Å gi fra seg barn i barnehagen for første gang!

Det er litt man skal igjennom som foreldre! Og i mitt tilfelle som mor. Oliver har blitt en liten gutt, og nå har han akkurat begynt å barnehagen. Er det ikke sprøtt? Tiden flyyyr!

IMG_0871

Oliver er ikke et helt år enda, men 10 mnd, og han er absolutt en gutt som er klar for barnehagen. Mange av de barne vi kjenner som er like gammel som han, faktisk opptil en mnd eldre, er senere utviklet enn Oliver. Barn er jo så forskjellige! Vi møtte en som var like gammel som Oliver bare for et par uker siden, og han kunne bare ligge på magen. Som en sild! Det er jo månedsvis siden Oliver lå på magen! Han har krabbet i flere uker nå, og går snart. Og derfor en han spesielt klar for barnehagen. Han trenger masse stimuli, og jeg er ikke nok for han lenger. Trist nok 🙁 Men det er godt også. Godtvondt sa jeg til venninnen min idag som spurte, da han for første gang var alene i 2 timer i barnehagen idag. Godt fordi det er så syyykt godt å få litt egentid, men vondt fordi jeg likevel bare vil holde rundt han 24/7. Så godtvondt forklarer det hele!

Det var også en veldig rar følelse. Da jeg kjørte hjemover så tenkte jeg “hva i alle verden skal jeg gjøre nå?”. Alle andre dager jobber jeg hjemme ifra, men idag, når jeg ikke har Oliver, gikk alt helt i stå. Jeg var liksom fri! Ny hverdag! Så jeg tok like gjerne turen til lageret og pakket varer, og bare nøt følelsen av å pakke varer uten å løpe ut hvert tiende minutt for å plukke opp hva enn han har mistet ut av vognen 😉 Han venter alltid tålmodig på meg, men han må ha alt fra tannbørste, små ris snacks, en slikkepott, en spade og et lokk. Det er listen hans om dagen. Så det blir en treningsøkt nesten hver gang. Og nå vil han bare oppleve mer og mer, og er så nysgjerrig på alt og alle. Konklusjon; tid for barnehagen 😉

Mandag var første dag, og da var jeg der i bakgrunnen i en time, så dro vi igjen. Tirsdagen var jeg der 40 min og dro bort i 30 min ca. Og idag var det 2 timer helt alene, hvor han fikk varmmat og bare lekte. Og det gikk så bra! Null gråt! Han spiste med skje for første gang og var visst kjempe flink til absolutt alt. Her hjemme går skjeen i veggen, og deretter blir den tygget på av hunden, da den alltid er full av mat. Konklusjon; barnehagen var helt riktig!

IMG_0955

Det morsomme er at han har SÅ mye på hjertet etter at han kom hjem også. Han babler og prater, og bare krabber rundt og ler. Så mammahjertet er ekstremt lettet, og når jeg neste uke har hele dagene fri, tror jeg nesten at jeg kommer til å ta en tur til himmelen. Bare sveve litt i lykkerus. Jeg er fornøyd og fri, han er fornøyd og vokser enormt på opplevelsene, og jeg kan endelig jobbe i flyt igjen. Rart hvordan hverdagen alltid er i endring. Så sunt, så deilig og så uforutsigbart. My kind of life 😉

Måtte bare dele 😀

Klem fra mor i lykkerus 🙂 <3

IMG_0918

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *