av nye “garderober”.)

høst

Jeg snakket forrige torsdag om å skrive ett inlegg om hvilke tips jeg har til valg av gensere, og strikk, og etter enda en etterspørsel har jeg skrevet noen få veiledende tips til dere. Det var ikke så lett å legge linker til alle genserene jeg fant, så det er mer til veiledning, til neste gang dere skal handle så vet dere hva dere skal velge, og IKKE velge. Det er nesten det viktigste. Man kan bli litt blind når man skal handle, og kanskje bli litt imponert av en genser som henger på en modell, så viser den seg å være en genser du bruker en gang, så blir den bare liggende. Å investere i gode, enkle gensere er derfor gull verdt. Du sparer penger i lengde, de trenger heller ikke koste så mye om du treffer på riktig genser, og du trenger ikke handle nye på mange år. Tidløse gensere. Under ser du en liten guide.

Mønster-

Gensere bør ikke ha for mye mønster. Det kan fort enten se billig ut, den kan overdøve resten av antrekket, eller gjøre at du ikke kan kombinere stort mer inn i antrekket, og du blir veldelig kjedelig. Keep it simpel and look even more special!

Jeg bruker nesten aldri gensere med mønstre, det blir veldig fort kjedelig, og vanskelig for meg å jobbe med. Litt grå mus rett og slett. Gensere som den ovenfor, på bildet, er noe av det enkleste å style. Da kan du variere både med kule bukser, skjerf, veske, sko, smykker, caps, ja rett og slett alt.

collage3333

Keep it simple-

Du trenger ikke mange høst/vintergensere i garderoben heller, du trenger kun 4-5 strikke gensere som du kan bruke år etter år. De gode, fine, genserene, som holder seg, og passer til alt. Dropp alt annet rart av gensere. Ikke fyll opp med gensere du kanskje kommer til å bruke 1-2 ganger, som mønstrene ovenfor. Kjøp da heller bluser, og pynt med et stort, varmt skjerf, som du kan bruke som en slags genser om det er kaldt. Og invester i en kjempe god vinterjakke, som holder deg varm uansett om du går med en t-skjorte eller en genser.

Farger?

Skapet mitt har jeg endelig tømt av alle mulige gensere, og nå er det kun noen få av de beste. De jeg kan bruke mange ganger på samme uke, fordi jeg kan variere de med alt fra jeans, til sexy skinnbukser. Jeg er heller ikke så veldig glad i farger på gensere. Hold det helst jordnært, som feks beige (kald beige, ikke gulbeige), kamelbrunt, mørkebrunt, militærgrønt, hvitt, grått, og evt en sort. Sort er ingen farge, og får aldri en person godt frem, så prøv å holde deg unna sort med mindre du vil gjemme deg litt vekk. Hvitt derimot, får en person frem. Det er lekkert, elegant og veldig rent. Hvit genser og en jeans er nesten alltid sexy, tenk det. Ikke college genser altså, men alt annet, så og si. Som sagt, keep it simple.

Fasong og str-

Jeg er veldig glad i enten rett, lengre modell, eller noe A modell, og litt lengde. Det værste jeg vet er korte gensere. Det blir for high school, med mindre man klarer å gjennomføre en stil med feks en matchende skjørt. Men færreste klarer å få det til å se fint ut, for kroppen bør da nesten en pipestilk. Så dropp korte gensere. Går for lengre modeller, og gjerne en str større enn du vanligvis ville valgt. Pene V-neck gensere kan også være en str større, med trange bukser. ikke velg både stort oppe og nede, velg enten stor genser og trange bukser, eller vide bukser og trang overdel. Se eksempler nedenfor på hva jeg mener.

collage

Ull eller bomull?

Ull og bomull, kan begge være fint. Men det er typen ull, og typen bomull som da er viktig å se på. Billig ull, som nesten kan se litt plastikk ut, ull som klør, er ull du ikke bør satse på. Ull som nesten ser ut som fleece, litt pusete, er gjerne de som ser finest ut, og faktisk er best på kroppen. Se eksempler nedenfor. Skjønner dere hva dere bør se etter? Invester gjerne i en litt dyrere genser, om det er det som må til, for at du skal få deg den fine genseren, du kan bruke år etter år. Tidløst, og super fresht!

collage222

I år så ser jeg at merker som Designers Remix, Tiger of Sweden, Gestuz (ganske ok priser til å være bra kvalitet), Soaked in luxury (ganske billige gensere!), Samsøe Samsøe (gode priser), Second Female (ganske ok priser), By Malene Birger (dyrere, men mye fint i år), og et par andre merker. Alle disse finner du faktisk på Miinto.no. Dette er ikke annonse, kun tips fra meg 🙂 De jeg er skuffet over i år er faktisk Zara og HM. De hadde veldig lite pene gensere i år, jeg tror jeg fant 2 fine, av 20 gensere. Det er litt synd, men til gjengjeld fikk dere n haug med masse andre merker dere kan handle fra 😀

Håper det var til nytte, og still gjerne spørsmål om det fortsatt er noe jeg kan svare bedre på 😀

Ha en kjempe fin torsdag! 😀

-Caroline

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *