Oliver er syk :(

IMG_9337

I 4 uker nå har lille elsklingen vår vært syk. Det er så grusomt! Unner ingen å se barnet sitt sykt, og dette er jo bare starten før han nå begynner i barnehagen om kun et par uker.

Det hele startet med en forkjølelse, men så fikk han etter to uker plutselig veldig vondt i halsen, og utrolig høy feber. Da dro vi til legen. Der fikk han konstantert halsbetennelse/streptokokker ved kun en liten titt inn i halsen hans. Han tok blodprøve og, men CRP var under 5, så der var det overhodet ingen tegn til betennelse, og sykepleieren mente det da var virus. Legen sa streptokokker. Det var ingen vei utenom antibiotika, som var min store frykt. Jeg hater medisiner, med mindre de absolutt er nødvendige, noe de faktisk ofte ikke er. Kroppen vår er ganske så unik, og klarer ofte best å jobbe seg gjennom sykdommen selv. Legene tyr altfor lett til reseptblokka si, og sånne som meg sitter igjen med kunder som trenger å bygge opp kroppen sin helt på nytt pga altfor mange antibiotikakurer, hvor mange av de var gitt uten noen spesielle undersøkelser, og kunne vært unngått.

Når det gjelder Oliver tar jeg overhodet ingen sjanser, så når legen sa at det overhodet ikke er noen vei utenom og han er sikker på diagnosen, stolte jeg på det. Selvfølgelig!

Men, 4 dager etter at han begynte på kuren, ringte jeg til legevakten på samme senter, på kvelden, da feberen bare steg. Han viste ikke noe tegn til bedring i det hele tatt. Legen sa da at dette var helt normalt, og at det kunne ta tid. Den første legen vi var hos sa det ville ta 12-24 timer så ville han være så og si helt fin igjen. Ok.. Jeg hadde jo ikke noe annet valg enn å stole på det de sa. 5. dagen ble jeg faktisk bekymret over at han fortsatt hadde så vondt i halsen, og sov kjempe dårlig, så jeg dro til fastlegen igjen. Der fikk jeg ikke vite noe nytt, de tittet i halsen, tok blodprøve og det var det.

6. dagen var han mye bedre og jeg kunne fint dra til Polen uten å bekymre meg. Han var fin hele helgen, men da jeg kom hjem hadde han røde prikker over hele kroppen. Whaaat? Var det dette jeg skulle komme hjem til? 4 uker med sykdom, og så skulle han bli værre?? Og jeg ble jo selvfølgelig kjempe bekymret, og begynte å google. Og det var ikke mye som skulle til for å skjønne at han hele tiden hadde hatt den fjerde barnesykdommen (det er navnet på selve sykdommen også). Hele sykehistorien passet helt perfekt, og etter at de blir bedre i 2-3 dager, så kommer de røde prikkene. Jeg ringte med en gang til legen igjen, og fikk bekreftet at dette faktisk stemte. At det ikke kunne være noe annet, med det utslettet. Og de måtte innrømme at han da hadde tatt antibiotika unødvendig, og hele hans kropp må nå bygges opp helt på nytt. Hadde de giddet å stikke en bomullspinne i halsen hans og testet den for streptokokker hadde de faktisk kunne resonere seg frem til at det var noe annet han hadde. Og den fjerde barnesykdommen er visst noe nesten alle barn frem til 3 år får, og er helt ufarlig, men har et alvorlig sykdomsforløp med høy feber og kraftig forkjølelse.

Hvorfor skjer dette så ofte? Hører dette stadig vekk, og jeg som er så nøye på å passe på, stolte blindt på det de sa, uten at de tok noen prøver av halsen, som jeg mener burde vært standard om de skal skrive ut antibiotika til så små babyer.

Nå blir lillegutt ihvertafall frisk anyday, da de røde prikkene er slutten på sykdommen, og han har fått en barnesykdom ut av verden. For en smerte for foreldre når barn er syke! Og nå sitter jeg igjen med dårlig samvittighet for at han har gått på medisiner en uke, helt uten noen grunn.

Jaja, sånn kan det gå, man lærer hver dag! Så til alle, husk å sett litt krav til legen om det er snakk om medisiner, så man er sikker på at det er det de skal ha <3

Mammahjerter altså, alt de skal igjennom, sukk <3

– C

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *